Contactează-ne

Actualitate

Centru de colectare a deșeurilor din construcții și a celor voluminoase

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilii romașcani au emis ordinul de începere a lucrărilor pentru acest obiectiv de interes, valoarea de execuție fiind de 2.372.225 de lei ■ fondurile provin din PNRR ■ lucrarea va fi terminată până la sfârșitul anului ■ vor fi achiziționate și 70 de insule ecologice supraterane ■

Se știe că una dintre dificultățile majore pe care romașcanii le au este aruncarea deșeurilor provenite de la renovări ale locuințelor, dar și a deșeurilor voluminoase rezultate din schimbarea mobilierului și a obiectelor de uz casnic.

Conducerea Primăriei Roman anunță faptul că aceste probleme se rezolvă odată cu înființarea unui centru de colectare destinat pentru acest scop. În acest sens a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru investiția anunțată, care va fi amplasat pe strada Colectorului.

”Proiectul reprezintă o nouă etapă în gestionarea deșeurilor în orașul nostru. Așa cum am promis, municipiul Roman va oferi cetățenilor o soluție convenabilă și eficientă pentru reciclarea deșeurilor, reducând astfel cantitatea celor care ajung în depozitele de gunoi.

Beneficiile acestui centru sunt multiple: oferă o modalitate ușoară și accesibilă pentru reciclarea deșeurilor; contribuie la obținerea unui număr mare de materiale reciclabile, reutilizabile în diverse moduri; previne depunerile necontrolate de deșeuri, supuse sancțiunilor”, susțin edilii romașcani.

Proiectul este finanțat prin PNRR și are o valoare de 2.372.225 de lei. Lucrările se vor termina în acest an și vin în completarea celor 70 de insule ecologice supraterane, care vor fi achiziționate tot prin același program de finanțare. Sloganul sub care se desfășoară aceste investiții este: ”Reușim să construim un oraș mai curat și mai responsabil față de mediu!”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending