Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, victorie extrem de utilă. Mai trebuie şapte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nemţenii s-au impus la Suceava, cu Foresta, una din pretendentele la promovare ■ singurul gol a fost marcat de Denis Botezatu ■ Ceahlăul a ratat două lovituri de la 11 metri ■

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a pornit foarte bine returul campionatului Ligii 3, Seria 1, obţinînd o victorie meritată chiar în detrimentul liderului, Foresta Suceava.

Partida de sîmbătă, 13 martie, s-a terminat cu scorul 0-1, după un gol superb marcat de Denis Botezatu. Înainte de meci, antrenorul Gabriel Rădulescu afirma că, odată cu venirea noului sponsor, Comes, obiectivul este urcarea în clasament, chiar pe primele două poziţii, cele care duc la barajul de promovare, pentru asta la fiecare dispută ţelul fiind doar victoria. Aşadar, un prim pas a fost făcut, dar mai sunt alte şapte întîlniri, una extrem de grea fiiind cea de sîmbătă, 20 martie, acasă cu Ştiinţa Miroslava.

Partida de la Suceava a fost una echilibrată, cu un ritm bun şi cu dueluri tari între componenţii celor două echipe, care au căutat să joace fotbal pe un teren care vineri fusese acoperit de un strat gros de zăpadă, dar care la ora începerii disputei s-a prezentat foarte bine. Fiecare formaţie a căutat să îşi impună atuurile: gazdele plusul de forţă, experienţa şi gabaritul, iar oaspeţii plusul de calitate al jocului colectiv cu mingea jos şi cu şarje ofensive duse cu pase cît mai rapide şi din prima.

Au rezultat astfel destule faze de poartă şi emoţii pentru ambele tabere. Din minutul 68 şi pînă în 71, Ceahlăul a trecut de la extaz la agonie, ratînd două lovituri de pedeapsă. Richardo Mihalache a recuperat o minge în jumătatea adversă (68′) şi a pătruns în careul Forestei, dar a fost faultat. Tot el a ales să execute lovitura de pedeapsă, dar a apărat portarul gazdelor (70′). Cum însă acesta nu a respectat regulamentul, neavînd un picior pe linia porţii în momentul execuţiei, arbitrul a decis repetarea loviturii. De această dată a ales să execute Cristian Copoţ-Barb (71′) , numai că exact în momentul atingerii mingii a alunecat şi balonul s-a dus peste transversală. A venit însă minutul 75, cînd Denis Botezatu a reuşit o „bijuterie“ de gol. Aproape fără elan, puţin lateral dreapta şi de la aproape 35 de metri de poarta adversă, mijlocaşul pietrean a trimis balonul în vinclul din stînga al butului apărat de Zvoronciuc.

Cît priveşte Ceahlăul, nu se poate spune că a fost vreun jucător care să nu fi intrat pe teren 100% concentrat. Portarul Teo Cîmpianu a respins tot ce a fost pe poartă, din lovitură liberă şi din situaţie de „unu la unu“, fundaşii centrali i-au „controlat“ pe masivii atacanţi adverşi, iar fundaşii laterali au oferit puţine şanse adversarilor să centreze. „De la mijloc în sus, ai noştri au ştiut să se dubleze bine în defensivă şi să creeze destule faze ofensive, care au dat de furcă rivalilor. A fost o «finală» cîştigată din cele opt ale returului pe care le dorim încheiate cu victorii. Dar a fost un meci care, prin rezultat şi evoluţie, ne dă încredere“, se arată pe pagina de Facebook CSM Ceahlăul.

Prima etapă a returului a fost perfectă pentru Ceahlăul şi prin prisma rezultatului obţinut de Miroslava, semieşec acasă. Bradu Borca, cealaltă echipă nemţeană din liga 3, Seria 1, a pierdut „acasă“ pe Stadionul Cetatea din Tîrgu Neamţ, cu Huşana Huşi, scor 0-1 (0-1), oaspeţii marcînd în minutul 12. Alte rezultate din această serie au fost: Ştiinţa Miroslava – Dante Botoşani 3-3 (3-1), CSM Paşcani – Bucovina Rădăuţi 0-4 (0-1) şi Sporting Juniorul Vaslui -Şomuz Fălticeni 0-0.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bugetul Târgului este supus la vot

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ proiectul de hotărîre privind veniturile, cheltuielile urbei şi obiectivele de investiţii ce vor primi finanţare va fi dezbătut în şedinţa din 12 aprilie ■ pe ordinea de zi sînt menţionate opt proiecte de hotărîre ■

Bugetul oraşului Târgu Neamţ pentru anul 2021 va fi supus luni, 12 aprilie, votului consilierilor locali, convocaţi într-o şedinţă extraordinară, cu opt puncte pe ordinea de zi.

Potrivit proiectului iniţiat de conducerea primăriei, totalul sumelor preconizate a intra în alcătuirea bugetului urbei s-ar cifra la 74.013.578 lei, în care sunt incluse veniturile proprii estimate a fi obţinute din impozite şi taxe locale în valoare de 8.687.000 lei, la care s-ar adăuga 12.022.000 lei, din cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, 12.585.000 lei, cu titlu de sume defalcate din tva, subvenţii aşteptate de la bugetul de stat în valoare de 7.562.000 lei, subvenţii de la alte administraţii în valoare de 160.000 lei, finanţare Delgaz pentru extindere reţea gaze naturale în cartierul Blebea ce ajunge la 680.000 lei etc. De asemenea, sînt cuprinse în bugetul estimat pentru anul 2021 şi fonduri de 30.461.000 lei aşteptate de la Uniunea Europeană pentru proiecte derulate la nivel local.

Proiectul de hotărîre aflat în mapele consilierilor locali cuprinde şi cheltuileile programate pentru anul în curs, defalcate pe secţiunea de funcţionare şi cea de dezvoltare, precum şi obiectivele din lista de investiţii pentru anul 2021. Un alt proiect de hotărîre ce va fi supus dezbaterii consilierilor se referă la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli estimat al Spitalului Orăşenesc Sf.Dimitrie Târgu Neamţ, urmînd să fie luată în discuţie şi modificarea statului de funcţii al unităţii sanitare. Participanţii vor mai avea de luat hotărîri în privinţa Bugetului de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistenţă Socială a oraşului Târgu Neamţ pentru anul 2021, precum şi a listei de investiţii aacestei instituţii.

Discuţiile vor continua tot pe tema banilor, pentru că va fi cerută aprobarea consilierilor locali pentru condiţiile contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 6.000.000 lei de la Banca Comercială Română, pentru care s-ar lua în calcul o perioadă de rambursare de 96 luni, după care se va supune la vot şi proiectul privind creditul menţionat. În cadrul şedinţei vor mai fi luate decizii în privinţa casării unor active fixe din domeniul privat al urbei şi a lotizării unui teren.

Citește știrea

Actualitate

Cînd evaziunea nu mai duce la puşcărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evazioniştii scapă de detenţie în anumite condiţii ■ prejudiciul nu trebuie să depăşească 100.000 de euro şi trebuie achitat integral ■ legea a fost promulgată de preşedintele Iohannis ■

Liber la evaziune fiscală, dacă ai ceva bănuţi prin conturi. Cei care săvîrşesc de acum înainte astfel de infracţiuni scapă de detenţie. Totul în anumite condiţii, respectiv prejudiciul nu trebuie să depăşească suma de 100.000 de euro, iar paguba în dauna statului trebuie achitată pînă la ultimul bănuţ. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Este vorba de modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Potrivit legii, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, avînd ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, ori compensări datorate bugetului general consolidat.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă asocierea în vederea săvîrşirii acestor fapte. De asemenea, constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi, sau cu amendă, următoarele fapte săvîrşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale: ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile; omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operatiuni reale sau evidenţierea altor operaţiuni fictive; alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau alte mijloace de stocare a datelor; executarea de evidenţe contabile duble; sustragerea de la verificări financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă sau declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate; substituirea, degradarea sau înstrăinarea de debitor ori de terţe persoane a bunurilor sechestrate.

În cazul unor astfel de fapte, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu trece de 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de pînă la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplica amendă.

În cazul săvîrşirii uneia dintre infracţiunile menţionate anterior, „dacă în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii, pînă la pronunţarea unei hotărîri judecătoreşti definitive, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobînzile şi penalităţile este acoperit integral, fapta nu se mai pedepseşte, făcîndu-se aplicarea dispoziţiilor art. 16 alin. (1) lit. h) din Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare“. Aceste dispoziţii se aplică tuturor inculpaţilor.

Citește știrea

Actualitate

Urmărit naţional depistat în Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ el avea la activ două condamnări care însumează peste 5 ani de detenţie ■ în ambele cauze a condus fără permis, dar a mai făcut alte fapte ■

Un botoşănean în vîrstă de 53 de ani, cu două condamnări la activ, ce ar fi trebuit să se afle în penitenciar pentru executarea pedepselor privative de libertate, a fost depistat pe meleaguri nemţene.

S-a întîmplat pe 10 aprilie 2021, cînd în baza activităţilor informativ – operative, bărbatul care fusese dat în urmărire la nivel naţional a fost depistat pe o stradă din Piatra Neamţ. Pe numele lui existau două mandate de executare a închisorii ce cumulau peste 5 ani de detenţie, respectiv una de 2 ani şi 3 luni, iar cealaltă de 2 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare.

În principiu, a fost vorba de conducere fără permis, dar şi alte fapte. Pe 2 noiembrie 2020, Judecătoria Rîmnicu Vîlcea, a emis primul mandat, unul de 2 ani şi 3 luni de detenţie, pentru săvîrşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, fals privind identitatea, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea oamenilor legii.

Ulterior, pe 23 martie 2021, Judecătoria Suceava l- a condamnat în alt dosar, a doua sancţiune fiind pentru fals intelectual şi conducere fără permis. Pe 1 noiembrie 2017, fără permis, individul a ieşit cu maşina în trafic, la Rîmnicu Vîlcea, moment în care a surprins şi accidentat un pieton care traversa regulamentar.

În urma impactului, victima a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 10-12 zile de îngrijiri medicale. După accident, şoferul şi-a văzut de drum, fiind identificat a doua zi, pe raza judeţului Vîlcea, ocazie cu care a prezentat pentru identificare un act de identitate ce aparţinea unui alt bărbat. Faptele din al doilea dosar au avut loc pe 24 octombrie 2014, cînd a şofat prin Suceava fără permis, fiind tras pe dreapta de poliţiştii rutieri.

Atunci s-a legitimate doar verbal, fără a prezenta o carte e identitate, determinîndu-l astfel pe agentul constatator să întocmească proces verbal de contravenţie în care au fost consemnate date nereale. Pentru toate acestea, pe 10 aprilie 2021 a fost condus la Penitenciarul Bacău pentru executarea pedepselor privative de libertate.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending