Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul în Liga 1, ţel asumat de COMES

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce firma COMES este noul sponsor principal, conducerea grupării nemţene a anunţat obiectivul pentru următorii ani ■ „Nu ne asumăm obiective la care să renunţăm. Suntem extrem de performanţi în ceea ce facem ca societate. Aşa va fi la CSM Ceahlăul“, a declarat Anton Măzărianu, manager general COMES ■

CSM Ceahlăul, pe prima scenă fotbalistică a României. Aceasta a fost tema unei conferinţe de presă desfăşurată pe 10 februarie 2021, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamţ, una în care conducerea clubului a prezentat obiectivele grupării pe termen scurt şi în anii ce vin, dar mai ales pentru a aduce la cunoştinţa opinei publice şi a iubitorilor de sport un lucru care nu s-a mai petrecut de ceva vreme prin judeţ.

Acela că o puternică firmă, COMES – Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti, este noul sponsor principal al clubului, managerul general Anton Măzărianu anunţînd că obiectivul său este de a promova, într-un termen cît mai scurt, în Liga 1. La o întrebare a redactorului Monitorul de Neamţ şi Roman – dacă ştie ce înseamnă un astfel de target, nu unul de cîteva sute de mii de euro, ci de cîteva milioane, tot de euro, CEO COMES a răspuns tranşant: „Normal! Dacă nu ştiam, nu luam această decizie. Nu ne asumăm obiective la care să renunţăm. Suntem extrem de performanţi în ceea ce facem ca societate. Aşa va fi la CSM Ceahlăul“.

Conferinţa de presă a fost deschisă de Cătălin Roca, managerul Central Plaza şi preşedintele clubului: „Mă bucur că ne vedem cu presa înainte cu puţin timp de începerea returului de campionat, unul care va începe cu noi perspective pentru club. Vă anunţ că avem un nou sponsor principal, COMES, o firmă solidă cu un management care îşi asumă şi duce la bun sfîrşit ceea ce-şi propune în aceste vremuri nu tocmai propice pentru toată lumea“.

S-a referit la epidemia de coronavirus care bulversat toate domeniile de activitate din România şi din lume, cu implicaţii nebănuite şi în plan sportiv, dînd apoi cuvîntul CEO COMES, care a detaliat despre proiect: „Sîntem o firmă pe un trend ascendent de la an la an, 70% din producţie fiind destinată exportului, iar restul de 30%, pieţei interne. M-am alăturat proiectului CSM Ceahlăul pentru că atunci cînd obţinem ceva în zona în care ne desfăşurăm activitatea, este imperios necesar să dai ceva înapoi comunităţii. M-am axat pe sport pentru că în ultimii ani nu numai la nivel local, ci şi naţional, lucrurile nu stau deloc bine. Doar cu implicarea oamenilor de afaceri putem face ceva. Concret, doresc o implicare a firmei COMES pînă cînd Ceahlăul va ajunge în Liga 1. Ne dorim să atragem suporteri la stadion, să avem o echipă competitivă, iar după promovarea în primul eşalon al fotbalului româmesc să atacăm locuri fruntaşe în clasament. Îmi doresc să stăm doar un an în Liga 2. Nu am fost sportiv de performanţă, dar vreo trei ani am jucat fotbal la Olimpia Piatra Neamţ şi făceam naveta de la Războieni pentru a ajunge la antrenamente“.

Tehnicianul Rădulescu, despre echipă şi debutul de retur

La microfon a urmat Gabriel Rădulescu, antrenor principal la CSM Ceahlăul, care a punctat despre pregătirea din aceasstă perioadă, transferuri şi ce va urma.

„Dorim ca în acest retur de campionat să urcăm pe un loc cît mai bun. Fiecare meci rămas de disputat va fi ca o finală. Din păcate, pandemia a dat peste cap acest campionat. În viitoarele sezoane ne asumăm promovarea pentru că, în acest moment, avem tot ce ne trebuie prin atragerea unui nou sponsor principal la CSM Ceahlăul. Aproape am încheiat patru săptămîni de pregătire asiduă, care a presupus şi un cantonament. Antrenamentele au fost solicitante, intense, şi cîte două pe zi, pentru că ne aşteaptă un retur dificil. Urmează meciuri tari la debut, dar sîntem foarte bine pregătiţi. Pe final de tur am avut probleme mari cu epidemia de Covid 19, mulţi jucători s-au infectat, lucru ce ne-a tras în jos în disputa cu Bradul Borca şi pierderea meciului cu Sporting Vaslui, la «masa verde».

A urmat un meci extrem de bun în Cupa României, cu Petrolul Ploieşti, în care am arătat că echipa are valoare. Pentru retur am transferat doi jucători buni, Ricardo Mihalache, atacant de certă valoare, care a trecut şi pe la Dinamo Bucureşti, şi pe Cristi Ursu, un fundaş din Republica Moldova, de la Şomuz Fălticeni“. La conferinţa de presă au fost prezenţi Cristi Barb Copoţ, căpitanul echipei şi noul transferat, Ricardo Mihalache, care au susţinut că stagiul de pregătire şi-au atins obiectivele, componenţii lotului au o condiţie fizică net superioară celei din tur, forţa grupului constituie un atu, iar dacă cele opt partide rămase de disputat vor fi cîştigate, se poate ajunge la barajul pentru promovarea în Liga 2.

COMES, un „jucător“ aparte în afacerile din Neamţ, România şi Europa de Est

Managerul Anton Măzărianu a mai susţinut că, pe măsură ce obiective Ceahlăului se vor materializa, alături de firma pe care o conduce ca sponsori la echipă se vor adăuga şi alte societăţi. COMES este un „jucător“ aparte în rîndul afacerilor din Neamţ, România şi, fără a exagera, din Europa de Est. Prin profilul de activitate în care e lider naţional pe piaţa furnizorilor de utilaje în regim unicat sau de serie mică, destinate industriei extracţiei şi prelucrării ţiţeiului şi gazelor naturale, adică pentru rafinării, combinate chimice şi petrochimice, prin modul de organizare şi desfăşurare a procesului de producţie iese în evidenţă şi devine unul dintre simbolurile vechii Platforme industriale de la Săvineşti.

Asta pentru că, graţiei investiţiilor din ultimii ani, poate proiecta şi executa sofisticate echipamente de pînă la 200 de tone. Mai nou, la COMES au fost realizate utilaje necesare pentru punerea în funcţiune a gazoductului Ungheni – Chişinău, un obiectiv important ce interconectează reţeaua din România şi Moldova. Este vorba de echipamente de mari dimensiuni, de pînă la 90 de tone. De la sfîrşitul anului trecut, astfel de livrări şi instalări de utilaje au avut loc pentru Staţia de comprimare gaze de la Oneşti, iar în ce priveşte obiectivul similar de la Gherăieşti – Neamţ, echipamentele necesare vor ajunge începînd din această lună. COMES produce utilaje pentru rafinăriile Petromidia Constanţa, Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti, pentru combinatele chimice Azomureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteza Oradea, dar e deservită şi industria de gaze naturale, adică Romgaz, Transgaz şi Inspet. Firma realizează echipamente şi pentru export, clienţii fiind din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia, Belarus, Rusia, Lituania, Qatar, Emirarele Arabe Unite, Iordania, Niger sau Egipt.

Citește știrea
3 comentarii

3 Comments

 1. V.Vasile

  10 februarie 2021 at 9:40 AM

  Doamne ajuta , sa se adevereasca !
  Bine ar fi sa preluati si Mecanica Ceahlau , ajunsa pe mana unor smenari !

 2. VIO

  12 februarie 2021 at 10:18 AM

  schimbatii si denumirea in F.C.COMES SAVINESTI.

 3. Grădinaru Neculai

  14 februarie 2021 at 10:16 AM

  Felicitări și mult succes vă doresc ! Doamne ajută, așa să fie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Informare de vreme rea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ atenţionarea este valabilă pînă pe 14 mai, la ora 21:00 ■ sînt anunţate manifestări de instabilitate atmosferică ■

Se strică vremea şi Administraţia de Meteorologie a emis o informare valabilă pentru toată ţara, în perioada 12 mai, ora 16:00 pînă vineri, 14 mai, ora 21:00. Se anunţă manifestări de instabilitate atmosferică, furtuni cu intensificări de vînt, tunete şi fulgere, probabil şi ceva grindină.

„Vor fi perioade în care instabilitatea va fi accentuată, la început în sud-vestul şi vestul ţării, apoi şi în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25-30 l/mp“, conform ANM.

Ieri, 12 mai, la ora 11:00 termometrele indicau 19 grade în tot judeţul, mai puţin la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca unde erau 10 grade. Temperatura resimţită era mai mare, 23 de grade în teritoriu şi 11 grade pe munte. Pe Ceahlău, stratul de zăpadă mai măsoară doar 20 de centimetri. Cea mai rece zi din această săptămînă va fi astăzi, 13 mai, iar previziunile arată că că la amiază nu vor fi mai mult de 17 grade.

Ne putem aştepta la furtuni cu descărcări electrice şi intensificări de vînt, posibil şi ceva grindină, fenomene ce sînt aşteptate îndeosebi în a doua parte a zilei. Minima nocturnă rămîne cantonată la pragul de 9 grade. În ultima zi lucrătoare a acestei săptămîni sînt aşteptate din nou precipitaţii. În schimb, se face mai cald, iar maxima saltă la valoarea de 20 de grade. Şi noaptea va fi mai blîndă, iar minima ajunge la 10 grade.

Regimul termic se apreciază şi pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, la jumătatea lui Florar se anunţă timp bun, soare, şi o maximă în creştere pînă la 21 de grade. Din păcate nu scăpăm de precipitaţii şi din nou sînt anunţate furtuni cu intensificări de vînt. Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 9 grade. Duminică, 16 mai, din nou se schimbă vremea.

În prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 19 grade şi sînt aşteptate ploi mai după amiază. Noaptea va fi însă ceva mai caldă, iar meteorologii anunţă o maximă de 10 grade. De menţionat este faptul că dacă previziunile de acum se adeveresc, săptămîna viitoare va fi mai rece, cu maxime diurne între 16 şi cel mult 18 grade, însă sînt aşteptate precipitaţii cam în fiecare zi. Minimele nocturne pleacă de la 9 grade şi se opresc pe la 11 grade.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului. În pas cu moda

Știre publicată în urmă cu

în data de

Constantin Bîrjoveanu (1934-2000) ), scriitor, pictor, caricaturist şi vorbitor de esperanto dădea viaţă, în urmă cu două decenii şi ceva, unor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, Gazeta de Roman. În numărul de astăzi iată o altă cronică intitulată „În pas cu moda“, care aduce în discuţie, cu fină ironie, o altă tară a societăţii post-decembriste, legată de zicătoarea: „Ce porţi lele chelbe-n cap? Păi, dacă-i modă ce să fac?“. O radiografie subtilă nu doar a modei propriu-zise, ci şi a unor năravuri, precum hoţia, care a luat proporţii, ca şi fenomen, în ultimi 30 de ani şi care au dus buhul României prin lume despre „calităţile“ unor indivizi, care au prosperat economic prin nemuncă, în timp ce populaţia cinstită a ajuns în sărăcie lucie, punînd petec peste petec şi peste acestea, alt petec.

„Moda este o formă a urîţeniei atît de insuportabilă încît trebuie schimbată din şase în şase luni“. În ceea ce urmează nu voi face un istoric al modei vestimentare, ci vor arăta că victime ale acestei maladii cad nu numai femeile, ci şi bărbaţii. Am cunoscut cîndva, undeva, un bărbat potrivit de statură. Dar „lung de mînă“, care purta cămăşi înflorate. Cînd au apărut acele cămăşi gri, închis, pestriţe, a purtat „sare şi piper“, că aşa se chemau.

Mai tîrziu am aflat că a purtat cîţiva ani numai dungi. Lasă că aşa îi trebuie, că nu s-a mai săturat! După aceea l-am văzut cu pantaloni de catifea raiată. Pe vremea blugilor frecaţi cu o cărămidă, ca să capete un aer de originalitate, l-am văzut cu blugi. Tot cu blugi l-am văzut şi după aceea cînd frecatul cu… cărămida nu mai era la modă.

Săptămîna trecută, undeva pe centru, dau nas în nas cu el. A trecut şi iarna materialelor înflorate. Aşa e în modă ca şi în dragoste… „On revient toujours“, numai că de astă dată înfloraţi îi erau pantalonii de pînză, un fel de compromis între lungi şi scurţi, care, cică, s-ar purta prin Bermude.

Dacă afacerile în care s-a lansat au să prospere, de bună seamă, în curînd se va îmbrăca cu haine de ultimul răcnet, cărora le va aplica petice false, ca să fie în pas cu cei ce vor purta petice justificate, la haine cumpărate pe vremea comunismului. Da, nu?!

Nota Redacţiei: Rubrică susţinută de Cabinetul parlamentar al senatorului PNL, Eugen Nazarie Ţapu

Citește știrea

Actualitate

Muncă la negru, sancţiuni de 142.500 lei de la ITM

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inspectorii au descoperit cazuri de muncă fără forme legale, dar şi alte nereguli ■ în aprilie, au avut loc 12 accidente de muncă ■

Sinteza activităţii prestare de ITM pe parcursul lunii aprilie arată că au fost depistate, din nou, cazuri de muncă la negru, precum şi alte abateri, iar în perioada analizată au avut loc 12 accidente.

„Au fost efectuate 233 de controale, ocazie cu care s-au constatat 246 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă (RM) şi al securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) şi s-au dispus 252 de măsuri pentru remedierea deficienţelor, aplicîndu-se 161 de sancţiuni din care 19 amenzi în cuantum de 142.500 lei“, conform ITM Neamţ.

În ce priveşte activitatea în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, inspectorii au efectuat 103 controale şi evaluări la angajatori şi au constatat un număr de 106 abateri de la prevederile legale şi au dispus 112 măsuri pentru remediere. Şapte de angajatori au fost sancţionaţi cu 106 sancţiuni contravenţionale, din care 98 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 30.500 lei.

În ce priveşte evenimentele de muncă, în luna aprilie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamă au fost comunicate 14 evenimente de muncă. Cele mai multe au avut drept cauză utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie.

În ce priveşte activitatea în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii au efectuat un număr de 130 controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată. La final s-au aplicat 140 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat în total 55 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în cuantum de 112.000 lei şi 44 avertismente contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr.53/2003- Codul muncii, republicată, modificată şi completată şi ale H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor. La 4 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 5 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 4 persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă şi o persoană nu avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor. „Au fost dispuse 4 măsuri şi au fost aplicate 4 amenzi în cuantum de 100.000 lei (3 amenzi de 20.000 lei şi o amendă de 40.000 lei).

Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sînt construcţii, comerţ, bar şi creşterea animalelor“, conform ITM Neamţ. În perioada analizată angajatorii au încheiat şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă 4 contracte colective de muncă şi 3 acte adiţionale la contractele colective de muncă.

Citește știrea

Trending