Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul în Liga 1, ţel asumat de COMES

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce firma COMES este noul sponsor principal, conducerea grupării nemţene a anunţat obiectivul pentru următorii ani ■ „Nu ne asumăm obiective la care să renunţăm. Suntem extrem de performanţi în ceea ce facem ca societate. Aşa va fi la CSM Ceahlăul“, a declarat Anton Măzărianu, manager general COMES ■

CSM Ceahlăul, pe prima scenă fotbalistică a României. Aceasta a fost tema unei conferinţe de presă desfăşurată pe 10 februarie 2021, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamţ, una în care conducerea clubului a prezentat obiectivele grupării pe termen scurt şi în anii ce vin, dar mai ales pentru a aduce la cunoştinţa opinei publice şi a iubitorilor de sport un lucru care nu s-a mai petrecut de ceva vreme prin judeţ.

Acela că o puternică firmă, COMES – Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti, este noul sponsor principal al clubului, managerul general Anton Măzărianu anunţînd că obiectivul său este de a promova, într-un termen cît mai scurt, în Liga 1. La o întrebare a redactorului Monitorul de Neamţ şi Roman – dacă ştie ce înseamnă un astfel de target, nu unul de cîteva sute de mii de euro, ci de cîteva milioane, tot de euro, CEO COMES a răspuns tranşant: „Normal! Dacă nu ştiam, nu luam această decizie. Nu ne asumăm obiective la care să renunţăm. Suntem extrem de performanţi în ceea ce facem ca societate. Aşa va fi la CSM Ceahlăul“.

Conferinţa de presă a fost deschisă de Cătălin Roca, managerul Central Plaza şi preşedintele clubului: „Mă bucur că ne vedem cu presa înainte cu puţin timp de începerea returului de campionat, unul care va începe cu noi perspective pentru club. Vă anunţ că avem un nou sponsor principal, COMES, o firmă solidă cu un management care îşi asumă şi duce la bun sfîrşit ceea ce-şi propune în aceste vremuri nu tocmai propice pentru toată lumea“.

S-a referit la epidemia de coronavirus care bulversat toate domeniile de activitate din România şi din lume, cu implicaţii nebănuite şi în plan sportiv, dînd apoi cuvîntul CEO COMES, care a detaliat despre proiect: „Sîntem o firmă pe un trend ascendent de la an la an, 70% din producţie fiind destinată exportului, iar restul de 30%, pieţei interne. M-am alăturat proiectului CSM Ceahlăul pentru că atunci cînd obţinem ceva în zona în care ne desfăşurăm activitatea, este imperios necesar să dai ceva înapoi comunităţii. M-am axat pe sport pentru că în ultimii ani nu numai la nivel local, ci şi naţional, lucrurile nu stau deloc bine. Doar cu implicarea oamenilor de afaceri putem face ceva. Concret, doresc o implicare a firmei COMES pînă cînd Ceahlăul va ajunge în Liga 1. Ne dorim să atragem suporteri la stadion, să avem o echipă competitivă, iar după promovarea în primul eşalon al fotbalului româmesc să atacăm locuri fruntaşe în clasament. Îmi doresc să stăm doar un an în Liga 2. Nu am fost sportiv de performanţă, dar vreo trei ani am jucat fotbal la Olimpia Piatra Neamţ şi făceam naveta de la Războieni pentru a ajunge la antrenamente“.

Tehnicianul Rădulescu, despre echipă şi debutul de retur

La microfon a urmat Gabriel Rădulescu, antrenor principal la CSM Ceahlăul, care a punctat despre pregătirea din aceasstă perioadă, transferuri şi ce va urma.

„Dorim ca în acest retur de campionat să urcăm pe un loc cît mai bun. Fiecare meci rămas de disputat va fi ca o finală. Din păcate, pandemia a dat peste cap acest campionat. În viitoarele sezoane ne asumăm promovarea pentru că, în acest moment, avem tot ce ne trebuie prin atragerea unui nou sponsor principal la CSM Ceahlăul. Aproape am încheiat patru săptămîni de pregătire asiduă, care a presupus şi un cantonament. Antrenamentele au fost solicitante, intense, şi cîte două pe zi, pentru că ne aşteaptă un retur dificil. Urmează meciuri tari la debut, dar sîntem foarte bine pregătiţi. Pe final de tur am avut probleme mari cu epidemia de Covid 19, mulţi jucători s-au infectat, lucru ce ne-a tras în jos în disputa cu Bradul Borca şi pierderea meciului cu Sporting Vaslui, la «masa verde».

A urmat un meci extrem de bun în Cupa României, cu Petrolul Ploieşti, în care am arătat că echipa are valoare. Pentru retur am transferat doi jucători buni, Ricardo Mihalache, atacant de certă valoare, care a trecut şi pe la Dinamo Bucureşti, şi pe Cristi Ursu, un fundaş din Republica Moldova, de la Şomuz Fălticeni“. La conferinţa de presă au fost prezenţi Cristi Barb Copoţ, căpitanul echipei şi noul transferat, Ricardo Mihalache, care au susţinut că stagiul de pregătire şi-au atins obiectivele, componenţii lotului au o condiţie fizică net superioară celei din tur, forţa grupului constituie un atu, iar dacă cele opt partide rămase de disputat vor fi cîştigate, se poate ajunge la barajul pentru promovarea în Liga 2.

COMES, un „jucător“ aparte în afacerile din Neamţ, România şi Europa de Est

Managerul Anton Măzărianu a mai susţinut că, pe măsură ce obiective Ceahlăului se vor materializa, alături de firma pe care o conduce ca sponsori la echipă se vor adăuga şi alte societăţi. COMES este un „jucător“ aparte în rîndul afacerilor din Neamţ, România şi, fără a exagera, din Europa de Est. Prin profilul de activitate în care e lider naţional pe piaţa furnizorilor de utilaje în regim unicat sau de serie mică, destinate industriei extracţiei şi prelucrării ţiţeiului şi gazelor naturale, adică pentru rafinării, combinate chimice şi petrochimice, prin modul de organizare şi desfăşurare a procesului de producţie iese în evidenţă şi devine unul dintre simbolurile vechii Platforme industriale de la Săvineşti.

Asta pentru că, graţiei investiţiilor din ultimii ani, poate proiecta şi executa sofisticate echipamente de pînă la 200 de tone. Mai nou, la COMES au fost realizate utilaje necesare pentru punerea în funcţiune a gazoductului Ungheni – Chişinău, un obiectiv important ce interconectează reţeaua din România şi Moldova. Este vorba de echipamente de mari dimensiuni, de pînă la 90 de tone. De la sfîrşitul anului trecut, astfel de livrări şi instalări de utilaje au avut loc pentru Staţia de comprimare gaze de la Oneşti, iar în ce priveşte obiectivul similar de la Gherăieşti – Neamţ, echipamentele necesare vor ajunge începînd din această lună. COMES produce utilaje pentru rafinăriile Petromidia Constanţa, Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti, pentru combinatele chimice Azomureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteza Oradea, dar e deservită şi industria de gaze naturale, adică Romgaz, Transgaz şi Inspet. Firma realizează echipamente şi pentru export, clienţii fiind din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia, Belarus, Rusia, Lituania, Qatar, Emirarele Arabe Unite, Iordania, Niger sau Egipt.

Citește știrea
3 comentarii

3 Comments

 1. V.Vasile

  10 februarie 2021 at 9:40 AM

  Doamne ajuta , sa se adevereasca !
  Bine ar fi sa preluati si Mecanica Ceahlau , ajunsa pe mana unor smenari !

 2. VIO

  12 februarie 2021 at 10:18 AM

  schimbatii si denumirea in F.C.COMES SAVINESTI.

 3. Grădinaru Neculai

  14 februarie 2021 at 10:16 AM

  Felicitări și mult succes vă doresc ! Doamne ajută, așa să fie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vine arşiţa şi posibile furtuni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe final de Cuptor se anunţă pînă la 34 de grade, la umbră ■ nopţile vor deveni tropicale ■ din cauza căldurii excesive, ar putea veni furtuni ■

Finalul lunii iulie aduce valori termice caniculare, iar în această săptămînă am putea avea parte de maxime ce vor ajunge la valoarea de 34 de grade Celsius. Trebuie spus faptul că vorbim de temperaturi măsurate de specialişti în condiţii standard, adică la umbră şi fără vînt, ceea ce înseamnă că în plin soare se vor înregistra valori cu cîteva grade mai mari.

Ieri, 26 iulie, a fost ceva mai bine, cu maxime care nu au trecut de 29 de grade, însă de astăzi, 27 iulie, vine arşiţa. Meteorologii anunţă cer variabil cu soare şi temperaturi diurne ce pot ajunge pînă la 32 de grade. În a doua parte a zilei ar putea veni furtuni zgomotoase, cu toată suita de fenomene caracteristice, tunete, fulgere, intensificări ale vîntului şi posibil grindină.

Noaptea va fi încă blîndă, cu o minimă ce nu trece de pragul de 18 grade. La fel va fi vremea şi miercuri, 28 iulie, cer senin şi pînă la 33 de grade ziua. Nu scăpăm de furtuni care se anunţă mai după amiază. Noaptea va fi tropicală, iar mercurul din termometre se opreşte la 21 de grade. Cea mai caldă zi din acest sezon va fi cea de joi, 29 iulie, cînd în zona noastră se vor înregistra temperaturi la umbră de 34 de grade.

Va fi o zi în care nici măcar furtuni nu se anunţă, astfel că în plin soare se vor resimţi, cel mai probabil, spre 40 de grade. Minima nocturnă va fi de 20 de grade. Nu prea sînt noutăţi nici vineri, 30 iulie, în cel mai cald moment vor fi 33 de grade iar în a doua parte a zilei sînt aşteptate furtuni. Noaptea va fi caldă, cu 20 de grade. Ultima zi a lui Cuptor, sîmbătă 31 iulie, aduce 32 de grade, cer senin, iar furtunile sînt absente. Duminică, 1 august, va fi timp bun, pînă la 31 de grade, dar se reîntorc furtunile.

Peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 19 grade. Trebuie spus că săptămîna viitoare vor fi temperaturi mai confortabile, ce se vor situa ziua între 26, poate cel mult 27 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 17, pînă la cel mult 18 grade. În cele mai multe zile sînt anunţate precipitaţii, ploi liniştite sau furtuni zgomotoase.

Citește știrea

Actualitate

Iată ce-ar fi de muncă în această săptămînă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în judeţ sînt sub 500 de job-uri, mai bine de jumătate din cerere fiind de la angajatori din zona la Roman ■ licenţiaţii îşi găsesc greu de lucru ■

În plin sezon estival, piaţa muncii din judeţul Neamţ nu prea dă semne de redresare, iar cererea de personal rămîne la nivelul intervalului anterior. În ultima săptămînă a lui Cuptor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă ca fiind vacante un număr total de 467 de locuri de muncă, în cele mai diverse ocupaţii.

Cele mai multe şanse de angajare le au cei din zona Roman şi zona limitrofă, acolo fiind disponibile 260 de job-uri, mai mult de jumătate din cererea totală. În zona Piatra Neamţ sînt disponibile 134 de posturi, iar la Tîrgu Neamţ este de lucru pentru un număr de 73 de persoane.

Trebuie spus faptul că cele mai multe job-uri sînt pentru personal fără nici un fel de calificare, iar cei cu studii superioare nu au prea mare căutare. Defalcat, din cele 134 de job-uri din zona Piatra Neamţ, puţine sînt pentru personal de înaltă calificare. Se caută un inspector de specialitate în gospodărirea apelor, un inginer zootehnist sau doi ingineri specializaţi în construcţii hidrotehnice, la care se mai adaugă două posturi de director de vînzări. Pentru ceilalţi sînt 10 cereri de croitori, se mai recrutează 26 de muncitori necalificaţi, ori 10 tapiţeri.

În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal, lista completă putînd fi studiată la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. Nici la Roman personalul de înaltă calificare nu au prea mare căutare, şi ar fi de lucru doar pentru 4 ingineri specializaţi în electrotehnică, un inginer industrie alimentară, un inginer mecanic, un inginer responsabil vînzări sau un inspector resurse umane, ori un responsabil achiziţii.

Pentru ceilalţi sînt libere 10 posturi de ospătar, se mai caută 10 operatori producţie ceramist, însă cele mai multe cereri, 74, sînt cereri pentru muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii de activitate. În rest ar mai putea găsi de lucru cei calificaţi ca lucrător comercial, manipulant mărfuri, mecanic auto, livrator mărfuri, şoferi de diversa categorii, sudori, vînzător, vulcanizator sau zidar sau tractorist.

La Tîrgu Neamţ se caută doi ingineri constructori, doi ingineri specializaţi în industrie alimentară, sau doi ingineri mecanici, precum şi doi psihologi, sau un dculptor în lemn, post vacant de luni bune de zile. În zonă este de lucru şi pentru alte categorii de personal, şi este nevoie de asistenţi medicali generalişti, cofetari, brutari, drujbişti, dulgheri, fierari betonişti sau lucrători comerciali şi lucrători în construcţii.

Citește știrea

Actualitate

Tupeu în cazul tatălui care era să-şi ucidă fiul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpat pentru tentativă de omor, Ştefan Bocancea a cerut schimbarea încadrării juridice ■ el ar fi vrut să fie judecat pentru vătămare corporală, poate chiar din culpă ■ el a eliberat gazul din mai multe butelii şi a provocat o explozie în camera în care era cu fiul de 7 ani ■

Procesul în care pietreanul Ştefan Bocancea, de 40 de ani, este judecat pentru că era să-şi ucidă fiul de 7 ani după ce a provocat o explozie în apartament, a luat o turnură neaşteptată. Asta după ce inculpatul a cerut schimbarea încadrării juridice în vătămare corporală, chiar din culpă, deşi a fost vorba de un act premeditat.

„Respinge, ca nefondată cererea formulată de inculpatul Bocancea Ştefan, de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor, în infracţiunea de vătămare corporală sau în infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, conform instanţei.

Deşi avea drept de apel, inculpatul nu a contestat soluţia. În cauză sînt mai multe părţi civile, iar mama minorului, fosta soţie a inculpatului, cere 100.000 de euro daune morale şi 3.000 de lei, daune materiale. Alţi cîţiva vecini cer între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea caselor după pagubele provocate de explozie.

Fapta a avut loc pe 27 ianuarie 2021 într-un bloc din Piatra Neamţ, cînd individul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu, intenţia fiind de a se răzbuna pe soţia care divorţase. Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcîndu-se cu ideea că a pierdut custodia copilului. Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală.

Şi-a violat soţia, intrînd fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a reîncredinţat fostei soţii copilul, deşi magistraţii, prin decizia de divorţ, stabiliseră termene clare cînd minorul trebuia să stea cu mama şi cînd ar fi trebuit să fie la tată.

Pe 27 ianuarie 2021, cînd fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a trimis fostei neveste un mesaj, iar aceasta, speriată, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112. Forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat, dar la apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs explozia urmată de un incendiu. Minorul a fost scos din imobil de un poliţist, fiind transportat la Spitalului Sfînta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe 7 – 9% din corp, pe faţă, scalp, urechi şi mîini, şi escoriaţii pe mîini şi picioare.

Leziunile au necesitat pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. Şi inculpatul s-a ales cu arsuri şi a fost internat la Spitalul Roman. Pe 11 februarie a fost adus în faţa instanţei, fiind arestat preventiv.

Citește știrea

Trending