Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul în Liga 1, ţel asumat de COMES

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce firma COMES este noul sponsor principal, conducerea grupării nemţene a anunţat obiectivul pentru următorii ani ■ „Nu ne asumăm obiective la care să renunţăm. Suntem extrem de performanţi în ceea ce facem ca societate. Aşa va fi la CSM Ceahlăul“, a declarat Anton Măzărianu, manager general COMES ■

CSM Ceahlăul, pe prima scenă fotbalistică a României. Aceasta a fost tema unei conferinţe de presă desfăşurată pe 10 februarie 2021, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamţ, una în care conducerea clubului a prezentat obiectivele grupării pe termen scurt şi în anii ce vin, dar mai ales pentru a aduce la cunoştinţa opinei publice şi a iubitorilor de sport un lucru care nu s-a mai petrecut de ceva vreme prin judeţ.

Acela că o puternică firmă, COMES – Compania Mecanică de Echipamente Speciale Săvineşti, este noul sponsor principal al clubului, managerul general Anton Măzărianu anunţînd că obiectivul său este de a promova, într-un termen cît mai scurt, în Liga 1. La o întrebare a redactorului Monitorul de Neamţ şi Roman – dacă ştie ce înseamnă un astfel de target, nu unul de cîteva sute de mii de euro, ci de cîteva milioane, tot de euro, CEO COMES a răspuns tranşant: „Normal! Dacă nu ştiam, nu luam această decizie. Nu ne asumăm obiective la care să renunţăm. Suntem extrem de performanţi în ceea ce facem ca societate. Aşa va fi la CSM Ceahlăul“.

Conferinţa de presă a fost deschisă de Cătălin Roca, managerul Central Plaza şi preşedintele clubului: „Mă bucur că ne vedem cu presa înainte cu puţin timp de începerea returului de campionat, unul care va începe cu noi perspective pentru club. Vă anunţ că avem un nou sponsor principal, COMES, o firmă solidă cu un management care îşi asumă şi duce la bun sfîrşit ceea ce-şi propune în aceste vremuri nu tocmai propice pentru toată lumea“.

S-a referit la epidemia de coronavirus care bulversat toate domeniile de activitate din România şi din lume, cu implicaţii nebănuite şi în plan sportiv, dînd apoi cuvîntul CEO COMES, care a detaliat despre proiect: „Sîntem o firmă pe un trend ascendent de la an la an, 70% din producţie fiind destinată exportului, iar restul de 30%, pieţei interne. M-am alăturat proiectului CSM Ceahlăul pentru că atunci cînd obţinem ceva în zona în care ne desfăşurăm activitatea, este imperios necesar să dai ceva înapoi comunităţii. M-am axat pe sport pentru că în ultimii ani nu numai la nivel local, ci şi naţional, lucrurile nu stau deloc bine. Doar cu implicarea oamenilor de afaceri putem face ceva. Concret, doresc o implicare a firmei COMES pînă cînd Ceahlăul va ajunge în Liga 1. Ne dorim să atragem suporteri la stadion, să avem o echipă competitivă, iar după promovarea în primul eşalon al fotbalului româmesc să atacăm locuri fruntaşe în clasament. Îmi doresc să stăm doar un an în Liga 2. Nu am fost sportiv de performanţă, dar vreo trei ani am jucat fotbal la Olimpia Piatra Neamţ şi făceam naveta de la Războieni pentru a ajunge la antrenamente“.

Tehnicianul Rădulescu, despre echipă şi debutul de retur

La microfon a urmat Gabriel Rădulescu, antrenor principal la CSM Ceahlăul, care a punctat despre pregătirea din aceasstă perioadă, transferuri şi ce va urma.

„Dorim ca în acest retur de campionat să urcăm pe un loc cît mai bun. Fiecare meci rămas de disputat va fi ca o finală. Din păcate, pandemia a dat peste cap acest campionat. În viitoarele sezoane ne asumăm promovarea pentru că, în acest moment, avem tot ce ne trebuie prin atragerea unui nou sponsor principal la CSM Ceahlăul. Aproape am încheiat patru săptămîni de pregătire asiduă, care a presupus şi un cantonament. Antrenamentele au fost solicitante, intense, şi cîte două pe zi, pentru că ne aşteaptă un retur dificil. Urmează meciuri tari la debut, dar sîntem foarte bine pregătiţi. Pe final de tur am avut probleme mari cu epidemia de Covid 19, mulţi jucători s-au infectat, lucru ce ne-a tras în jos în disputa cu Bradul Borca şi pierderea meciului cu Sporting Vaslui, la «masa verde».

A urmat un meci extrem de bun în Cupa României, cu Petrolul Ploieşti, în care am arătat că echipa are valoare. Pentru retur am transferat doi jucători buni, Ricardo Mihalache, atacant de certă valoare, care a trecut şi pe la Dinamo Bucureşti, şi pe Cristi Ursu, un fundaş din Republica Moldova, de la Şomuz Fălticeni“. La conferinţa de presă au fost prezenţi Cristi Barb Copoţ, căpitanul echipei şi noul transferat, Ricardo Mihalache, care au susţinut că stagiul de pregătire şi-au atins obiectivele, componenţii lotului au o condiţie fizică net superioară celei din tur, forţa grupului constituie un atu, iar dacă cele opt partide rămase de disputat vor fi cîştigate, se poate ajunge la barajul pentru promovarea în Liga 2.

COMES, un „jucător“ aparte în afacerile din Neamţ, România şi Europa de Est

Managerul Anton Măzărianu a mai susţinut că, pe măsură ce obiective Ceahlăului se vor materializa, alături de firma pe care o conduce ca sponsori la echipă se vor adăuga şi alte societăţi. COMES este un „jucător“ aparte în rîndul afacerilor din Neamţ, România şi, fără a exagera, din Europa de Est. Prin profilul de activitate în care e lider naţional pe piaţa furnizorilor de utilaje în regim unicat sau de serie mică, destinate industriei extracţiei şi prelucrării ţiţeiului şi gazelor naturale, adică pentru rafinării, combinate chimice şi petrochimice, prin modul de organizare şi desfăşurare a procesului de producţie iese în evidenţă şi devine unul dintre simbolurile vechii Platforme industriale de la Săvineşti.

Asta pentru că, graţiei investiţiilor din ultimii ani, poate proiecta şi executa sofisticate echipamente de pînă la 200 de tone. Mai nou, la COMES au fost realizate utilaje necesare pentru punerea în funcţiune a gazoductului Ungheni – Chişinău, un obiectiv important ce interconectează reţeaua din România şi Moldova. Este vorba de echipamente de mari dimensiuni, de pînă la 90 de tone. De la sfîrşitul anului trecut, astfel de livrări şi instalări de utilaje au avut loc pentru Staţia de comprimare gaze de la Oneşti, iar în ce priveşte obiectivul similar de la Gherăieşti – Neamţ, echipamentele necesare vor ajunge începînd din această lună. COMES produce utilaje pentru rafinăriile Petromidia Constanţa, Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti, pentru combinatele chimice Azomureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteza Oradea, dar e deservită şi industria de gaze naturale, adică Romgaz, Transgaz şi Inspet. Firma realizează echipamente şi pentru export, clienţii fiind din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia, Belarus, Rusia, Lituania, Qatar, Emirarele Arabe Unite, Iordania, Niger sau Egipt.

Citește știrea
3 comentarii

3 Comments

 1. V.Vasile

  10 februarie 2021 at 9:40 AM

  Doamne ajuta , sa se adevereasca !
  Bine ar fi sa preluati si Mecanica Ceahlau , ajunsa pe mana unor smenari !

 2. VIO

  12 februarie 2021 at 10:18 AM

  schimbatii si denumirea in F.C.COMES SAVINESTI.

 3. Grădinaru Neculai

  14 februarie 2021 at 10:16 AM

  Felicitări și mult succes vă doresc ! Doamne ajută, așa să fie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se întoarce iarna!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice în scădere şi precipitaţii sub formă de nea ■ la mijlocul săptămînii viitoare vor fi temperaturi diurne de 1 grad ■ în cea mai rece noapte se vor înregistra -5 grade ■

Primăvara ne-a păcălit şi după cîteva zile foarte frumoase, cu soare şi valori termice peste media perioadei, pare că iarna se întoarce. Meteorologii anunţă o răcire accentuată şi precipitaţii sub formă de zăpadă. În cea mai rece zi de săptămîna viitoare, cu greu se va atinge o maximă de 1 grad, iar în cea mai rece noapte mercurul din termometre se opreşte la 0 grade.

Aşa stînd lucrurile, ziua de ieri a fost frumoasă, iar la ora 10:00, termometrele indicau 3 grade la Roman, 6 grade la Piatra Neamţ, iar la Tîrgu Neamţ deja erau 9. Cel mai frig era în vîrf de munte, pe Toaca, unde erau valori negative de -3 grade. Din cauza vîntului, indicele de răcire arăta -26 de grade. Cald va mai fi doar azi, 5 martie, cînd se anunţă 13 grade. Minima nopţii ajunge la 1 grad.

De sîmbătă, 6 martie, se răceşte dramatic, cu vreo 10 grade, nu vor fi mai mult de 3 grade şi ar putea ninge. Noaptea trecem la valori negative, de -1 grad. Condiţiile meteo se mai redresează niţel duminică, 7 martie, cînd reapare soarele şi s-ar putea înregistra 7 grade. După lăsarea întunericului se face frig şi ar putea fi – 4 grade. Luni, 8 martie, va fi soare dar nu mai mult de 7 grade, iar noaptea -2 grade. Cea mai rece zi din această primăvară pare a fi cea de marţi, 9 martie. Meteorologii spun că revin norii şi sînt anunţate precipitaţii sub formă de nea la o minimă de numai 1 grad. Se păstrează minimele negative şi vor fi -3 grade.

Cu începere de miercuri, 10 martie, începe să se încălzească, dar greu şi treptat. Nu scăpăm de nori, dar scăpăm de precipitaţii. Maxima diurnă creşte anemic pînă la 4 grade, însă noaptea va fi cea mai rece din acest sezon, iar mercurul din termometre se opreşte la -5 grade. Pînă joi, 11 martie, temperaturile diurne se dublează, se ajunge la 8 grade, dar din păcate nu zărim soarele. Se mai îmbunează şi noaptea care aduce o minimă la limita îngheţului, -1 grad.

Vineri, 12 martie, am putea vedea soarele în răstimpuri, iar maxima ajunge la 9 grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 0 grade. Cam la fel va fi vremea şi sîmbătă, 13 martie, cu excepţia faptul că trecem la o minimă nocturnă pozitivă, de 2 grade. Duminică, 14 martie, cerul va fi acoperit, nu sînt anunţate precipitaţii, maxima diurnă ajunge la 10 grade, în timp ce minima nocturnă saltă la 3 grade.

Citește știrea

Actualitate

Încătuşată pentru o ţeapă de 2.500 de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ a scos garsoniera la vînzare ■ a încasat de la victimă 2.500 de euro, apoi nu a mai putut fi contactată ■ de urma ei au dat poliţiştii care au reţinut-o ■

O femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ a fost reţinută pentru 24 de ore şi ar putea fi arestată preventiv pentru o ţeapă de 2.500 de euro. Ea a oferit la vînzare o garsonieră, dar după ce a încasat un avans de jumătate din suma cerută, nu a mai putut fi contactată de cumpărătorul de bună credinţă.

„O femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ, bănuită că ar fi indus în eroare o femeie de 60 de ani, de la care a primit 2.500 de euro, sub pretextul vînzării unui imobil, a fost reţinută de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Tîrgu Neamţ“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Femeia a fost reţinută pe 3 martie 2021, bănuită fiind de săvîrşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările efectuate în cauză au concluzionat că faptele ar fi avut loc în perioada 4 – 17 februarie 2021, cînd femeia în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat o femeie de 60 de ani.

În concret, făptuitoarea a promis spre vînzare o garsonieră din oraşul de sub Cetate, pentru care a cerut suma de 5.000 de euro. Persoana vătămata i-ar fi înmînat jumătate din banii ceruţi. Ulterior vînzătoarea nu a mai putut fi contactată, iar prejudiciul rezultat în urma săvîrşirii acestei infractiuni a fost stabilit la 2.500 de euro.

În baza probatoriului administrat, femeia în cauză a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore. Ea urma a fi prezentată în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Avînd în vedere toate aceste considerente, oamenii legii atrag atenţia asupra faptului că infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sînt din ce în ce mai complexe.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci cînd sînt abordaţi prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le ofera diverse bunuri sau servicii.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Citește știrea

Actualitate

La spital, tentativă de omor cu cuţitul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ altercaţia cu cuţite a avut loc în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Roman ■ victima agresiunii a suferit leziuni vindecabile în 18 - 20 de zile de îngrijiri medicale ■ încadrarea a fost schimbată în atentat la viaţă ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au trimis la instanţă dosarul agresiunii cu cuţite din sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului municipal Roman.

Totul s-a întîmplat cu circa un an şi jumătate în urmă, iar dosarul a fost la Roman. Ulterior încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în atentat la viaţă, iar cauza a ajuns la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Pe 3 martie 2021, Dumitru Ionel Udilă, de 43 de ani, din Roman, a fost trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Conform actelor de urmărire penală incidentul care era să se lase cu moarte de om a avut loc pe 4 septembrie 2019, aproape în zori, cînd a avut loc o încăierare între mai mulţi bărbaţi, aceştia folosindu-se şi de cuţite, confruntarea fiind surprinsă de camerele de luat vederi ale unităţii.

Un comunicat de presă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman de la acel moment relata circumstanţele în care s-a produs încăierarea. „În dimineaţa zilei de 4 septembrie 2019, în jurul orei 02.40, în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Roman a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Un bărbat în vîrstă de 20 de ani s-a prezentat la CPU cu dureri abdominale şi în satre avansată de ebrietate.

După aproximativ 20 de minute, după ce acestra a ajuns la spital, în timp ce se afla în sala de aşteptare, s-a prezentat un alt tînăr, furios, care a sărit la el cu un cuţit. La alercaţie au participat şi alţi aparţinători, atît din partea pacientului, cît şi cîţiva prieteni ai agresorului. În urma incidentului, un bărbat în vîrstă de 38 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, o plagă tăiată de cuţit în zona scalpului parietal sting.

Un alt bărbat, în vîrstă de 39 de ani, s-a ales cu o plagă tăiată de cuţit, la mîna stîngă, fiindu-i afectate degetele I şi II. Ambii pacienţi, după ce au fost trataţi de medicii de la CPU au plecat la domiciliu cu indicaţii de tratament. Menţionăm că nici un cadru medical nu a fost rănit, dar din cauza agitaţiei produse în jurul incidentului, actul medical nu s-a putut desfăşura în condiţii optime. Nu este normal ca aceste reglări de conturi să aibă loc în incinta unui spital, unde personalul medical trebuie să-şi desfăşoare activitatea în linişte.

Consultarea şi diagnosticarea pacienţilor nu trebuie să se desfăşoare în condiţii de stres. Menţionăm că a fost apelat serviciul unic de urgenţă 112 pentru asigurarea climatului de linişte şi ordine în incinta CPU Roman, poliţiştii desfăşurînd o anchetă pentru stabilirea cauzelor altercaţiei dintre cele două grupuri“, se arăta în comunicatul de presă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Cele două grupuri care s-au încăierat sînt de etnie rromă. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Neamţ, Dimitrie Mocanu, a declarat că la faţa locului s-a deplasat un echipaj şi se făceau cercetări referitoare la circumstanţele în care a avut loc altercaţia între cele două grupuri de rromi.

„La data de 4 septembrie 2019 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către personalul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman despre faptul că în incinta CPU Roman a exista o agresiune între doi bărbaţi. Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că în timp ce un bărbat în vîrstă de 41 de ani din Roman se afla în sala de aşteptare a CPU ar fi fost agresat fizic cu un obiect tăietor-înţepător de către un alt bărbat în vîrstă de 41 de ani din Roman (o rudă a tînărului de 20 de ani care a venit cu dureri de stomac – n.r.).

De precizat este faptul că leziunile suferite nu au fost de natură să-i pună viaţa în pericol celui înţepat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea unor obiecte periculoase. Investigaţiile se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman“, menţiona Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că prin natura lor, leziunile au pus în pericol viaţa victimei. A fost momentul în care cauza a trecut din curtea Parchetului Roman, în cea a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, cercetările continuînd pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Împotriva inculpatului nu s-a luat nici un fel de măsură preventivă, el fiind cercetat în stare de libertate, la fel fiind trimis şi în judecată. De acum înainte, timp de două luni, cauza va fi în procedură de Cameră preliminară, cînd se va verifica legalitatea actului de inculpare. Ulterior, procesul care are loc la Tribunalul Neamţ intră în linie dreaptă şi continuă cu administrarea probatoriului şi audierile de martori, în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului.

Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii la finele procesului. Indiferent de soluţie, aceasta nu va fi definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de oricare dintre părţile interesate, incusiv procurorii.

Citește știrea

Trending