Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, debut cu ghinion în Liga 2, înfrângere cu 2-1 în deplasare

Știre publicată în urmă cu

în data de

CSM Ceahlăul a pierdut primul meci disputat în Liga 2, duminică, 6 august, în deplasare, la Hunedoara. Scorul înregistrat la finalul partidei a fost 2-1 pentru Corvinul, echipă care a reuşit să se impună în duelul nou-promovatelor.

Coordonatele duelului pierdut de galben-negrii au fost date de două gafe majore, în urma cărora hunedorenii au şi înscris cele două goluri: portarul Stefan Krell s-a poziţionat greşit permiţând încrierea cu uşurinţă a primului gol, iar Mihai Neicuţescu a greşit şi el pasând la adversar la mijlocul terenului, fapt ce a permis declanşarea contraatacului în urma căruia Corvinul a marcat a doua oară.

De altfel, linia de mijloc a Ceahlăului a fost una extrem de visătoare, iar în multe momente defensiva s-a caracterizat prin naivitate şi bâlbe nepermise la nivel de Liga 2. În plus, s-a văzut lipsa de omogenitate a lotului, în condiţiile numeroaselor transferuri făcute după promovarea din Liga 3, necesare de altfel, dar deocamdată relaţiile de joc dintre fotbalişti nu sunt perfectate.

Din păcate, lipsa de experienţă a lui Alexandru Anton a cântărit şi ea destul de greu în economia partidei, tânărul jucător fiind eliminat după două cartonaşe galbene, al doilea primit după un fault inutil, în terenul advers, lângă tuşă, la o fază ce nu era deloc ameninţătoare pentru echipa sa. Eliminarea lui Anton a făcut ca pe teren să se restabilească echilibrul numeric, după ce pe final de primă repriză fusese eliminat un jucător al Corvinului.

Sunt însă şi premise dătătoare de speranţă pentru evoluţiile viitoare: cum ar fi că galben-negrii au evoluat extrem de ofensiv, deşi au jucat în deplasare, şi că au înscris după o acţiune frumos construită. Apoi, de remarcat că galben-negrii au avut mai multe ocazii de gol, pe parcursul întregului meci, decât adversarii, însă, ghinion, fie atacanţii au ratat cu nonşalanţă, fie portarul gazdelor a fost la post. Dacă relaţiile între jucători se vor suda, iar apărarea va gestiona mult mai matur situaţiile de joc, atunci sunt speranţe întemeiate că vor fi obţinute puncte în partidele viitoare.

În concluzie, Ceahlăul, din cauza lipsei de experienţă şi de omogenitate, dar şi a ghinionului, a scăpat printre degete posibilitatea de a reveni măcar cu un punct de la Hunedoara.

Filmul meciului

CSM Ceahlăul a început ofensiv meciul de la Hunedoara, în terenul advers, cu un presing ce i-a incomodat vizibil pe jucătorii gazdă.

În minutul 6, Neicuţescu reuşeşte o recuperare la mijlocul terenului, dar şutul său nu duce la deschiderea scorului. În acelaşi minut vine o primă replică a celor de la Corvinul, Mitran fiind lansat bine în atac, însă preluarea sa a fost mult prea lungă şi a permis fundaşilor să îndepărteze pericolul.

Avea să fie însă semnalul de alarmă pentru deschiderea scorului, produsă în minutul 8, după o fază prelungită de atac a hunedorenilor. Au fost mai multe bâlbe ale fundaşilor Ceahlăului, mingea a ajuns la Neacşa, în marginea careului mic şi acesta a înscris după un şut din unghi, profitând de greşeala de plasament a portarului Krell, care a lăsat liber colţul scurt, anticipând probabil o centrare.

Ceahlăul a alergat apoi după egalare, însă Neicuţescu a şutat peste (min 12), iar în minutul 20 o fază promiţătoare de atac a Ceahlăului s-a finalizat cu un banal offsaid. Anton a centrat pentru Llullaku, acesta a reluat spre poartă, dar mingea a fost respinsă de portarul hunedorean, ajungând apoi din nou la Anton, aflat însă în poziţie afară din joc.

A urmat ocazia din minutul 25, atunci când şutul bun al lui Pedro Albino a fost apărat de portarul gazdelor. Un moment important al partidei s-a consumat în minutul 26, când fundaşul Elton da Silva s-a accidentat, schimbarea sa fiind considerată o pierdere pentru echipa adversă.

Ceahlăul a mai avut ocazii, în min 33, când şutul lui Agostinho a fost deviat în corner, acelaşi jucător şutând pe lângă poartă trei minute mai târziu.

Şi cei de la Corvinul au mai avut faze de atac, în minutele 37 şi 41, dar şuturile atacanţilor au fost respinse în corner.

De altfel, după cornerul din minutul 41 a fost înregistrată şi cea mai mare ocazie a Corvinului, centrarea fiind reluată cu capul, în bară, de Manolache, intrat în locul lui Elton.

Mingea a ricoşat apoi la jucătorii Ceahlăului care au iniţiat un contraatac, iar Agostinho a fost faultat clar de fundaşul advers Flavius Iacob. Arbitrul Vlad Baban a fluierat prompt, acordând direct cartonaşul roşu în condiţiile în care faultul a fost comis din postura de ultim apărător.

Lovitura liberă a fost executată de Llullaku, puţin peste poartă.

În condiţiile unui jucător în plus, Ceahlăul a prins curaj şi a continuat să atace poarta adversă, cum s-a întâmplat în minutul 44 când Agostinho a ratat de puţin întâlnirea cu mingea centrată de un coechipier.

Speranţele galben-negrilor au renăscut odată cu debutul celei de a doua reprize, în condiţiile în care hunedorenii evoluau cu un om în minus. Un moment important în economia viitoare a partidei s-a produs în minutul 48, când Anton a primit cartonaş galben după un fault comis împotriva unui adversar.

Corvinul a avut apoi o ocazie în min 49: un apărător al Ceahlăului respinge greşit, iar Coman trage peste poartă.

În min 51 Agostinho ia şi el un cartonaş galben, după o serie de proteste inutile şi trei minute mai târziu este înlocuit de Patrick Petre. În acelaşi minut 54 Joao Jaquite i-a lăsat locul lui Mihael Onişa.

Abia introdus pe teren, Petre îşi trece în cont o primă ocazie, în minutul 55, când reia cu capul o centrare venită de la Bacalu, însă Lefter a fost la post.

Minutul 59 a fost cel în care a fost restabilită egalitatea numerică pe gazon, după ce Anton, tributar unei lipse de experienţă evidente, a faultat un jucător advers în cadrul unei faze care nu anunţa nimic important. Important a fost însă că a primit al doilea galben şi unul dintre cei mai valoroşi jucători de până în acel moment al galben-negrilor a plecat prematur la vestiare.

Momentul psihologic favorabil pentru hunedoreni s-a concretizat rapid, aceştia trecându-şi în cont două ocazii, în minutul 61, atunci când Krell respinge mai întâi în corner un şut al lui Neacşa, iar după execuarea loviturii de colţ portarul pietrean intervine cu succes la o centrare periculoasă.

Ceahlăul a pus apoi stăpânire pe joc, dar şi Neicuţescu (min.68) şi Onişa (min. 69 şi min 72) nu au reuşit să marcheze, suturile trase de aceştia fie că nu şi-au nimerit ţinta, fie fiind parate de portarul advers.

Ceahlăul avea să egaleze în minutul 78, prin Ciobanu, care a înscris cu capul după o centrare trimisă de Petre. De remarcat că inspiraţia lui Pustai şi-a spus din nou cuvântul în condiţiile în care Robert Ciobanu intrase de puţin timp, în minutul 70, când l-a înlocuit pe Llulllaku.

Părea că galben-negrii îşi reveniseră şi puteau spera chiar la mai mult de un punct, însă speranţele s-au năruit în minutul 83. Neicuţescu a gafat la centrul terenului, hunedorenii au plecat pe contraatac, apărarea Ceahlăului a fost prinsă pe călcâie, iar Marius Lupu a marcat pentru 2-1 după o deviere a lui Denis Hrezdac.

Degeaba a mai încercat să revină apoi Ceahlăul pe tabelă, pentru că sorţii aveau să se dovedească potrivnici. Ocaziile lui Petre din minutele 84 şi 88 rămân fără rezultat pe tabelă, iar în minutul 90 hunedorenii sunt cei care trec pe lângă majorarea scorului. Lupu a şutat periculos lângă bară, însă Krell a respins în corner.

Au fost dictate cinci minute de prelungire, însă nu ar mai fi de notat decât un şut peste al lui Neicuţecu, în min 90+3, restul atacurilor Ceahlăului fiind purtate în grabă şi fără inspiraţie.

Formaţiile

CSM Ceahlăul: Stefan Krell, Pedro Albino, Cristin Jalbă, Stejărel Vişinar, Bogdan Bacalu, Joao Jaquite, Wiredu Akwasi, Azdren Llullaku, Mihai Neicuşecu, Alexandru Anton, Josemar Agostinho. Înlocuiri: Robert Ciobanu, Patrick Petre, Mihael Onişa, Cătălin Ştefănescu.

Corvinul Hunedoara: Ştefan Lefter, Flavius Iacob, Elton da Silva, Lică Viorel, Mihai Velisar, Alexandru Neacşa, Denis Hrezdac, Ilja Antonov, Nicolae Pârvulescu, Marius Coman, Timotei Mitran. Înlocuiri: Antoniu Manolache, Ion Sebastian, Antonio Bradu, Dorin Pop, Lupu Marius.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Dani

    6 august 2023 at 3:54 PM

    Istoric vorbind, Ceahlaul imediat dupa promovare a mai trait greu. Altadata, dupa o alta promovare ne batea in deschidere Progresul Bucuresti cu 3 la 1 acasa la noi si apoi a urmat bomba din Giulesti. Hai Ceahlaul!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending