Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul are doar o singură opţiune în duelul cu Şomuz

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meciul cu gruparea din Fălticeni are loc sîmbătă, 10 aprilie, de la ora 17.00 ■ pentru a mai spera la barajul de promovare, Ceahlăul trebuie musai să învingă ■

Cu patru etape înainte de finalul campionatului CSM Ceahlăul Piatra Neamţ va întînni în runda a XV-a Ligii 3, Seria 1, pe Şomuz Fălticeni, disputa fiind extrem de importantă pentru ambele combatante, deoarece învingătoarea păstrează şanse de a ajunge pecele două locuri care asigură prezenţa la barajul de promovare.

Antrenorul echipei pietrene, Gabriel Rădulescu, este convins că eşecul din etapa trecută, la Rădăuţi, a fost uitat şi că elevii săi vor pune umărul la înregistrarea unui nou succes. „Este un joc în care întîlnim o echipă solidă, o echipă în formă, dar suntem pregătiţi să abordăm jocul la victorie.

Chiar dacă avem cîţiva jucători suspendaţi, am încredere că cei care vor intra în primul unspresprezece vor da ce au mai bun pentru echipă şi şansele noastre de a cîştiga sunt la fel de mari. Am reuşit să trecem peste dezamăgirea pricinuită de înfrîngerea de la Rădăuţi. Nu a fost simplu, tinerii noştri jucători au acuzat din plin acest eşec, dar în momentul de faţă suntem pregătiţi şi dornici de a face o partidă mare sîmbătă.

Noi jucăm acasă, avem o echipă care pasează bine, terenul se află în condiţii bune şi vom face totul să cîştigăm sîmbătă. Şomuz a avut o campanie de achiziţii interesantă în pauza competiţională. Ştim că este o echipă ambiţioasă la care au venit trei jucători peste nivelul mediu al echipei din tur şi ne poate pune probleme. Noi vom pregăti foarte bine jocul şi sper ca tinerii noştri băieţi să intre foarte motivaţi, înţelegînd momentul în care suntem. Îmi doresc foarte mult victoria sîmbătă“, a declarat Gabriel Rădulescu.

Tehnicianul pietrenilor a comentat şi despre ce a fost în duelul din etapa trecută, la Rădăuţi:

„Referitor la jocul cu Bucovina Rădăuţi, este un eşec ce ne doare, dar viaţa merge înainte şi, din fericire, mai avem încă patru partide care ne pot duce la baraj dacă toate vor fi cîştigate. Nu am jucat în plan ofensiv aşa cum ne-am dorit, cu mare greutate ne-am adaptat la starea terenului, dar au fost şi probleme de arbitraj care au influenţat rezultatul final. Una peste alta, nu avem ce face şi trebuie să ne motivăm din nou şi să cîştigăm sîmbătă.

Cel puţin jumătate din cartonaşele galbene au fost date foarte foarte uşor, neaşteptat de uşor. A fost fault la Barb înaintea loviturii libere din care s-a deschis scorul, probabil că domn ul arbutru, în spiritul jocului, mai bărbătesc, a lăsat jocul să continue însă a acordat o lovitură liberă inexistentă la un presupus henţ. Aproape toată lumea a spus despre acea fază că nu a fost henţ, pentru că distanţa a fost foarte mică, jucătorul nostru a avut mînă lipită de corp.

Am primit gol însă din fază fixă chiar înainte de pauză, ceea ce a fost foarte frustrant. Am revenit cu greu după pauză, am avut cîteva oportunităţi, chiar şi o ocazie foarte mare, am presat pe finalul partidei, însă nu am reuşit să scoatem un egal“, a explicat antrenorul.

La ultima conferinţă de presă organizată de CSM Ceahlăul, a fost prezent şi jucătorul Andrei Mateiciuc, care a făcut cîteva consideraţii despre adversarul de sîmbătă: „Am jucat şi la Şomuz Fălticeni, cunosc mare parte din lot, cunosc foarte bine antrenorul, unul care merge doar la victorie.

Au jucători de calitate, deşi le-a plecat unul de bază (Christ Afalna la Unirea Slobozia, în Liga 2 – n.r.) la nivel superior, eu cred că ei vin aici la victorie. Noi suntem concentraţi, bine pregătiţi şi aşteptăm meciul de sîmbătă pentru a face o figură frumoasă şi pentru a cîştiga.

Avînd în vedere clasamentul seriei noastre, cu ei la un punct în urma Ceahlăului, meciul de sîmbătă este «care pe care». Dacă noi cîştigăm rămînem în cărţi pentru calificarea la baraj, dacă ei cîştigă, e aceeaşi situaţie. Noi intrăm în teren pentru victorie pentru că avem şanse de a prinde un loc la baraj“. După disputa cu Şomuz Fălticeni, ceahlăul va face o deplasare la Huşana Huşi, apoi va fi meciul cu Bradul Borca, pe 24 aprilie, la Piatra Neamţ, pentru ca ultima etapă, a XVIII-a, pe 30 aprilie, să le aducă nemţenilor o „vizită“ la Sporting Juniorul Vaslui.

Celelalte partide din etapa a XV-a sînt: CSM Bucovina Rădăuţi – CS Dante Botoşani, CS Ştiinţa Miroslava – ACS Huşana Huşi, ACS Foresta Suceava – ACS Bradul Borca şi CSM Paşcani – CS Sporting Juniorul Vaslui.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Zilele Orașului Piatra-Neamț 2021 Piatra Fest și Piatra Food Fest

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria Municipiului Piatra-Neamț organizează în perioada 23-27 iunie 2021 evenimentul „Piatra Fest”, prilejuit de Zilele Orașului Piatra-Neamț. Pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare vor avea loc manifestări cultural-artistice, concerte, un festival gastronomic și evenimente religioase dedicate sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului. Festivalul gastronomic Piatra Food Fest se va desfășura în Piața Ștefan cel Mare, zona din fața Parcului  Central, ce va fi transformată în acea perioadă în pietonal, iar spectacolele la scenă vor fi organizate în Piața Curtea Domnească.

Duminică, pe scena de la Curtea Domnească va avea loc Gala Generațiilor, eveniment în cadrul cărora vor fi premiați șefii de promoție din anii terminali de la unitățile de învățământ din municipiu, dar și cuplurile care în acest an au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Toate manifestările se vor organiza cu respectarea măsurilor de prevenire Covid în vigoare.

Pregătim  programul detaliat al evenimentului și vom face publice toate detaliile în zilele următoare!

Citește știrea

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Trending