Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul are doar o singură opţiune în duelul cu Şomuz

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meciul cu gruparea din Fălticeni are loc sîmbătă, 10 aprilie, de la ora 17.00 ■ pentru a mai spera la barajul de promovare, Ceahlăul trebuie musai să învingă ■

Cu patru etape înainte de finalul campionatului CSM Ceahlăul Piatra Neamţ va întînni în runda a XV-a Ligii 3, Seria 1, pe Şomuz Fălticeni, disputa fiind extrem de importantă pentru ambele combatante, deoarece învingătoarea păstrează şanse de a ajunge pecele două locuri care asigură prezenţa la barajul de promovare.

Antrenorul echipei pietrene, Gabriel Rădulescu, este convins că eşecul din etapa trecută, la Rădăuţi, a fost uitat şi că elevii săi vor pune umărul la înregistrarea unui nou succes. „Este un joc în care întîlnim o echipă solidă, o echipă în formă, dar suntem pregătiţi să abordăm jocul la victorie.

Chiar dacă avem cîţiva jucători suspendaţi, am încredere că cei care vor intra în primul unspresprezece vor da ce au mai bun pentru echipă şi şansele noastre de a cîştiga sunt la fel de mari. Am reuşit să trecem peste dezamăgirea pricinuită de înfrîngerea de la Rădăuţi. Nu a fost simplu, tinerii noştri jucători au acuzat din plin acest eşec, dar în momentul de faţă suntem pregătiţi şi dornici de a face o partidă mare sîmbătă.

Noi jucăm acasă, avem o echipă care pasează bine, terenul se află în condiţii bune şi vom face totul să cîştigăm sîmbătă. Şomuz a avut o campanie de achiziţii interesantă în pauza competiţională. Ştim că este o echipă ambiţioasă la care au venit trei jucători peste nivelul mediu al echipei din tur şi ne poate pune probleme. Noi vom pregăti foarte bine jocul şi sper ca tinerii noştri băieţi să intre foarte motivaţi, înţelegînd momentul în care suntem. Îmi doresc foarte mult victoria sîmbătă“, a declarat Gabriel Rădulescu.

Tehnicianul pietrenilor a comentat şi despre ce a fost în duelul din etapa trecută, la Rădăuţi:

„Referitor la jocul cu Bucovina Rădăuţi, este un eşec ce ne doare, dar viaţa merge înainte şi, din fericire, mai avem încă patru partide care ne pot duce la baraj dacă toate vor fi cîştigate. Nu am jucat în plan ofensiv aşa cum ne-am dorit, cu mare greutate ne-am adaptat la starea terenului, dar au fost şi probleme de arbitraj care au influenţat rezultatul final. Una peste alta, nu avem ce face şi trebuie să ne motivăm din nou şi să cîştigăm sîmbătă.

Cel puţin jumătate din cartonaşele galbene au fost date foarte foarte uşor, neaşteptat de uşor. A fost fault la Barb înaintea loviturii libere din care s-a deschis scorul, probabil că domn ul arbutru, în spiritul jocului, mai bărbătesc, a lăsat jocul să continue însă a acordat o lovitură liberă inexistentă la un presupus henţ. Aproape toată lumea a spus despre acea fază că nu a fost henţ, pentru că distanţa a fost foarte mică, jucătorul nostru a avut mînă lipită de corp.

Am primit gol însă din fază fixă chiar înainte de pauză, ceea ce a fost foarte frustrant. Am revenit cu greu după pauză, am avut cîteva oportunităţi, chiar şi o ocazie foarte mare, am presat pe finalul partidei, însă nu am reuşit să scoatem un egal“, a explicat antrenorul.

La ultima conferinţă de presă organizată de CSM Ceahlăul, a fost prezent şi jucătorul Andrei Mateiciuc, care a făcut cîteva consideraţii despre adversarul de sîmbătă: „Am jucat şi la Şomuz Fălticeni, cunosc mare parte din lot, cunosc foarte bine antrenorul, unul care merge doar la victorie.

Au jucători de calitate, deşi le-a plecat unul de bază (Christ Afalna la Unirea Slobozia, în Liga 2 – n.r.) la nivel superior, eu cred că ei vin aici la victorie. Noi suntem concentraţi, bine pregătiţi şi aşteptăm meciul de sîmbătă pentru a face o figură frumoasă şi pentru a cîştiga.

Avînd în vedere clasamentul seriei noastre, cu ei la un punct în urma Ceahlăului, meciul de sîmbătă este «care pe care». Dacă noi cîştigăm rămînem în cărţi pentru calificarea la baraj, dacă ei cîştigă, e aceeaşi situaţie. Noi intrăm în teren pentru victorie pentru că avem şanse de a prinde un loc la baraj“. După disputa cu Şomuz Fălticeni, ceahlăul va face o deplasare la Huşana Huşi, apoi va fi meciul cu Bradul Borca, pe 24 aprilie, la Piatra Neamţ, pentru ca ultima etapă, a XVIII-a, pe 30 aprilie, să le aducă nemţenilor o „vizită“ la Sporting Juniorul Vaslui.

Celelalte partide din etapa a XV-a sînt: CSM Bucovina Rădăuţi – CS Dante Botoşani, CS Ştiinţa Miroslava – ACS Huşana Huşi, ACS Foresta Suceava – ACS Bradul Borca şi CSM Paşcani – CS Sporting Juniorul Vaslui.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending