Contactează-ne

Actualitate

Cea mai sexy şoferiţă de TIR din ţară, despre „România sfâşiată“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Diana Stoian a votată anul trecut cea mai sexy şoferiţă de TIR din ţară ■ ea are pe Trucker girls o postare cu titlul „România sfâşiată“, referindu-se la un subiect incitant - Diaspora ■ „Noi suntem cei care am înţeles că se poate trăi şi altfel. Noi suntem cei care am înţeles că birocraţii sunt în slujba cetăţeanului, nu invers. Noi suntem cei care vrem să fim trataţi omeneşte“, scrie asistenta medicală ajunsă şofer de TIR prin Europa ■

Diana Stoian este o neamţeancă de 26 de ani, din comuna Bicaz Chei şi a fost votată, anul trecut, ca fiind cea mai sexy şofetiţă de TIR, apărând pe prima pagină a unui calendar cu femei care conduc mastodinţi pe roţi.

Este pasionată de ceea ce face şi a creat o pagină pe Facebook, „Trucker girls“, „pentru a ajuta pe cât posibil şi a încuraja şoferiţele profesioniste cât şi pe viitoarele, dar şi pentru a le arăta celor care nu sunt în domeniul transportului dedesubturile acestei lumi“.

Diana este absolventă a unei postliceale sanitare, dar hazardul a făcut să practice altă meserie, una despre care se spune că nu ar fi la îndemâna reprezentantelor sexului frumos. Ea, dar şi alte nenumărate colege demonstrază contrariul, transportând mărfuri prin toată Europa.

Periodic, îşi rupe din timpul alocat familiei sau din cel liber aferent pauzelor din timpul serviciului şi postează diverse opinii pe „Trucker girls“, printre ultimele fiind cea intitulată „România sfâşiată“, în care vorbeşte de Diaspora, Ce este Diaspora? Cine sunt diasporenii?.

Comentariul Dianei Stoian Catrinoi are la bază tema românilor din străinătate, pe seama cărora în mediul online au fost, în ultimii ani, ample dezbateri, pro sau contra, unele pornite chiar din mediul politic şi vădit cu scop populist sau manipulator.

„În ultima vreme, în mediul online se dezbat foarte aprins subiecte legate de Diaspora. Ce este Diaspora? Cine sunt diasporenii? Invariabil, patrioţii rămaşi în România vin la atac cu epitete jignitoare, cu argumente fanteziste, cu injurii la adresa interlocutorului din Diaspora. Nu mai există dialog calm, nu mai există răbdare să asculte cineva şi alte argumente. Pare că cei rămaşi în ţară şi-au pus pecetea =Rezist pe frunte“, scrie şoferiţa din Neamţ. Şi continuă: „Ei sunt cei care rezistă la dezinformarea mediatică. Ei sunt cei care rezistă şi ţin piept sistemului sanitar. Ei sunt cei care luptă cu birocraţia. Ei sunt cei care acceptă (rezistă) la şpaga la nivel naţional. Ei sunt cei care acceptă toate taxele legale şi ilegale din sistemul de învăţământ. Ei sunt cei care rezistă când văd incultura la nivel înalt“.

„Noi suntem cei care nu acceptăm epitete de genul: «curve», «hoţi», «pleav㻓

În continuare, Diana Stoian dă câteva răspunsuri la întrebarea „Cine suntem noi?“, Diaspora, diasporenii: „Noi suntem cei care nu am vrut să mai acceptam toate astea, noi nu =Rezistăm. Noi suntem cei care am înţeles că se poate trăi şi altfel. Noi suntem cei care am înţeles că birocraţii sunt în slujba cetăţeanului, nu invers. Noi suntem cei care vrem să fim trataţi omeneşte. Noi suntem cei care nu acceptăm epitete de genul: «curve», «hoţi», «pleavă», etc“.

Asistenta medicală ajunsă şofer de TIR prin Europa consideră că cel mai grav lucru este că nu mai există cale de dialog, pare că cei rămaşi şi cei plecaţi sunt două tabere rivale, angajate într-un război virtual, care se desfăşoară pe site-urile de socializare, uitându-se că suntem fraţi, născuţi pe aceeaşi glie, că am uitat să ne zâmbim unul altuia, crispati, la pândă, aşteptând ca celălalt să greşească. Constatările semnatarei postării sunt destul de sumbre: „Am uitat să fim oameni. Am uitat că suntem Români. Ne sfâşiem între noi oriunde ne întâlnim în mediul online, spre marea satisfactie a celor care ne vor dezbinaţi. Urmând dictonul latin «Divide et impera», ne- au dezbinat în interese de nimeni încă înţelese. Când vom înţelege, şi unii şi alţii din cele două tabere, am neagra presimţire că va fi prea târziu. Mult prea târziu“.

Diana Stoian încheie cele scrise pe Facebook spunând că cineva a avut geniala idee de a numi Diaspora judeşul 43: Da, suntem al 43-lea judeţ al României, un pic mai mare, un pic mai împraştiaţi prin lume, cu o populaţie cam de două ori mai mare ca a oraşului Bucuresti. Un lucru ne uneşte totuşi cu cei rămaşi acasă. Suntem Români“.

Diana Stoian a fost votată cea mai frumoasă şoferiţă de TIR după ce Ilie Matei, care a a creat o pagină dedicată şoferilor profesionişti din România, „Omul Şoselelor“, a iniţiat un inedit concurs pe Facebook, invitând pe cei care-l urmăresc să-şi exprime părerea. Câştigătoarea sufragiului conduce camioane de mare tonaj de patru ani şi are la„bord“ aproape 900.000 de kilometri parcurşi. Nu a fost pasionată de mică de şoferie sau camioane, meseria „furând-o“ de la cel ce avea să-i devină soţ, şi el conducător auto pe camioane de mare tonaj.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending