Contactează-ne

Prima pagină

Cea mai frumoasă şoferiţă de TIR este din Neamţ. „Nu regret că am ales această meserie“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un inedit concurs constă în votarea celei mai frumoase şoferiţe de TIR din România ■ în acest an, câştigătoarea este Ana Maria Papic, din Hangu, care a întrunit cele mai multe sufragii de la camionagiii români din Europa ■

Cea mai frumoasă şoferiţă de TIR din ţară a fost stabilită în cadrul unui concurs în cadrul căruia au votat camionagiii români din Europa. Câştigătoare este o tânără din judeţul Neamţ, care acum este stabilită în Anglia, împreună cu logodnicul ei, şi el conducător de mastodonţi pe roţi. Originala întrecere la care au fost votate cele mai frumoase şoferiţe se va materializa prin editarea, spre sfârşitul anului, a unui calendar cu ele.

Ideea i-a aparţinut lui Ilie Matei, alias „Omul şoselelor“, care a creat, pe Facebook, o pagină dedicată conducătorilor auto profesionişti din România. Deja întrecerea este la a patra ediţie, iar în 2022 câştigătoarea este Ana Maria Papuc, o tânără de 24 de ani, din Hangu, astfel că ea va apărea pe coperta calendarului 2023, care este dedicat „fetelor la volan de mastodont“. Pe locul doi s-a situat Mădălina Hriţcu, de 28 ani, din Botoşani, urmată de Georgiana Ştefan, 24 ani, din Tulcea.

„Am absolvit Liceul Carol I Bicaz şi încă din primele luni după absolvire mi-am dorit să îmi iau viaţa în piept şi să devin independentă financiar. M-am angajat şi între timp am făcut un curs de hairstylist, încercând să progresez şi să mă perfecţionez, până mi-am dat seama că nu este ceea ce îmi doresc. Pe parcurs l-am cunoscut pe logodnicul meu Alex, am hotărât să mergem în Anglia să muncim şi să ne croim propriul drum în viaţă.

După 10 luni, timp în care am muncit la un depozit Tesco, ne-am hotărât să ne apucăm de şcoala de soferi C, C-E, neştiind nimic despre această meserie. În prezent am 2 ani de când practic această meserie. La început m-am aşteptat la ce este mai greu dar cu toate acestea m- am acomodat foarte repede şi am început să iubesc ceea ce fac. În tot acest timp am învăţat că merită să faci sacrificii pentru visul tău, poţi fi fericit oriunde atâta timp cât iubesti ceea ce faci şi te simţi împlinit, iar când ai persoana iubită alături greul devine mai uşor .

Pot spune că atunci când am pornit pe acest drum nu m-am aşteptat la faptul că aş putea vedea atâtea locuri frumoase, ţări, oraşe, tradiţii, culturi şi să înmagazinez atâtea amintiri. De 2 ani facem Comunitatea, suntem angajaţi la aceeaşi firmă de la început iar în timpul liber profităm de orice putem vizita iar asta mă împlineşte cel mai mult. Nu regret că am ales această meserie , o practic cu drag şi în fiecare zi am câte ceva de învăţat .Muncesc pentru pentru viitorul meu , iubesc ceea ce fac şi în acelaşi timp şi călătoresc. Drumuri bune tuturor!“, a postat, pe Facebook, Ana Maria.

Iată şi ce spune „Omul şoselelor“ despre ediţia din acest an: „Aceste fete frumoase aduc o pată de culoare şi dau încredere altor femei că acesta meserie grea poate fi făcută cu feminitate, cu graţie şi eleganţă. Despre fiecare dintre câştigătoare am pregătit un material complet de prezentare zilele viitoare. Sunteţi superbe şi mă mândresc că împărţiţi şoselele cu noi, făcând un job ce dă bătai de cap şi bărbaţilor!“.

În anul 2020, o altă şoferiţă din Neamţ, Diana Stoian Catrinoi, din Bicaz Chei, câştiga ineditul concurs organizat de Ilie Matei – „Omul şoselelor“. Fusese asistentă medicală, a plecat în Spania, s-a căsătorit, iar soţul i-a insuflat pasiunea pentru „volan“. Are deja peste un milion de kilometri prin Europa şi a creat o pagină pe Facebook, „Trucker Girls Diana“, pentru a ajuta şi încuraja şoferiţele profesioniste.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending