Contactează-ne

Actualitate

Ce se oferă la Bursa de muncă pentru absolvenţi. Sînt aşteptaţi şi refugiaţi ucraineni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei în căutarea unui loc de muncă sînt aşteptaţi astăzi, 14 octombrie, la Piatra Neamţ şi Roman ■ după pandemie, acesta este al doilea eveniment de acest fel ■

Tinerii absolvenţi ai diferitelor forme de învăţămînt, care nu şi-au găsit de lucru de la terminarea studiilor, sînt aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă dedicată lor. Evenimentul este programat a avea loc pe 14 octombrie 2022, cu începere de la ora 09:00 şi are loc la nivel naţional.

„În data de 14 octombrie 2022, la nivel naţional se va desfăşura Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. În judeţul Neamţ, AJOFM va organiza acest eveniment la Piatra Neamţ şi Roman“, conform unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ.

În reşedinţa de judeţ, tîrgul de job-uri se va desfăşura la Centrul de Formare Profesională din Piaţa Mihail Kogălniceanu, iar la Roman acţiunea va avea loc la cantina Grupului Şcolar Vasile Sav, bulevardul Republicii, nr. 46. În cadrul bursei vor avea loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

În acest cadru se vor face cunoscute condiţiile necesare pentru angajare, dar şi înscrierea la cursuri de formare profesională. „De asemenea, cetăţenii ucraineni provenţi din zona de conflict armat au posibilitatea de a identifica şi ocupa locuri de muncă vacante pe care angajatorii le oferă“, mai arată organizatorul acţiunii.

Au confirmat participarea un număr de 55 de agenţi economici care vor oferi 469 locuri de muncă vacante în domenii specifice pentru industria textilă, a materialelor de construcţii, prelucrarea lemnului, industria alimentară, servicii, hoteluri, restaurante, comerţ şi construcţii.Pentru cei cu studii superioare sînt 60 de locuri.

Acesta este cel de-al doilea tîrg de job-uri din acest an, după Bursa generală a locurilor de muncă ce a avut loc în luna mai, fiind totodată tot al doilea eveniment de acest fel postpandemic. Bursa generală a avut loc pe 20 mai 2022 şi s-a desfăşurat simultan în trei locaţii din Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ. Locurile de muncă oferite au fost mai multe decît cei care îşi doreau un job.

În total, un număr de 93 de agenţi economici prezenţi la eveniment au scos la mezat 1.088 de locuri de muncă vacante pe care s-au „bătut“ doar 762 de persoane. La final, 62 de persoane au plecat acasă cu un contract de muncă ferm, dintre acestea nouă fiind cu studii superioare. Alţi 214 nemţeni au fost selectaţi în vederea încadrării, urmînd a susţine proba de lucru.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending