Contactează-ne

Actualitate

Ce prevede proiectul pentru reamenajarea Stadionului Moldova

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost finalizat studiul de prefezabilitate a arenei ■ proiectul include construirea unor tribune moderne, cu un total de 2.240 de locuri ■ stadionul va avea trei terenuri de tenis acoperite și două în aer liber ■ va fi amenajat și un teren de baschet, precum și unul de padel ■ proiectul urmează a fi depus la Compania Națională de Investiții ■

Conducerea Primăriei Roman a manifestat un interes constant pentru menținerea municipiului de la confluența Moldovei cu Siretul în ierahia unităților administrativ teritoriale în care mișcării sportive i se acordă o atenție  deosebită. Acesta este motivul pentru care municipalitatea a fost preocupată de accesarea de fonduri în vederea îmbunătățirii infrastructurii sportive existente.

„Vom transforma în mod semnificativ peisajul sportiv al Romanului! Am finalizat studiul de prefezabilitate pentru amenajarea Stadionului Moldova – un proiect ambițios, care promite să aducă o schimbare majoră în comunitatea noastră. Îmi doresc să transformăm Stadionul Moldova într-un loc de întâlnire pentru întreaga noastră comunitate, unde sportul și recreerea să  devină parte integrantă din viața de zi cu zi.

Amenajarea stadionului are în centru o bază sportivă modernă, ce va păstra terenul cu gazon natural, foarte bine întreținut, care oferă un loc perfect pentru fotbal de calitate. Proiectul include construirea unor tribune moderne, cu un total de 2.240 de locuri, asigurându-ne că fanii sportului vor avea parte de experiențe memorabile. De asemenea, ne vom bucura de 3 terenuri de tenis acoperite și 2 în aer liber. Va mai fi un teren de baschet și un teren de padel.

Iar pentru cei care doresc să încerce ceva mai aventuros, am inclus și trei panouri de escaladă. În plus, proiectul va include vestiare moderne pentru sportivi și spații de alimentație publică, astfel încât experiența să fie completă și confortabilă. Proiectul vine și în sprijinul echipei de fotbal CSM Roman, care și-a propus în acest an promovarea în Liga 3.. Sunt hotărât să facem acest vis realitate, iar documentația necesară va fi depusă pentru finanțare la Compania Națională de Investiții în această toamnă”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Acestă bază sportivă ar urma să completeze infrastructura sportivă existentă, reprezentată acum prin două stadioane, două săli polivalente, o sală de atletism, bazin didactic de înot, două terenuri de minifotbal, trei terenuri de tenis de câmp și douăzeci și una de săli de gimnastică. Viaţa sportivă a Romanului este susținută de diferite cluburi şi de Liceul cu Program Sportiv, care îşi desfăşoară activitatea pe specialităţi.

Sportivii de la LPS participă la concursurile interne şi internaţionale la disciplinele fotbal, handbal, atletism, judo, baseball şi lupte, obţinând în fiecare an premii şi medalii, fiind în acelaşi timp şi o pepinieră pentru cluburile de seniori. Clubul Atletic Roman, înființat în decembrie 1969, are secţii de atletism, tenis şi lupte, aici pregătindu-se sportivi ce au obţinut rezultate la nivel naţional şi internaţional.

A devenit o tradiţie ca la Clubul Bao echipele de arte marţiale specializate în Qwan-Ki-Do să obţină rezultate în competiţiile naţionale şi europene. Romașcani din generațiile mai vechi își amintesc de antrenori reprezentativi ai CSM: Constantinescu Nehoiu, Eugenia Leahu, Ghiorghi Gheza și de faptul că încă din 1970 atleții romașcani erau abonați la medaliile campionatelor naționale sau balcanice.

Printre numele care străluceau la vremea respectivă se afla Eleonora Monoranu, multiplă campioană națională de junioare și de senioare la alergare, Viorica Neagu, campioană balcanică la cros, Mihaela Loghin, care a stabilit 38 de recorduri naționale și care a obținut medalia de argint la jocurile olimpice, la aruncarea greuății. Mariana Suman, alături de alte sportive romașcane, era în echipa de aur din acele vremuri și  care au adus la Roman 40 de medalii.

A urmat apoi evoluția spectaculoasă post decembristă a HCM-ului, apariția unei sportive de talia Biancăi Perie și a Terezei Tamaș, portărița de aur a handbalului românesc. Astfel de rezultate nu pot fi obținute decât dacă există și infrastructura necesară pregătirii unor noi generații de sportivi de performanță.  Primarul Leonard Achiriloaei este convins de faptul că Romanul și romașcanii  au nevoie să se investească și în infrastructura sportivă, ca o garanție a evoluției sănătoase a cetățenilor, ce trebuie atrași spre practicarea sportului.

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending