Contactează-ne

Prima pagină

Ce averi au și de unde (pro)vin noii parlamentari de Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

Urmare a repartizării mandatelor după alegerile din 1 decembrie, nemțenii vor fi reprezentați în Parlamentul României de 3 senatori și 8 deputați, din partea următoarelor formațiuni politice: PSD, PNL, USR, AUR, SOS și POT. Vă prezentăm câte ceva despre ei, în baza CV-urilor depuse și a declarațiilor de avere.

De remarcat faptul că romașcanii nu vor fi reprezentați de nici un parlamentar. La scutinul menționat, nemțenii care au fost prezenți la urne au votat PSD într-un procent de 24.83%. A urmat AUR, cu 23.38 %, PNL, cu 12.48%, SOS România, cu 11.68% și USR cu 9.92 %.

Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, DREPT, REPER, PSDI, PPR, PER, UDMR și ANC. Tot în județul Neamț, statistica arată că la Camera Deputaților, PSD a obținut 23.99 % dintre voturi, urmat de AUR cu 21.45 %, PNL cu 12.60%, USR cu 9.89 %, SOS România cu 9.44 % și POT cu 6.46%.

Sub pragul de 5% au primit voturi partidele SENS, PSDU, Forța Dreptei, REPER, DREPT, UDMR, PSDI, PPR, PRA. În baza acestor rezultate, în Senatul României vom fi reprezentați de Adrian Păduraru, de la PSD, Sorin Lavric, de la AUR și de către Daniel Paul Romeo Gheorghe, de la formațiunea condusă de Diana Șoșoacă – SOS.

ADRIAN PĂDURARU, membru PSD, a absolvit Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, studii licență – Științe economice – Domeniul Management în cadrul Universitatății „Spiru Haret” București, studii master – Facultatea de Management Competențe Personale din cadrul Academiei de Studii Economice București, program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională – Manageri și Leadership Academia de Studii Economice București.

Conform declarației de avere din 2024, Păduraru, care a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, deține un teren intravilan în Săvinești, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte 1/1 și un spațiu comercial/de producție în aceeași localitate, construit, cotă parte 1/2. Deține un autoturism și patru autovehicule. Nu a declarat bjuterii sau obiecte de artă, care să depășească valoarea de 5.000 de euro. În depozitele bancare, respectiv conturile curente, are suma de 37.619 lei.

Senatorul de Neamț nu figurează cu debite sau ipoteci. În declarația de avere apare un împrumut acordat de către acesta Asociației ASIR Vaduri, din comuna Alexandru cel Bun, în sumă de 83.998 de lei. Adrian Răducu Păduraru declară un venit anual încasat de 154.173 de lei (de la CJ Neamț), iar soția sa de 98.561 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman).

SORIN LAVRIC, senator AUR de Neamț, aflat la al doilea mandat, a absolvit Facultatea de Medicină Generală București, Facultatea de Filosofie București și are un doctorat în filosofie. Acesta a fost, pe rând, medic stagiar la Spitalul Județean Brăila, stagiar militar în Grnizoana Bacău, redactor la Editura „Humanitas”, redactor la revista „România literară”, profesor asociat la UNATC, profesor asociat la Facultatea de Filozofie – Universitatea București.

Potrivit declarației de avere din anul 2024, deține două terenuri intravilane în Piatra Neamț, unul dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte 1/2 și un altul dobândit prin donație, cotă parte 1/1, pe numele soției sale. Are două case de locuit în Piatra Neamț, una dobândită prin contract de vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/2, o alta pe numele soției dobândită prin donație, cotă parte de 1/1. Deține două apartamente în București și un autoturism dobândit prin leasing.

Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro. Soția sa deține fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 195.962,51 lei, dobândite în 2008. Sorin Lavric are alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 67.437,00 lei ( în 2007), iar soția sa alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (pilonul II), în valoare de 19.550,13 lei( în 2008).

Tot pe numele soției sale figurează alte fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare (asigurări) în anii 2014, 2018, în valoare de 40.529 de lei de lei, un cont la o bancă, cu depozit de 22.848 de lei și un altul cu depozit de 920 de euro. Senatorul are un împrumut acordat în nume personal Partidului AUR, în contul de campanie electorală, în valoare de 60.000 de lei.

La capitolul credite, credit ipotecar, descoperire de card, leasing, nevoi personale și altele asemenea, familia Lavric a contractat sume de 190.751,7 lei și 62.500 de euro. În calitate de senator, Sorin Lavric a încasat 153.312 lei, iar soția însumează venituri de 282.551 de lei.

DANIEL PAUL ROMEO GHEORGHE, senator SOS de Neamț este licențiat în Contabilitate și Informatică de Gestiune, masterand în Managementul Firmelor Mici și Mijlocii la Universitatea „Artifex” București. A candidat la Primăria Sectorului 3 București și a fost comisar șef în cadrul Gărzii Naționale de Mediu din București, timp de doi ani.

Daniel Gheorghe figurează și pe lista europarlamentarelor 2024, din partea aceleași formațiuni politice. Potrivit declarației de avere din anul 2024, nu deține terenuri. Are două apartamente (nu se arată unde) dobândite prin vânzare-cumpărare, unul cotă parte de 100% și un altul de 50%. Nu declară autovehicule, nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro.

Nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. La capitolul investiții, declară monede virtuale în valoare de 150.000 de euro. A încasat venituri reprezentând indemnizația de consilier local în cadrul CL al Primăriei Sectorului 3 București, în sumă de de 12.965 de lei. Nu declară alte venituri.

CIPRIAN ȘERBAN (PSD), reales, este unul dintre cei care va reprezenta Neamțul la Camera Deputaților. Potrivit CV-ului, a absolvit Facultatea de Științe Politice, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași și master la Academia de Studii Economice din București. În 2018 a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare, Departamentul pentru studii de securitate si Leadership.

Potrivit declarației de avere din anul 2024, Ciprian Șerban, nu deține nici un teren. Are două apartamente în Roznov, obținute prin moștenire, în anul 2003, cu o cotă parte de 3/8. Nu declară autovehicule sau autoturisme. Declară, însă, un ceas în valoare de 5.000 de euro și bijuterii în valoare de 8.500 de euro.

Deputatul nu declară conturi bancare deschise în care depunerile de bani să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Are două împrumuturi contractate, din 2006, dintre care unul este în valoare de 20.000 de euro, iar celălat de 5.000 de euro. La capitolul venituri, Ciprian Șerban totalizează 150.508 lei din indemnizația de deputat, iar 3.072 de lei reprezintă alocația de stat a copilului.

PAUL CLAUDIU COTÂRLEȚ, ales deputat pe listele PSD de Neamț, este „importat” din județul Bacău. Fiul managerului Spitalului de Urgență din Moinești a terminat Facultatea de Istorie la Universitatea București, Secția Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Științe Politice la Universitatea București, are master-uri dintre care unul în Istorie și Diplomație Politică sec. XIX-XX.

Este doctor in Istorie, specializat pe legatura dintre politică, fotbal și diplomație în Balcani la început de secol XX. A urmat o serie de cursuri post-universitare la Colegiul Național de Apărare, Institutul Diplomatic Român, Institutul Național de Administrație. Potrivit declarației de avere din anul 2024, deține un teren dobândit prin vânzare-cumpărare în localitatea Popești-Leordeni – Ilfov, cotă parte de 100%.

Mai are un apartament în Mamaia, dobândit tot prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 100%. Nu declară autoturisme, dar are o colecție de abțibilduri și ceasuri în sumă de 7.500 de USD și o colecție de artă de 25.000 de euro. Nu declară conturi bancare deschise în care depozitele să depășească valoarea de 5.000 de euro. Are trei împrumuturi acordate în nume personal de 150.000 de lei, 10.000 de euro, respectiv 150.000 de lei.

Consemnează în declarația de avere dar de botez în valoare totală de 115.000 de euro, în Corbeanca. În calitate de conferențiar universitar, tânărul deputat de Neamț a încasat suma de 53.147 de lei, din poziția de consilier parlamentar în Senatul României suma de 60.418 lei, iar din poziția de consilier parlamentar în Camera Deputaților suma de 18.660 de lei. Nu declară alte venituri.

DUMITRINA MITREA – deputat AUR de Neamț, la al doilea mandat, a absolvit Management, Economie, Marketing la Academia de Studii Economice din București și un curs postuniversitar în cadrul aceleeași instituții în Management Guvernare modernă/Administrație publică locală, Managementul proiectelor – Atragerea Fondurilor Europene, Managementul calității.

Potrivit declarației de avere din anul 2024, Dumitrina Mitrea nu deține terenuri sau imobile, însă deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare. Deține o colecție de tablouri realizate în Tabăra de acuarelă „Iulia Hălăucescu”, în valoare 34.800 de lei și are un împrumut bancar contractat, în valoare de 127.576, 80 lei.

În calitate de deputat, parlamentarul care are domiciliul în municipiul Piatra Neamț a obținut venit anual încasat de 137.256 de lei, iar soțul acesteia un venit anual încasat în valoare de 88.026 de lei (Organismul Intermediar Regional Programe Europene Capital Uman, Regiunea Nord-Est, Piatra Neamț).

ANDREEA FIRUȚA NEACȘU – deputat AUR de Neamț, anterior validată consilier la Consiliul Județean Neamț din partea aceleași formațiuni politice după alegerile locale 2024, este economist, potrivit listei depuse la Biroul Județean de Circumscipție Județeană, pentru alegerile parlamentare 2024. A absolvit studiile la Academia de Studii Economice din București.

Potrivit declarației de avere din 2024, nu deține terenuri, imobile sau autovehicule, nu deține bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea de 5.000 de euro, nu a acordat și nici nu a contractat împrumuturi care să depășească valoarea de 3.000, respectiv 5.000 de euro. Proaspăta deputată de Neamț a declarat venituri salariale din Camera Deputaților, unde a fost consilier, în valoare de 33.966 de lei.

ADRIAN VIRGIL CIOBANU, singurul parlamentar liberal al Neamțului, a fost subprefect și director al RAR Neamț. A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, a obținut certificat de atestare inspector tehnic clasa a II-a la RAR, inspector tehnic GPL la RAR, certificat auditor de terță parte pentru Sistemul de Management al Calității, Master în Management Public, Academia de Studii Economice.

Potrivit declarației de avere din 2024, deține cinci terenuri dobândite prin vânzare-cumpărare, dintre care trei în comuna Tazlău, cotă parte 1/1 și un alt teren prin moștenire, cotă parte 3/8 (nu se arată unde). În declarația de avere declară că deține trei imobile, dobândite prin construire, moștenire, respectiv prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 1/1,3/8, respectiv 1/1 și două autoturisme dobândite prin vânzare-cumpărare.

La capitolul bunuri înstrăinate figurează o mașină de 4.300 euro. În conturi curente are 8.609 lei și 34.000 de euro, dar și fonduri de investiții, inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare, de 97.870 lei, respectiv 25.915 lei. Ca subprefect a încasat 121.922 lei, iar soția 48.450 de lei, adăugându-li-se venituri de 3.400 de lei, respectiv 12.000 de lei reprezentând drepturi bănești pentru copii.

IULIAN BULAI, reales deputat USR de Neamț pentru al treilea mandate, a absolvit Școala de arte Einar Granum Oslo (Norvegia), este licenţiat la Academia Naţionala de Arte Oslo, Master la Academia Naţionala de Arte Oslo, Master Universitatea din Siena (Italia)/ Relaţii internaţionale şi diplomaţie culturală. Potrivit declarației de avere din 2024,  deține un teren agricol la Recea.

A fost dobândit prin moștenire, cotă parte de 100%. Mai deține un teren intravilan în localitatea Tămășeni, dobândit prin moștenire, cotă parte de 50%, un teren intravilan, tot la Tămășeni, dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50% și un teren intravilan în București, dobândit prin vânzare cumpărare, cotă parte de 50%.

La capitolul imobile, deputatul Bulai deține un apartament în Oslo, Norvegia, dobândit prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, alte două imobile în Tămășeni, dobândite prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%, un imobil dobândit prin construcție în Tămășeni, cotă parte de 50%.

Ar mai o casă de locuit în București, dobândită prin vânzare-cumpărare, cotă parte de 50%. Deține un autoturism dobândit prin vânzare-cumpărare, iar la capitolul obiecte de artă declară o statuie din bronz în valoare de 100.000 NOK și diverse sculpturi din ceramică și gips în valoare de 80.000 NOK, ale cărui autor este însuși tânărul deputat.

Are credite contractate în Oslo, în valoare totală de 4.458.978 NOK. În calitate de deputat în parlamentul României a încasat un venit anual în sumă de 141.636 de lei, iar soția sa, în calitate de jurnalist în OSLO, venituri de 504.174 NOK. Din chirii înregistrează venituri de 121.710 NOK. Drepturile bănești ale copiilor totalizează 11.520 de lei.

MONICA IONESCU, deputat de Neamț al Partidului Oamenilor Tineri (POT), este prezentată de către președintele POT – Anamaria Gavrilă – drept „avocat cu peste 23 de ani experiență în drept internațional. Practică în Elveția și România, oferind consultanță în cauze transfrontaliere și dreptul familiei.

Apără drepturile fundamentale ale omului, cu accent pe copii, familie și integrarea socială. Potrivit declarației de avere din anul 2024, Monica Ionescu deține două terenuri agricole, dobândite prin vânzare-cumpărare, un teren forestier și un teren intravilan, cel din urmă în Ilfov, la toate având cotă parte de 1/2. Deține o casă de locuit în Ilfov, dobândită prin construire și un autoturism dobândit prin cumpărare.

Nu declară bijuterii sau obiecte de artă care să depășească suma de 5.000 de euro, nici împrumuturi acordate, contractate sau depozite bancare. La capitolul venituri din activități independente, profesie liberală – avocatură – veniturile anuale încasate de Monica Ionescu și soțul acesteia sunt declarate „conform fișei fiscale”, în declarația de avere.

CIPRIAN CIUBUC este deputat ales pe listele SOS România în urma scrutinului de pe 1 decembrie 2024. A mai deținut această funcție, începând cu anul 2020, dar atunci era membru al formațiunii AUR. În aprilie 2022, conducerea AUR l-a exclus din partid. Asta după ce l-a criticat pe liderul partidului, George Simion, după congresul din 27 martie 2022.

Ciubuc este născut pe 7 noiembrie 1985, la Chișinău, Republica Moldova. A urmat cursurile Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” (2000–2004) și ale Universității Tehnice a Moldovei (2004–2009). Acum deține două terenuri de 6.700 de metri pătrați în localitatea Căciulești, comuna Girov, familia are o fermă de animale și este proprietarul unui autorurism Toyota Versus.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending