Contactează-ne

Actualitate

Ce au descoperit poliţiştii pe drumurile Neamţului. Bilanţ după o acţiune de amploare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ zeci de poliţişti au executat, timp de cinci zile, o amplă acţiune pentru combaterea riscului rutier şi prevenirea accidentelor ■ au fost descoperite aproximativ 1.850 de abateri de la legislaţie ■

Poliţişti din opt judeţe au descins în Neamţ, ample razii pe drumuri având loc după o serie de accidente mortale, care s-au petrecut unul după altul, în scurt timp. La misiuni au participat şi cadre de la Brigada Rutieră şi Brigada Autostrăzi, ambele din Bucureşti. Acţiunile au avut ca scop combaterea riscului rutier şi prevenirea accidentelor. În judeţ, până la această dată din 2022, au avut loc peste o sută de nedorite incidente foarte grave. În urma acestora, 47 de pesoane şi-au pierdut viaţa, 11 fiind doar în octombrie, iar luna aceasta au mai fost încă trei.

Raziile au avut loc între 23 şi 27 noiembrie, fiind descoperite circa 1.850 de abateri. Între ele, 640 de cazuri de depăşire a limitei de viteză admise, 225 abateri ale bicicliştilor, 182 ale pietonilor, 39 de conducători auto conducând sub influenţa băuturilor alcoolice în limitele contravenţiilor (aveau până la 0,40 alcool pur în aerul expirat), 27 depăşiri neregulamentare şi 697 de alte încălcări ale legislaţiei.

„Cei peste 55 de poliţişti din Neamţ, Bucureşti, Braşov, Bacău, Botoşani, Vrancea, Iaşi, Harghita, Covasna şi Suceava au reţinut 224 de permise şi au retras 98 certificate de înmatriculare. Au fost efectuate aproximativ 3.000 de testări cu aparatul etilotest şi peste 130 în privinţa consumului de substanţe psihoactive“, a declarat subinspector Ramona Ciofu. Au fost descoperite şi 42 infracţiuni.

Poliţia Neamţ a mai transmis că cele aproximativ 1.850 de abateri înregistrate înseamnă tot atâtea situaţii de risc identificate la timp, fie că a fost vorba despre şoferi depistaţi băuţi, sub influenţa substanţelor psihoactive, sau conducând fără permis, în contextul unor valori de trafic ridicate şi al condiţiilor specifice anotimpului rece.

Ultimul accident foarte grav din judeţul Neamţ s-a petrecut în noaptea de 16/17 noiembrie 2022, când doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa pe DN 15, în apropiere de comuna Podoleni. Ei s-au răsturnat cu o maşină pe care o furaseră din Bacău, fiind găsiţi la ivirea zorilor, pe câmp, de către un echipaj de poliţie care patrula prin zonă. Nemţenii decedaţi erau din comunele Piatra Şoimului şi Borleşti.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending