Contactează-ne

Actualitate

Ce au descoperit inspectorii de muncă prin centrele comerciale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost verificați 41 angajatori din mai multe centre comerciale ale județului ■ controalele s-au soldat cu aplicarea a 25 de sancțiuni contravenționale, 20 fiind amenzi în valoare de 52.100 de lei ■

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ a transmis că, în perioada 11-15 martie 2024, a desfășurat o serie de controale vizând modul în care angajatorii din centrele comerciale respectă prevederile legale referitoare la contractele individuale de muncă, precum și cerințele minime de securitate și sănătate în muncă.

Obiectivele principale ale acestei acțiuni de control au inclus identificarea și verificarea agenților economici activi în domeniu, eliminarea neconformităților constatate și creșterea gradului de conștientizare a importanței respectării legislației în rândul angajatorilor și lucrătorilor. În timpul controlului au fost verificați un număr de 41 agenți economici din întreg județul.

Verificările au scos la iveală o serie de deficiențe, între care: nerespectarea obligației de acordare a repausului săptămânal, în programul 12 ore lucrate, 24 libere, lipsa evidenței reale a orelor de muncă, nerespectarea normelor privind sporul salarial pentru repausul săptămânal acordat în afara week-end-ului, neplata drepturilor salariale sau nerespectarea dispozițiilor privind durata muncii și repartizarea acesteia.

Alte deficiențe au fost lipsa organizării activității de acordare a primului ajutor și a controlului medical periodic, dosare de personal incomplete și lipsa unor echipamente de protecție în vederea asigurării securității și sănătății în muncă. ITM Neamţ a aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 sub formă de amenzi, însumând 52.100 lei și 5 avertismente. Au fost dispuse 56 de măsuri de remediere a neconformităților.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending