Contactează-ne

Actualitate

Ce a fost la Bacalaureat, la proba obligatorie a profilului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ s-au înscris la această probă scrisă un număr de 3.052 candidați, din care au lipsit 64, față de 46 la Limba și literatura română ■ a fost nevoie să fie asigurate condiții de egalizare a șanselor pentru 17 absolvenți cu cerințe educaționale speciale ■ la CNRV Roman, o elevă bolnavă de varicelă a susținut proba într-o altă sală, fiind separată de restul candidaților, pentru a-i feri de riscul contagiunii ■

Marți, 2 iulie 2024, au  continuat probele scrise pentru cei 134.000 candidați înscriși pentru susținerea primei sesiuni a examenului de Bacalaureat. Dintre ei, peste 119.000 sunt absolvenți  din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare. Președinta Comisiei de BAC Neamț, inspector școlar general adjunct, Ana Socea, a declarat că la cea de a doua probă s-au înscris 3.052 candidați, din care au absentat 64.

„Proba s-a desfășurat fără nici un fel de incidente și nu au fost candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudare. În examen sunt angrenate 1.100 cadre didactice și personal auxiliar, pentru elevii care susțin probele în cele 11 centre, unde funcționează  3 subcomisii, la Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț. Au susținut examenul 17 elevi cu CES (cerințe educaționale speciale – n.r). Candidatul de la Colegiul Roman Vodă, care are varicelă, a dat  proba tot separat, într-o altă sală”.

Proba obligatorie a profilului s-a dat la Matematică și Istorie. La Istorie au susținut proba toți candidații de la filiera teoretică, profil umanist (toate specializările) și cei de la filiera vocațională-profil artistic. Candidații de la profilul sportive, cei de al profilul pedagogic, specializările bibliotecar-documentarist, instructor animator, instructor pentru activități extrașcolare, pedagog școlar, educator-puericultor; candidați de la profilul teologic.

La clasele de matematică-informatică, științe ale naturii, la cele tehnologice și cu profil pedagogic unde se predă în limbile română, maghiară, germană, sârbă și ucraineană a fost extrasă varianta 10, la proba obligatorie a profilului (Ec-scris). Conform calendarului de desfășurare a BAC-ului, elevii de la clasele a XII-a, respectiv a XIII-a vor susține proba Ed la alegere a profilului și specializării în ziua de 4 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 8 iulie (până la ora 12.00), urmând ca eventualele contestații să fie depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12-18, iar rezultatele finale să fie afișate vineri, 12 iulie. La proba la alegere a profilului și specializării candidații pot alege una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică,  Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie. Vineri, 5 iulie, candidații vor susține examen la Limba maternă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending