Contactează-ne

Prima pagină

Cazul adolescentei care a decedat după o supradoză în casa prietenului, răsturnare de situație

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ raportul final al medicilor legiști în cazul bucureștencei Shara Ionășchiță, care a decedat în casa lui Matteo Gabor, din Dumbrava Roșie, arată că decesul se datorează exclusiv consumului de droguri ■ adolescenta de doar 16 ani a suferit o hemoragie masivă după ce a prizat Methylmetchatinobă, care i-a cauzat și un stop cardio-respirator acut ■ minora era virgină ■

Informații noi au apărut recent în spațiul public, arătându-se că în raportul final al Serviciului Județean de Medicină Legală Neamț în cazul morții Sharei Ionășchiță, eleva olimpică din București, care a sfârșit în ziua de 31 iulie 2023, la doar 16 ani, în casa părinților lui Matteo Gabor, la Dumbrava Roșie, se precizează că aceasta a decedat din cauza supradozei de droguri consumate, care i-au cauzat un infarct miocardic.

Același raport arată că fata nu întreținuse relații sexuale cu tânărul de 19 ani și că decesul violent a survenit pe fondul unei hemoragii masive cauzate de droguri. Anunțul a fost făcut de cunoscutul Adrian Cuculis, avocat în foarte multe cazuri răsunătoare, precum incendiul de la Spitalul Județean sau moartea tinerilor studenți uciși de Vlad Pascu și el drogat, în stațiunea 2 Mai.

Revenid la cazul de la Dumbrava Roșie, aflăm de la avocat că moartea adolescentei „s-a datorat insuficienței cardio-repiratorii acute, consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-Methylmetchatonona (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar”, așa cum se  precizează în raportul final al medicilor legiști. Din același document rezultă că Shara nu consumase alcool și era virgină.

„Raport final și răsturnare de situație în cazul de la Piatra Neamț. Fata cunoscută cu numele de Shara a murit misterios în dormitorul unui băiat ce-l cunoscuse pe Internet și care i-a furnizat droguri de mare risc, iar în cele din urmă fata a decedat din pricina unei hemoragii masive. Raportul final SJML arată că fata NU întreținuse relații sexuale cu acest individ iar decesul a fost cauzat de o reacție puternică și generalizată produsă de drogurile de mare risc administrate. Stopul respirator a fost cauza finală tanatogeneratoare”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Reamintim faptul că Shara Ionășchiță plecase din Capitală pentru a participa, la Piatra Neamț, la Conferința MUN de la Colegiul Național „Petru Rareș”, o întrunire de dezbateri după modelul Națiunilor Unite, organizată de elevi. La acestă reuniune, la care au fost 170 de liceeni din țară, ar fi trebuit să ajungă și Shara împreună cu o prietenă. N-a mai ajuns pentru că ea a mers acasă la Mateo Gabor, care a așteptat-o la gară, în jurul orei 21.00.

Tatăl adolescentei, Nicolae Ionășchiță, spunea după deces: „Se aflau în locuinţă și la un moment dat mama băiatului ar fi chemat şi ambulanţa. Ni s-a spus că a făcut insuficienţă cardio-respiratorie acută și intoxicație cu droguri sintetice. Ce aş mai putea să adaug, mama băiatului mi-a reproşat, în momentul întâlnirii, că fetiţa mea a venit cu droguri la ea, ceea ce nu este adevărat. Eu suspectez că i-au fost administrate substanţele şi ori a fost doza foarte mare, ori i s-au administrat în mod repetat.

Din cercetările efectuate a rezultat că în jurul orei 01.20 tânărul şi-a anunțat mama că fata din Bucureşti sângerează puternic şi este inconştientă. Astfel, mama a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutorul unui echipaj medical, de la SAJ, care a constatat că eleva avea hemoragie puternică în zona genitală. S-a încercat, fără succes resuscitarea adolescentei. Ulterior, în urma necropsiei s-a  stabilit cauza morții ca fiind și o intoxicație cu droguri.

Avocatul Adrian Cuculis a mai transmis că „în prezent niciunul din traficanții de droguri, arestați inițial, nu  se mai află în arest preventiv și nici la domiciliu, având în vedere trecerea celor 180 de zile de arest, iar codul de procedură nu permite o durată mai mare până la trimiterea în judecată”. Direcția Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a răspuns Monitorului de Neamț, pe 3 octombrie 2023, la o cerere de informații prin care solicitam date referitoare la controlul dispus de ministrul Cătălin Predoiu în acest caz.

În răspunsul primit atunci ni se confirma faptul că, în perioada 11-15 septembrie a.c., ministrul de Interne a trimis Corpul de Control în județul Neamț, în urma unei audiențe acordate părinților fetei. „Verificările au avut ca obiect stabilirea modalităților de sezizare și raportare a evenimentului, modul de intervenție și activitățile desfășurate de primii polițiști sosiți la fața locului și ridicarea mijloacelor/ materialelor de probă, precum și a măsurilor dispuse.

În urma verificărilor a fost dispusă măsura cercetării disciplinare a șase lucrători de poliție, din cadrul IPJ Neamț, pentru abaterea de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile abilitate de lege, prevăzute la articolul 57, litera b din Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, concluziile rezultate în urma verificărilor au fost înaintate DIICOT-Serviciul Teritorial Neamț, pentru a dispune potrivit competențelor”, se preciza în răspuns.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending