Contactează-ne

Actualitate

Cazuistică variată și adresabilitate mare, la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cele mai solicitate secții sunt CPU și Pediatrie ■ au fost diagnosticate și două cazuri de Covid ■ la Maternitate au fost aduși pe lume 12 copii, în intervalul 4-10 decembrie ■

Conducerea Spitalulului Municipal de Urgență Roman a transmis faptul că și în ultimele zece zile ale acestei luni, cea mai aglomerată secție a unității sanitare rămâne Centrul de Primiri Urgențe (CPU) , unde în intervalul anunțat s-au prezentat 688 de pacienți, din care au fost internați 238.

În Secția ATI au fost transferați 26 pacienți. În ceea ce privește cazuistica: 4 pacienți au fost victime ale unor accidente rutiere, zece pacienți au ajuns pe patul de spital urmare a unor agresiuni, iar 62 din cauza faptului că au suferit de afecțiuni neurologice. Nouă pacienți au făcut accidente vasculare cerebrale.

Cei mai mulți pacienți, 73 la număr, au ajuns la spital cu tensiune arterială. Alte 26 de persoane au fost diagnosticate cu afecțiuni respiratorii. Săptămâna aceasta au fost diagnosticați și 2 pacienți ca având Covid. Un număr semnificativ de pacienți, 24 la număr, au fost diagnosticați cu afecțiuni toraco-abdominalo-pelvine, iar 77 de bolnavi au suferit diverse traumatisme.

Medicii de la Secția de Pediatrie au acordat 405 consultații pentru copii, fiind internați 48. Dintre aceștia, 18 au fost trimiși către alte secții. Cele mai frecvente cazuri au fost infecțiile respiratorii, în număr de 16. Alți 22 de copii au au avut pneumonie, 32 rinofaringite, 31 amigdalită și 11  adenopatii. La Secția Maternitate s-au născut, pe cale naturală, 6 copii și 6 prin cezariană.

„Cele 688 de prezentări, cu diverse patologii și afecțiuni, evidențiază diversitatea complexă a nevoilor pacienților noștri. Cu o echipă dedicată și competență medicală solidă, SMU Roman a gestionat eficient 238 de internări și a oferit îngrijiri specializate, inclusiv în sectoarele critice ale neurologiei, chirurgiei și pediatriei.

În special, la Pediatrie, unde s-au înregistrat 405 consultații și 48 de internări, am evidențiat preocuparea noastră pentru sănătatea copiilor. Afecțiunile frecvente precum IACRS, pneumonii sau rinofaringite au fost abordate cu atenție și expertiză. În activitatea de Obstetrică Ginecologie, cele 6 nașteri naturale și 6 operații de cezariană reflectă grija pentru mame și viitoarele generații”, precizează conducerea SMU Roman, pe pagina de Facebook.

.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending