Contactează-ne

Actualitate

Cazuistică medicală și adresabilitate ridicată la Spitalul Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la CPU au ajuns, în ultima săptămână, 461 de persoane, internate fiind 97 ■ la Secția Pediatrie au fost consultați 299 de copii, iar la Maternitae au venit pe lume doar patru copilași ■

Conform ultimei postări de pe pagina de Facebook, în perioada 21-26 iunie 2024, adresabilitatea către secțiile Spitalului Municipal de Urgență Roman se menține, constant, ridicată. Astfel, la Centrul de Primiri Urgențe, în intervalul de timp amintit, s-au prezentat 461 de persoane, din care au fost internate 97, iar 9 au ajuns la Secția ATI.

Doi pacienți au fost victimele unor accidente rutiere și trei ale unor încăierări. De remarcat și numărul ridicat de afecțiuni neurologice care au ajuns la 44. Patru romașcani au venit la CPU cu  accidente vasculare cerebrale. Tensiunea arterială dă și ea de furcă, 33 de pacienți ajungând la spital ca urmare a acestei boli.

Alți 69 pacienți prezentau afecțiuni toraco-abdominale pelvine, iar un număr de 37 de persoane  aveau diverse plăgi. La spitalul din Roman au fost aduși de polițiști 16 șoferi care se urcaseră băuți la volan și se impunea verificarea alcolemiei. Alți 56 de romașcani s-au prezentat la CPU cu sindrom dureros abdominal. La Secția de Pediatrie s-au prezentat 299 copii, 20 dintre aceștia necesitând internarea.

Medicii pediatri au decis transferul a 8 micuți către alte secții. Afecțiunile cele mai frecvente ale copiilor au fost 14 faringoamigdalite, 15 pneumonii, 17 faringite acute și 17 dispepsii. Deși e vară nu lipsesc nici infecțiile respiratorii acute, fiind diagnosticați cu această boală un număr de 18 micuți. La Maternitate au fost aduși pe lume patru copii, din care doi prin cezariană.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending