Contactează-ne

Actualitate

Cazuistică medicală „bogată“. Spitalul, luat cu asalt în minivacanță

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conducerea Spitalului Municipal Roman a realizat o sinteză a activității medicilor de gardă din unitatea sanitară, anunțând pe pagina de Facebook că, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, la centrul de primiri urgențe s-au prezentat 441 persoane, din care au necesitat internare 97 pacienți. La terapie intensivă au ajuns 14 bolnavi, iar patru pacienți au fost victime ale unor accidente rutiere.

Alți trei au ajuns la spital ca urmare a unor agresiuni. Cel mai mare număr de pacienți, 26, au prezentat diverse afecțiuni neurologice. Trei persoane au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC). Alții 33 de pacienți s-au prezentat la CPU cu puseuri de hipertensiune arterială, șapte  prezentau afecțiuni respiratorii, cinci afecțiuni toraco-abdominalo-pelvine, 32 au avut diverse traumatisme, iar 16 aveau plăgi.

Și la Secția Pediatrie a existat o mare adresabilitate în cele patru zile libere. Medicii de gardă au consultat 412 copii, din care 29 au necesitat internare. Un copilaș a trebuit transferat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, din cauza faptului că își introdusese un corp srăin în nara stângă. Patru minori au ajuns la ATI, unul la ORL și nouă au fost diagnosticați cu boală diareică acută.

Trei dintre ei au necesitat internare. Cele mai multe cazuri, 31 la număr, au fost cele de infecții respiratorii. 13 copiii au ajuns la spital cu pneumonie, din care 10 au necesitat internare. Alți 24 de copii au fost diagnosticați cu amigdalită. Și la maternitate medicii au avut de lucru, în cele patru zile de minivacanță fiind aduși pe lume, pe cale naturală, 13 prunci. Două mame sunt minore. În cele patru zile au fost născuți alți cinci copii, prin cezariană.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending