Contactează-ne

Actualitate

„Căutăm soluții eficiente și suntem deschiși la propuneri innovative”. Și-a început activitatea Comitetului Interministerial privind Abandonul Școlar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ministerul Cercetării și Digitalizării este reprezentat de Bogdan Dumea, secretar de stat ■ se lucrează pentru prevenirea abandonului școlar, consumul de substanțe interzise, îmbunătățirea infrastructurii școlare, a resurselor educaționale, reducerea sărăciei și a excluziunii sociale ■

Secretarul de stat în Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea, a devenit unul din principalii comunicatori ai PSD pe importante problematici care frământă societatea românească. Marți, 5 septembrie, acesta a reprezentat ministerul din care face parte la  ședința Comitetului Interministerial privind Abandonul Școlar, sub conducerea șefului Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghighiu.

„A fost o discuție constructivă cu organizațiile neguvernamentale despre modalitățile în care putem lucra împreună pentru a preveni abandonul școlar și consumul de substanțe interzise. Îmbunătățirea infrastructurii școlare și a resurselor educaționale, reducerea sărăciei și a excluziunii sociale sunt doar câteva din preocupările guvernului condus de Marcel Ciolacu. Căutăm soluții eficiente și suntem deschiși la propuneri innovative”, a declarat secretarul de stat, Bogdan Dumea..

În Monitorul Oficial al României, partea I nr.773 din 28 august 2023 a fost publicată Decizia 358/2023, pentru modificarea și completarea Deciziei premierului nr.46/2023 privind constituirea, organizarea și funcționarea Comitetului interministerial pentru prevenirea și combaterea abadondului școlar. E coordonat de şeful Cancelariei Prim-Ministrului, în calitate de preşedinte. În lipsa preşedintelui, Comitetul este coordonat de consilierul de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, cu atribuţii în domeniu.

Ministerele și celelalte instituții publice care fac parte din comitet sunt reprezentate la nivel de secretar de stat, desemnați în acest scop. „La ședințele Comitetului pot participa, în calitate de invitați, reprezentanți ai altor entități de drept public sau privat, din țară și din străinătate, care desfășoară activități relevante în domeniu. Comitetul are ca obiectiv elaborarea unor propuneri de politici publice, programe naționale și proiecte de acte normative pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar.

O atribuție a comitetului interministerial se referă la identificarea și monitorizarea implementării soluțiilor necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor factorilor de risc asociați abandonului școlar. O altă atribuție este de a propune noi programe de sprijin, atât pentru cei aflați în situația de a abandona școala, cât și pentru tinerii care au abandonat sistemul de învățământ.

Comitetul are următoarele atribuții, potrivit deciziei din Monitorul Oficial: identificarea și monitorizarea implementării soluțiilor necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor factorilor de risc asociați abandonului școlar, precum: factorii individuali sau de familie, factorii de la nivelul școlii, factorii de la nivelul comunității, factorii instituționali, precum și ai oricăror alți factori asociați abandonului școlar;

Din acest Comitet interministerial fac parte reprezentanți de la Cancelaria Prim-Ministrului; Ministerul Educației; Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse;  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale; Ministerul Sănătății; Ministerul Justiției; Ministerul Finanțelor;  Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și de laAutoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending