Contactează-ne

Eveniment

Căștigătorii concursului național “Scări pe Toaca”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ s-au înscris 135 de pompieri din IGSU și 27 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă ■ scara care asigură accesul către Vârful Toaca are 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 grade ■

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a transmis modul în care a fost finalizat concursul național din masivul Ceahlău:  ”În perioada 19 -21 iunie s-a desfășurat a doua ediție a concursului național “Scări pe Toaca”, la care s-au înscris 135 de pompieri din IGSU și 27 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (AB, AG, AR, BC, BH, BN, BT, BV, B-IF, BZ, CS, CJ, CT, CV, DB, GL, GJ, HR, HD, IS, MM, NT, PH, SB, SV, TL și VN).

La linia de start s-au prezentat 110 concurenți, dintre care 4 au fost fete.

Concurenţii, conform regulamentului, au avut de parcurs două probe: ✔️ Cursa Panaghia care a constat în parcurgerea traseului Stațiunea Durau – Cabana Fântânele – Cușma Dorobanțului – Stânca Panaghiei – Cabana Meteo cu o lungime de aproximativ 7 km și diferența de nivel de aproximativ 1100 m. Concurenții au participat echipați în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată tip trail-running, rucsac pentru transportul echipamentului individual capacitate 60 – 80 litri, necesar parcurgerii celei de-a 2-a probe din concurs (costumul de protecție pentru pompieri, bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție).

✔️ Scări pe Toaca a constat într-o singură urcare pe scara care asigură accesul către Vârful Toaca, care este compusă din 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 grade, pe o diferență de altitudine de aproximativ 100 metri. La această probă, concurenții au participat echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

După parcurgerea celor două probe, clasamentul a fost următorul:

🏆grupa I (18 ani și 30 de ani, inclusiv) 🥇plt. Comișan Ciprian (ISU Tulcea) 🥈sld. Pentelescu Daniel (ISU Suceava) 🥉plt. Iancu Alin (ISU Neamț)

🏆grupa a II-a (31 ani și 40 de ani, inclusiv) 🥇plt.adj.șef Bursuc Adrian (ISU Caraș-Severin) 🥈plt. Moldovan Florin (ISU Neamț) 🥉sg.maj. Ciungu Alexandru (ISU Sibiu )

🏆grupa a III-a (peste 41 de ani) 🥇plt.adj. Nechita Ovidiu (ISU Suceava) 🥈plt.adj. Grecu Mario-Ciprian (ISU Neamț) 🥉plt.adj. Cantea Dan Marius (ISU Harghita)

Și în acest an s-au înscris femei, patru la număr. Fetele care au participat la competiție sunt din inspectoratele pentru situații de urgență din Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu. Toate au terminat cu bine cele două probe, demonstrând că pregătirea este importantă în această meserie, indiferent dacă ești față sau băiat.

Cuvântul care a caracterizat competiția din acest an a fost Fair-play.

Participanții la competiție au rămas impresionați de frumusețea peisajelor oferite de Muntele Ceahlău și au promis că vor participa și la următoarea competiție, și vor vizita axeste locuri frumoase alături de familie.

În această competiție au fost implicate cadrele Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților precum, cadre ale Detașamentelor de pompieri din Piatra-Neamț și Târgu Neamț și din alte compartimente ale inspectoratului

Mulțumim Parcului Național Ceahlău, Centrului Meteorologic Regional Moldova, Serviciului Salvamont Neamț, Centrului Cultural-Pastoral Sf. Daniil Sihastrul Durău și Consiliului Județean Neamț pentru sprijinul oferit.

Premiile din acest an au fost asigurate de Kaufland România și ASPR (Asociația Sportivă a Pompierilor din România), drept pentru care le mulțumim și pe această cale.

Mulțumim tuturor pentru implicare și participare!

Felicitări tuturor participanților!”

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending