Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Cãsãtorie în lumea handbalului

Știre publicată în urmă cu

în data de

• pietreanca Ana Maria Lazer s-a cãsãtorit cu Gabriel Somoi • nunta a avut loc la Zalãu • sotul este politist si fost jucãtor de handbal •

Ana Maria Lazer si-a schimbat numele si, de pe 1, iulie se numeste Somoi, în urma cãsãtoriei cu Gabriel, fost voleibalist la Zalãu si actual lucrãtor în cadrul inspectoratului de politie din orasul ardelean. Cei doi au fãcut nunta în prima zi la acestei luni, la Zalãu, iar componenta nationalei de handbal feminin a României s-a declarat foarte multumitã de felul în care a decurs petrecerea. „Ce pot spune? Decît cã am avut lîngã mine oameni care mã apreciazã, care îmi sînt prieteni si cãrora le multumesc pentru cã au venit la aceastã sãrbãtoare. Mi-a plãcut cã lumea s-a distrat si s-a simtit bine si toate acestea au fãcut ca oboseala inerentã sã nu fie simtitã decît mai tîrziu“, a declarat Ana Maria Somoi. Pietreanca a avut lîngã ea oameni speciali: profesoara Luminita Ciocîrlan, care a format-o ca jucãtoare la LPS Piatra Neamt, Gheorghe Tadici, fostul antrenor de la Silcotub Zalãu, si fostele colege Talida Tolnai si Florina Pop, tot de la Zalãu. Nasii alesi au fost Silvia si Alexandru Moldovan, fost actionar la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti, si perechea Mihaela si Ciprian Tivadar, Mihaela fiind componentã a lotului de handbal feminin al României. Ana Maria Somoi începe chiar de astãzi antrenamentele alãturi de colegele sale de la Gyor, formatie din campionatul Ungariei la care este legitimatã. Pînã a ajunge, însã, la gruparea maghiarã, sportiva a jucat pentru LPS Piatra Neamt, cu care a cîstigat titlul Campionatului National al Liceelor cu Program Sportiv. A trecut, apoi, la seniori, la FibrexNylon Sãvinesti, echipã cu care a adus singurul trofeu al handbalului feminin nemtean: medalia de bronz în 2001. A plecat, apoi, la Silcotub Zalãu, sub comanda lui Gheorghe Tadici, cîstigînd titlul national, jucînd în Liga Campionilor si fiind apoi cooptatã în lotul national al României.

Succes obtinut în Rusia

Ana Maria Lazer a participat „sub tricolor“ la diferite editii de Campionat European sau Mondial si a ajutat România sã cîstige medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, decembrie 2005, din acea echipã mai fãcînd parte alte douã nemtence: Luminita Hutupan Dinu si Tereza Tamas Pîslaru. Ana Maria Lazer a pãtruns în tainele handbalului la îndemnul profesoarei Luminita Ciocîrlan. Aceasta din urmã îsi aduce aminte cu plãcere cã Lazer a lãsat voleiul pentru handbal si cã ochiul sãu nu s-a înselat atunci cînd a vãzut-o prima datã. „Se apropie finala si emotiile cresc din ce în ce mai tare. Parcã nu am loc în casã si astept un nou meci mare al României. Sper ca «fata mea» sã facã un joc foarte bun si sã plîngem de bucurie la final. Îmi aduc aminte cã prima datã am vãzut-o la Scoala 4, juca volei. Mi-am zis cã ea nu are ce cãuta la volei si am avut dreptate. Am convins-o sã vinã la antrenamente si s-a prezentat. Dupã douã luni, a renuntat. A vãzut cã handbalul este un sport greu, iar eu o antrenoare rea, si a plecat. Am fost, însã, la tatãl sãu, am discutat cu el, dupã care a doua zi a fost la antrenament, iar de atunci nu a mai iesit din salã. Este un om extraordinar, care nu a uitat niciodatã de unde a plecat. Cînd vine acasã, nu uitã sã mã sune si nici sã se întîlneascã cu unii dintre fostii colegi“, declara Luminita Ciocîrlan în decembrie anul trecut, cu douã ore înainte de finala din Rusia. Ana Maria Lazer a terminat Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamt, acolo unde a avut-o pe Luminita Ciocîrlan ca dirigintã si a cîstigat medalia de bronz cu FibrexNylon Sãvinesti, în 2001. A avut colegi de clasã care au ajuns sã joace la nivel înalt în România, precum fotbalistul Valentin Avãdanei, de la Ceahlãul, Crina Hosu, voleibalistã care acum joacã la Tîrgu Mures, Lucica Dãnoiu, fostã campioanã nationalã cu Unic în 2002. Ana Maria Lazer a jucat cu succes pentru FibrexNylon Sãvinesti si Silcotub Zalãu, iar acum evolueazã pentru liderul Ungariei, ETO Gyor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending