Contactează-ne

Prima pagină

Casa parohială din Oanțu, Pângărați, a fost mistuită de flăcări. Cinci persoane au ieșit la timp din locuință

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineții ■ intervenția pompierilor a durat mai bine de patru ore ■ un scurtcircuit electric a cauzat dezastrul ■

Pompierii de la Inspectoratul pentru situații de Urgență Neamț au fost solicitați vineri, 28 iunie 2024, la ora 02:44, prin apel la numărul 112, să intervină în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu produs la casa parohială din satul Oanțu.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Pângărați și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere).

„Doi adulți și trei copii s-au autoevacuat din interiorul locuinței până la sosirea forțelor de intervenție. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în mansarda casei, existând posibilitatea generalizării la întreaga construcție dar și la casa praznicală ce se afla la o distanță apropiată“, a transmis căpitan Irina Popa.

Au ars acoperișul si mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 300 mp, tâmplăria aferentă de la șapte ferestre și o ușă, mobilier, articole textile și aparate electrocasnice. De asemenea s-a deteriorat izolația exterioară a casei pe o suprafață de 100 mp, planșeul locuinței pe o suprafață de 200 mp și alte bunuri.

O femeie în vârstă de 37 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului deoarece a suferit atac de panică. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Misiunea pompierilor a fost finalizată în jurul orei 07.00.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending