Contactează-ne

Actualitate

Cartierul Smirodava intră în modernizare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ valoarea estimativă a proiectului se ridică la 5.000.000 lei ■ branşamentele vor fi montate sub trotuare, pentru a facilita intervenţiile la avarii ■ termenul de finalizare al lucrărilor este de doi ani ■

Primarul Leonard Achiriloaei a anunţat, la o recentă conferinţă de presă, faptul că cel de al doilea cartier ca mărime al Romanului, Smirodava, va intra anul acesta în ample lucrări de modernizare a reţelei de apă şi canalizare.

„A fost întocmit proiectul tehnic de execuţie şi a intrat deja în etapele de avizare. După ce vor fi obţinute toate avizele (de mediu, de deviere a circulaţiei, etc) se va trece în faza de derulare a procedurilor de achiziţii publice şi lucrările vor putea fi începute încă de anul acesta. Valoarea estimată a lucrărilor se reidică la 5.000.000 lei, termenul de finalizare a acestora fiind de doi ani”, a precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Lucrările de modernizare vor viza o nouă reţea de aducţiune apei, realizarea de branşamente, pe fiecare parte a trotuarelor, după care se va realiza ăi infrastructura stradală. „Vom înlocui toate branşamentele de apă, pe ambele părţi ale străzii.

Conductele vor fi montate sub trotuare, nu ca până acum pe centrul străzii, situaţie în care intervenţiile pentru remedierea avariilor erau dificile“, a mai adăugat edilul. Se vor realiza şi parcări laterale în alveole. Cartierul Smirodava a fost construit între 1950-1960 când autorităţile comuniste au demolat casele din zonă, pentru a se construi blocuri cu patru etaje.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending