Contactează-ne

Actualitate

Candidatura lui Lucian Micu, respinsă şi de judecători

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ magistraţii au menţinut respingerea candidaturii lui Lucian Micu ■ mai există o cale de atac ■

Lucian Micu, fost primar de Roman, are mari probleme cu candidatura, una prezentată cu mare tam-tam de preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene. După ce, vineri, 14 august, Biroul Electoral de Circumscripţie i-a respins candidatura, hotărârea fiind publicată o zi mai târziu, contestaţia lui Micu a fost respinsă şi de judecătorii romaşcani, duminică, 16 august.

Pe portalul instanţei, este consemnat: ”Respinge cererea de intervenţie formulată de PNL, filiala Neamţ, în interesul principal al acestuia, ca inadmisibilă. Admite cerearea de intervenţie formulată de PNL, filiala Neamţ, în interesul accesoriu al Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 2 Roman, judeţ Neamţ.

Respinge contestaţia electorală formulată de contestatorul Micu Lucian Ovidiu, în contradictoriu cu intimatul Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 2 Roman, ca neîntemeiată. Menţine hotărîrile contestate, respective 5 şi 6 din 14 august 2020 ale Biroului Electoral. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare, cerere de apel ce se depune la Tribunalul Neamţ”. De reţinut că PSD–ului i-au mai fost respinse de instanţele de judecată şi candidaturile lui Constantin Păduraru, de la Dochia, şi a lui Vasile Puică, de la Bodeşti, tot pe motive de incompatibilitate.

Rămâne de văzut ce va decide instanţa superioară în cazul formulării unei căi de atac, dar soluţia e una destul de previzibilă atât timp cât respingerea candidaturilor are la bază faptul că pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate Micu figurează cu o “interdicţie” pe 3 ani. Davă Lucian Micu nu va avea câştig de cauză, PSD trebuie să scoată din mânecă un candidat pentru Primăria Roman.

Rămâne de văzut cine va fi acesta, dat fiind că “negocierile” anterioare nu au fost deloc uşoare. Nici PNL nu pare “grăbit” în a-şi desemna candidatul, după ce a făcut o încercare eşuată cu candidatura lui Laurenţiu Leoreanu. Cine ştie, poate bâlbâielile din tabăra PSD şi PNL va deschide larg poarta pentru un candidat din alt partid. De altfel, la Roman nu ar fi pentru prima dată când doi se ceartă şi al treilea câştigă, episodul războiului dintre Cărpuşor şi Ursărescu, finalizat cu victoria lui Leoreanu fiind încă destul de actual în memoria romaşcanilor. Însă jocurile sunt departe de a fi finalizate. Iar surprize mari încă mai pot să apară.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending