Contactează-ne

Prima pagină

„Când toți fug de pericol, noi fugim înspre el!”. Caz cu un polițist de la Acțiuni Speciale și pompieri de la ISU Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un incendiu, care putea avea urmări catrastrofale, a avut loc în comuna Alexandru cel Bun ■ un „mascat” de la SAS a fost omul potrivit la locul potrivit ■ pompierii pietreni au împiedicat extinderea incendiului ■

Un luptător la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Neamț,  în timp ce se deplasa, pe data de 4 iulie 2024, în jurul orei 15:00, cu autoturismul personal, pe Drumul Național 15, pe raza satului Bistrița, a observat un fum puternic și flăcări la un imobil.

Fără ezitare, a oprit și a evaluat situația. În fața imobilului se afla o femeie, care i-a spus că în interior se află câțiva căței. Împreună cu ea, a reușit să scoată cățeii și să-i pună într-un vehicul, asigurându-se astfel că aceștia sunt în siguranță.

Apoi, a îndepărtat două motociclete și mai multe mașini care se aflau în interiorul curții și în fața porții, pentru a facilita accesul pompierilor. Datorită intervenției rapide și curajoase, pericolul a fost redus considerabil. Iată  ce a transmis Poliția Neamț:

„Când toți fug de pericol, noi fugim înspre pericol” este motto-ul luptătorilor SAS Neamț. Din motive lesne de înțeles, nu putem dezvălui numele lui dar dorim să îi mulțumim din suflet pentru curajul de care a dat dovadă. Dar vă putem spune cu siguranță că, sub uniforma de luptător, se află de multe ori spiritul unui supererou.

Revenind la nedoritul incicent, la ora 14:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna ALexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la două case din satul Bistrița. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț (3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Alexandru cel Bun.

Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei locuințe, respectiv la anexa acesteia, fiind propagat și la acoperișul unei alte locuințe din vecinătate, existând riscul propagării la o a treia locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:

Acoperișul unei locuințe pe o suprafață de 200 mp și o anexă gospodărească pe o suprafață de 30 mp și s-au deteriorat elemente de mobilier, bunuri electronice și electrocasnice; acoperișul celei de-a doua case pe 80 mp și s-au degradat plafonul, pardoseala, instalația electrică și elemente de mobilier. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending