Contactează-ne

Actualitate

“Călcaţi” de poliţişti după ce au “mers la cumpărături” cu euro falşi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două persoane bănuite de fals de monedă şi punere în circulaţie de valori falsificate au fost “deranjate” de poliţiştii nemţeni, pe 13 martie. În urma efectuării a trei percheziţii domiciliare au fost confiscaţi 10.400 de euro, în bancnote susceptibile a fi falsificate.

Conform anchetatorilor, începând din decembrie 2022, cele două persoane ar fi încercat să achiziţioneze mai multe bunuri folosind bancnote susceptibile a fi fost contrafăcute.

“Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, la data de 13 martie 2023, în Târgu-Neamț, la persoane bănuite de fals de monedă și punere în circulație de valori falsificate, în urma cărora o persoană a fost reținută.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, două persoane bănuite, de 52 și 61 de ani, din Păstrăveni, ar fi încercat să achiziționeze mai multe bunuri, folosind bancnote susceptibile a fi contrafăcute, din diferite locații din județul Neamț.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați în vederea continuării cercetărilor 10.400 de euro, compuși din bancnote susceptibile a fi falsificate, 5.850 de lei și un telefon mobil.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare două mandate de aducere.

Bărbatul de 61 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate a fost reținut pentru 24 de ore, iar, la data de 14 martie a.c., a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț”, se precizează în comunicatul de presă emis de IPJ Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending