Contactează-ne

Actualitate

Cadrele didactice se vor putea titulariza și pe jumătate de normă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta este o prevedere din Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare și încadrare în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar

În învățământ, din cauza scăderii drastice a populației școlare, numărul de ore se reduce de la an la an, iar Ministerul Educației Naționale (MEN) este obligat să găsească soluții. În acest sens, conducerea instituției a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ referitor la modul în care cadrele didactice se vor putea titulariza în anul școlar 2024-2025. Este vorba despre proiectul privind Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare.

Și mai este planul de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar. Concret, consiliul de administrație al inspectoratului școlar teritorial poate constitui catedre vacante viabile din cel puţin o jumătate de normă didactică de predare, conform proiectului aminitit.

Astfel, la art. 6 – „(2) În vederea ocupării prin concurs naţional, consiliul de administraţie al ISJ/ISMB poate constitui catedre vacante viabile, conform art. 2 alin. (4), din cel puţin o jumătate de normă didactică de predare, potrivit dispoziţiilor art. 207 alin. (4) din Legea nr. 128/2023, cu modificările și completările ulterioare, la nivelul uneia sau mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar”, se precizează în documentul pus în consultare publică de MEN.

De altfel și Legea învățământului preuniversitar 198 din 2023, care a stat la baza întocmirii acestui ordin de ministru, stipulează la art. 177 – „(7) În vederea ocupării prin concurs național unic, catedra este constituită din cel puțin o jumătate de normă didactică de predare, potrivit dispozițiilor art. 207 alin. (4), la nivelul uneia sau mai multor unități de învățământ preuniversitar. Procedura de constituire a posturilor didactice la nivelul sistemului de învățământ preuniversitar se aprobă prin ordin al ministrului educației”.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending