Contactează-ne

Eveniment

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, mai multe job-uri decît amatori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la manifestarea de la Piatra Neamţ şi Roman, pe 557 de posturi vacante s-au „bătut” 411 persoane ■ numai 33 au plecat acasă cu un contract de muncă ferm ■ tîrgul a fost deschis şi pentru ucraineni, însă invitaţia nu a fost onorată de refugiaţi ■

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ a organizat, la sfîrşitul săptămînii trecute, cel de-al doilea tîrg de job-uri din acest an, fiind vorba despre Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Ca şi la celelalte manifestări anterioare, au fost mai multe locuri de muncă disponibile decît doritori interesaţi. Au participat 52 de agenţi economici, din care 24 în reşedinţa de judeţ şi 28 la Roman. Ei au scos la mezat un număr de 557 de locuri de muncă vacante.

Cererrile de  personal a venit din domenii diverse de activitate, în meserii ca vînzător, ospătar, barman, patiser, bucătar, şofer, sudor, strungar, montator tîmplărie pvc) şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Cele mai multe job-uri oferite au fost în Piatra Neamţ, 367, iar la Roman doritorii au avut de ales între 190 de slujbe disponibile.

„Au particupat un număr de 411 de persoane, 231 la Piatra Neamţ şi 180 la Roman. Ca urmare a acestea acţiuni un număr de 33 de persoane au fost angajate pe loc, din care 3 cu studii superioare (inginer mecanic, inginer producţie şi consilier economic) şi 118 au fost selectate în vederea încadrării”, conform unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ Neamţ.

Rămîne de văzut cîţi din cei care vor susţine proba de lucru se vor alege cu un contract de muncă ferm după o lună. În principal, la eveniment au fost aşteptaţi tinerii absolvenţi ai diferitelor forme de învăţămînt, care nu şi-au găsit de lucru de la terminarea studiilor. În reşedinţa de judeţ, tîrgul a avut loc la Centrul de Formare Profesională din Piaţa Mihail Kogălniceanu, iar la Roman, la Grupul Şcolar “Vasile Sav”.

În cadrul bursei au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cadru în care s-au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare, dar şi înscrierea la cursuri de formare profesională. Au fost aşteptaţi la tîrgul de job-uri şi cetăţeni ucraineni provenţi din zona de conflict armat, însă nu a venit nici măcar unul.

Acesta este cel de-al doilea tîrg din acest an după Bursa generală, pe 20 mai 2022. Un număr de 93 de agenţi economici au oferit 1.088 de locuri de muncă, dar participanţi au fost 762. La final, numai 62 de persoane au plecat acasă cu un contract de muncă ferm, dintre acestea 9 fiind cu studii superioare. Alţi 214 nemţeni au fost selectaţi în vederea încadrării urmînd a susţine proba de lucru.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending