Actualitate
Burgerii de pui: o plăcere culinară cu 26 de E-uri
■ Burger King, cu 9 E-uri, are cel mai scăzut număr de aditivi ■ cel mai ridicat număr de aditivi se găsește la Friday (26 E-uri) ■
InfoCons a realizat un studiu despre burger-ul de pui, produs foarte apreciat mai ales de copii, studiu în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse ( octombrie-decembrie 2024).
Iată clasamentul produselor analizate, după numărul de aditivi alimentari (E-uri), de la cel mai mic la cel mai mare, împreună cu informațiile nutriționale esențiale:
- Burger King (REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L.)
- Produs: Burger de pui și topping-uri (161g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 9
- Proteine: 9.6g/100g
- Zaharuri: 2.2g/100g
- Grăsimi: 16g/100g
- Sare: 1.2g/100g
- Fibre: 1.2g/100g
- Uncle John (S.C. UNCLE JOHN FOOD S.R.L.)
- Produs: Cot Codac Burger (230g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 10
- Proteine: 10.1g/100g
- Zaharuri: 2g/100g
- Grăsimi: 6.9g/100g
- Sare: 1.1g/100g
- Fibre: –
- McDonald’s (PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L.)
- Produs: Hamburger cu carne de pui și castraveți murați (109g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 11
- Proteine: 9.2g/100g
- Zaharuri: 4.6g/100g
- Grăsimi: 9.2g/100g
- Sare: 1.47g/100g
- Fibre: 2.8g/100g
- Hesburger (S.C. ART BURGER S.R.L.)
- Produs: Burger de pui (285g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 13
- Proteine: 7.54g/100g
- Zaharuri: 3.5g/100g
- Grăsimi: 14.84g/100g
- Sare: 1.01g/100g
- Fibre: –
- Spartan (S.C. STRONG MND CORPORATION S.R.L.)
- Produs: Burger Apollo Puișor (155g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 18
- Proteine: 6.06g/100g
- Zaharuri: 2.35g/100g
- Grăsimi: 2.78g/100g
- Sare: 0.36g/100g
- Fibre: 0.68g/100g
- KFC (U.S. FOOD NETWORK S.A.)
- Produs: Real Burger Condimentat Nepicant (210g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 21
- Proteine: 12.77g/100g
- Zaharuri: 4.2g/100g
- Grăsimi: 12.8g/100g
- Sare: 1.31g/100g
- Fibre: 2.62g/100g
- Friday (S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L.)
- Produs: Burger de pui castraveți murați și sos Brender Mayo (124g)
- Număr aditivi alimentari (E-uri): 26
- Proteine: 11.19g/100g
- Zaharuri: 7.19g/100g
- Grăsimi: 12.82g/100g
- Sare: 0.52g/100g
- Fibre: 0.87g/100g
Cel mai, cele mai:
- Cel mai scăzut număr de aditivi:Burger King (9 E-uri)
- Cel mai ridicat număr de aditivi: Friday (26 E-uri)
- Cel mai bogat în proteine: KFC (12.77g/100g)
- Cel mai scăzut conținut de grăsimi: Spartan (2.78g/100g)
- Cea mai mare cantitate de zaharuri: Friday (7.19g/100g)
- Cel mai sărat produs: McDonald’s (1.47g/100g)
-
Actualitate12 ore,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
Criza de personal din MAI: 6000 de pensionări în 2024 și un deficit istoric
-
Prima pagină6 zile,
„Ordonanța trenuleț” lovește cumplit și în Educație
-
Evenimento săptămână,
Sindicalismul în Poliția Română: în cătarea cercetării disciplinare
-
Actualitate2 săptămâni,
Curtea de Apel București a respins contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale
-
Eveniment2 săptămâni,
Rămas bun, domnule Președinte
-
Actualitateo săptămână,
Tatiana Bălău aduce acasă Premiul de Excelență, purtând tradițiile românești până la Montreal
-
Actualitate2 săptămâni,
Vacanțe și zile libere în 2025: 205 zile cu tot cu sâmbete și duminici n