Contactează-ne

Actualitate

Bunicii vor la băi, dar nu în aprilie. În ce staţiuni erau biletele de tratament

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru cea de-a treia serie de bilete de tratament, alocarea pentru Neamţ a fost de 49 de bilete ■ jumătate dintre acestea nu au avut doritori, deşi sînt depuse aproape 3.000 de cereri ■

Bunicii vor la băi, pentru tratarea afecţiunilor de care suferă, însă în nici un caz în aprilie, cînd nu este suficient de cald. Asta rezultă din faptul că pentru cea de-a treia serie de bilete de tratament din acest an, judeţului Neamţ i-au fost alocate 48 de bilete. Chiar dacă sînt puţine, jumătate au rămas nedate, în condiţiile în care la final de martie 2022 la Casa Judeţeană de Pensii Neamţ erau depuse aproape 3.000 de cereri pentru obţinerea unui astfel de drept.

„Casa Judeţeană de Pensii Neamţ anunţă că, pentru a treia serie de tratament balnear, ce are ca dată de intrare în staţiuni perioada 08 -10 aprilie 2022, s-a realizat alocarea unui număr de 48 bilete de tratament balnear în următoarele staţiuni: Covasna, Căciulata, Sarata Monteoru, Amara, Călimăneşti, Herculane, 1 Mai – Oradea, Olăneşti, Buziaş, Techirghiol, Vatra Dornei şi Nicolina, rămînînd disponibile un număr de 24 bilete de tratament pentru următoarele staţiuni: Amara, Buziaş, Căciulata, Vatra Dornei şi Nicolina“, se arată într-un comunicat al CJP Neamţ.

Biletele sînt alocate prin aplicaţie informatică, beneficiarii fiind înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ din Piatra Neamţ şi Roman, cît şi pe pagina de internet a instituţiei https://www.pensiineamt.ro/bilete-de-tratament/.

Reamintim că ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se va realiza numai după informarea telefonică, la data stabilită, de luni pînă vineri, între orele 8:30 – 13:00. Informaţii privind biletele de tratament pot fi solicitate telefonic la numărul de telefon 0233.211353 sau la una din cele două adrese de e-mail: silvia.panaite@cnpp.ro sau maria.diaconu@cnpp.ro.

Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii, cu cel puţin 30 de zile înainte de prima lună din perioada în care se solicită sejurul, doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opţiunilor acestuia şi a categoriei de beneficiar), urmînd ca restul documentelor să fie ataşate cererii la momentul eliberării biletului.

„Menţionăm că pînă la această dată final de martie 2022 n. r.) sînt depuse 2.878 cereri de tratament balnear pentru anul 2022, fiind valorificat, pentru primele două serii de tratament balnear, un număr de 83 bilete de tratament“, mai anunţă Casa de Pensii Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending