Contactează-ne

Actualitate

Bugetul municipiului, aproape de vot

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ documentul urmează a fi aprobat în ședința Consiliului Local Roman de joi, 2 februarie ■ bugetul pentru anul 2023 are o valoare estimată de circa 243 de milioane de lei ■ este alcătuit din două secțiuni, una de funcționare și una de dezvoltare ■

Bugetul local al municipiului Roman a fost definitivat și el urmează a fi dezbătut și votat în ședința Consiliului Local de joi, 2 februarie 2023. Vineri, 27 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Leonard Achiriloaei a prezentat lista obiectivelor care vor fi finanțate din buget în 2023 cu fonduri locale, guvernamentale sau europene și proiectele care vor fi finalizate până la finalul anului.

S-a vorbit și despre studiile ce vor fi comandate pentru demararea unor proiecte. Edilul a declarat că munca la buget a fost una complexă, care a mobilizat  mai multe echipe de specialiști din administrație. „A fost o analiză intensă în această perioadă, în cadrul serviciilor din Primăria. Au avut loc dezbateri publice pe tema proiecției bugetare și, astfel, am creionat o previziune bugetară,.

Una care să cuprindă efectul acestor analize, nevoile cetățenilor, prioritățile de investiții și de funcționare, astfel încât să putem asigura atât funcționarea coerentă a tuturor instituțiilor din coordonarea primăriei, a primăriei, cât și secțiunea de dezvoltare, unde vorbim atât de noi proiecte, pe care le cofinanțăm, cât și de proiecte pe care le finanțăm din bugetul local, pe toate palierele socio-profesionale.

Aici intră infrastructura de apă, infrastructura rutieră, de transport, sănătate, educație, sport, mediu și altele. Toate aceste lucruri au fost previzionate și incluse în bugetul anului 2023. Avem o parte de venituri proprii estimate la circa 128 de milioane de lei, dar avem, totodată, și partea de venituri din surse atrase – surse guvernamentale – prin Compania Națională de Investiții sau Programul «Anghel Saligny».

Sunt și proiecte cu finanțare europeană, prin Programele Operaționale Regionale POR, care se vor încheia în 2023, Programele Regionale care urmează să intre în vigoare și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce este în plină desfășurare”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei. La Roman, bugetul anului 2023 are o valoare estimată de circa 243 de milioane de lei și este alcătuit din două secțiuni: una de funcționare și una de dezvoltare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending