Contactează-ne

Prima pagină

Braconieri „vânați“ de… polițiști. Trei cazuri au fost descoperite în această lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe localități din Neamţ ■ suspecții sunt acuzați de braconaj cinegetic şi piscicol, sau de alte fapte asimilate acestui domeniu ■

Într-un judeţ în care sunt mari suprafeţe împădurite, fauna existentă este o „atracţie“ pentru pasionaţii de vânătoare, dar şi pentru indivizi care obţin venituri de pe urma comercializării unor exemplare de porc mistreţ, cerb sau căprioară, împuşcate ilegal. Trei cazuri au fost descoperite în această lună.

Ultimul a fost identificat pe data de 24 februarie 2024, când poliţiştii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Neamț, împreună cu cadre de la Secţia Rurală Gârcina, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, din localitatea Pângăraţi.

Au fost identificate nouă trofee de vânat din speciile cerb şi căprior, fără a avea aplicate crotalii specifice. Nemţeanul nu a putut  justifica deţinerea legală a acestora. „Continuă cercetările cu privire la infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională“, a transmis Poliţia Neamţ.

Pe 13 februarie, anchetatorii au efectuat percheziţii la locuinţele a trei persoane, cu vârste cuprinse între 42 şi 50 de ani, din Pipirig, fiind descoperite 36 kg de carne de vânat, trofee de animale sălbatice, o armă neletală scurtă, care trebuia autorizată, mai multe cartuşe, tuburi de cartuş şi alte echipamente pentru vânătoare.

În gospodăria unuia dintre braconieri a fost găsit un exemplar de porc mistreţ şi o căprioară. Aceasta din urmă a fost transferată într-un spaţiu de la Grădina zoo a Rezervaţiei de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş Vodă“, din localitatea Vânători Neamţ. În judeţ, un alt caz de braconaj a fost descoperit pe 8 febriarie 2024.

Este vorba despre cinci persoane din Bicaz, Taşca şi Tarcău, care aveau ca atribuţii tocmai protejarea fondului piscicol şi cinegetic, ei fiind paznici la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. În perioada ianuarie-februarie 2024, au pescuit ilegal pe lacul Izvorul Muntelui şi au împuşcat exemplare de cervide.

Carnea era vândută pentru gătirea unor preparate la evenimente private. Au fost descoperite 100 de kilograme de peşte congelat şi proaspăt, 80 de kilograme de carne, raţe sălbatice, trofee, colţi de mistreţ, piei de animale, opt plase monofilament şi textil, cartuşe, arme legal deţinute şi un dispozitiv de ochire cu termoviziune.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending