Contactează-ne

Prima pagină

Braconieri „deranjați“ de polițiști. Percheziții la Pipirig, după cele din zona Bicaz

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ trei descinderi au fost efectuate zilele trecute ■ la domiciliile suspecților a fost descoperită o armă, cartuşe, trofee, carne şi două animale sălbatice vii - un porc mistreț și o căprioară ■

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase şi cei de la Secţia Rurală Târgu Neamţ au pus în executare, pe data de 13 februarie 2024, mandate de percheziţie la Pipirig, la domiciliile a trei persoane bănuite de comiterea de infracţiunii de braconaj cinegetic“, a transmis inspector Ramona Ciofu.

În timpul descinderilor imobiliare, anchetatorii au descoperit şi confiscat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 36 de kilograme de carne de vânat, mai multe trofee de animale sălbatice, o armă neletală scurtă, care trebuia autorizată, mai multe cartuşe, tuburi de cartuş şi alte echipamente pentru vânătoare.

În gospodăria unuia dintre braconieri a fost găsit un exemplar de porc mistreţ şi o căprioară. Aceasta din urmă, pe 14 februarie, cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Silvice, a fost transferată într-un spaţiu adecvat de la Grădina zoo a Rezervaţiei de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş Vodă“, din localitatea Vânători Neamţ.

Cu privire la mistreţ, în condiţiile existenţei unui focar de pestă porcină, a fost notificată Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea stabilirii stării de sănătate a acestuia. În judeţul Neamţ, un alt caz de braconaj a fost descoperit pe data de 8 febriarie a acestui an.

Este vorba despre cinci persoane din Bicaz, Taşca şi Tarcău, care aveau ca atribuţii tocmai protejarea fondului piscicol şi cinegetic, ei fiind paznici la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. În perioada ianuarie-februarie 2024, au pescuit ilegal pe lacul Izvorul Muntelui şi au împuşcat exemplare de cervide.

Carnea era vândută pentru gătirea unor preparate la evenimente private. La percheziţii au fost descoperite 100 de kilograme de peşte congelat şi proaspăt, 80 de kilograme de carne, raţe sălbatice, trofee, colţi de mistreţ, piei de animale, opt plase monofilament şi textil, cartuşe, arme legal deţinute, un dispozitiv de ochire cu termoviziune, etc.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending