Contactează-ne

Actualitate

Bogdan Dumea: „Viitorul digital european va crește transparența și va apăra valorile democrației”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ România a fost reprezentată la Conferința internațională UE Safe and Inovative Digital Future de secretarul de stat Bogdan Dumea ■ au fost puse în discuție chestiuni legate de securitatea cibernetică, noile tehnologii, vitorul internetului și al educației digitale ■

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, romașcanul  Bogdan Dumea, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Conferința internațională a Uniunii Europene Safe and Inovative Digital Future, organizată în capitala Cehiei, Praga.

„Am fost onorat să reprezint România la această conferință importantă, care a reprezentat punctul culminant al Săptămânii digitale cehe. Pe parcursul celor două zile pline, 3 și 4 noiembrie, în centrul atenției au fost puse chestiuni legate de securitatea cibernetică, noile tehnologii, vitorul internetului și educației digitale.

M-am bucurat să-l am ca partener de dialog pe Ivan Bartoș, viceprim-ministru pentru Digitalizare și ministrul Dezvoltării Regionale din Cehia. Discuțiuile au fost axate pe securitatea cibernetică, care este una din prioritățile Președinției cehe și asigurarea securității lanțurilor de aprovizionare esențiale, nu doar în contextual crizei din Ucraina”, a declarat Bogdan Dumea.

Discuțiile purtate la acest important eveniment au arătat faptul că la nivel european se va pune accent pe dezvoltarea în siguranță a inteligenței artificiale, pe manipularea datelor în interiorul și în afara Uniunii Europene. Mai sunt vizate infrastructura critică, promovarea și împărtășirea noilor tendințe în tehnologii inovative și aditive, Smart Factory. Indusry.

„Spațiul cibernetic este fără frontiere, deci trebuie să găsim soluții comune la nivel internațional. Este momentul să investim în măsuri adecvate pentru a ne proteja infrastructura și a gestiona corect amenințările, astfel încât statele europene împreună cu cetățenii și antreprenorii să poată lua măsuri comune pentru  a obține o strategie cibernetică eficientă. La finalul acestor zile rămâne o ideie foarte clară, aceea că există două viziuni concurente asupra viitorului digital.

Una vizează utilizarea tehnologiilor autoritare, iar a doua, cea europeană urmărește ca revoluția digitală să crească transparența la nivelul societății, să încurajeze inovația și dezvoltarea economică, să apere drepturile cetățenilor și valorile democrației”, a mai adăugat secrtetarul de stat. Acesta a pus accent și pe faptul că viitorul digital comun  țărilor europene va determina nu doar creșterea transparenței decizionale din instituțiile continentale, ci va apăra și valorile democrației din UE.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending