Contactează-ne

Eveniment

UPDATE: S-a reuşit “pornirea” telecabinelor. Blocaţi în telegondole. Intervin şi alpiniştii de la Salvamont. Copilul blocat este în vîrstă de trei ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

Alpiniştii de la Salvamont au ajuns de puţin timp în Piatra Neamţ şi participă la operaţiunea de salvarea a persoanelor rămase blocate în telegondolele din Piatra Neamţ. Operaţiunea este în plină desfăşurare, iar conform ultimelor informaţii furnizate de ISU Neamţ numărul persoanelor rămase blocate ar fi 15, în condiţiile în care, iniţial, din primele informaţii, s-a spus că sînt opt persoane, printre care un copil. Una dintre persoane a fost evacuată prin deplasarea manuală a gondolei blocată la stîlpul 2. “În cabina aflată în dreptul Direcţiei de Asistenţă Socială (DGASPC) sînt patru persoane: o familie din Bacău, soţ şi soţie şi un copil de trei ani, şi un bărbat din Piatra Neamţ”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, aflat la faţa locului. În total sînt cinci cabine în care sînt blocate persoane, pe lîngă cea din zona DGASPC, mai fiind alte patru în zona Gării sau înspre Cozla. Se iau în considerare două metode de intervenţie: fie folosirea unui motor diesel cu care să fie trase cabinele înspre zona Gării, fie ca salvamontiştii să încerce să coboare pe cablurile telegondolei de pe Cozla pînă la cabinele blocate şi să încerce să salveze persoanele cu ajutorul unei nacele aduse la locul incidentului. Cît priveşte cabina din dreptul DGSAPC, s-a încercat să se ajungă la ea cu nacela, însă braţul macaralei este mai “scurt” cu aproximativ 6 metri.

FOTO: Tatăl bărbatului aflat în cabina din dreptul DGASPC a ajuns la locul incidentului şi vorbeşte cu fiul său prin telefon.

UPDATE 23.10 S-a reuşit punerea in miscare a telecabinelor. Acestea sînt “trase” spre zona Gării.

UPDATE 23.20: Cabinele care au fost blocate ajung în zona Gării

UPDATE 23.25 Toate persoanele aflate în cabinele blocate sînt în regulă. Copilul de trei ani, din fericire, a dormit în perioada cît a fost blocat în cabină.

Advertisement
Trending