Contactează-ne

Actualitate

Biserica, angrenată în combaterea alcoolismului. De la admiterea neputinței, până la transmiterea mesajului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a avut loc a V-a ediție a unei manifestări organizate de grupul de suport Renașterea, destinată persoanelor care vor să se vindece de alcoolism ■ la eveniment au participat 60 de persoane din întreaga Moldovă ■

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc, sub egida Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, o reuniune a grupului de suport Renașterea, eveniment aflat la a V-a ediție și coordonat de preotul Gabriel Roșu. La manifestare au participat 60 de persoane din județele Moldovei, care s-au întâlnit cu specialiști în sănătate și psihologi.

„Această întâlnire regională a reprezentat un moment de transformare și redescoperire a sinelui pentru participanți. Prin schimbul de experiențe, discuțiile inspiraționale și sprijinul reciproc, fiecare persoană prezentă a găsit curajul și motivația necesară pentru a-și continua drumul spre o viață liberă de dependență.

Mă bucur că municipiul Roman a fost gazda acestui eveniment și sunt mulțumit de angajamentul comunității în sprijinirea persoanelor vulnerabile. Cred că administrația locală trebuie să susțină și să promoveze astfel de inițiative, care încurajează recuperarea și vindecarea de orice fel, pentru a aduce lumina și speranța în viețile celor care au nevoie”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Părintele Gabriel Roșu a declarat, pentru „Monitorul”, că acest proiect a demarat încă din anul 2019, când a fost amenajat primul spațiu unde se desfășoară, de două ori pe săptămână, o astfel de terapie. „Cu binecuvântarea PS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului am organizat un grup de suport pentru «Alcoolicii anonimi», care-și desfășoară activitatea și la Roman.

Programul terapeutic constă în parcurgerea a 12 pași, de la admiterea neputinței omului în fața acestui flagel, alcolismul, până la pasul al 12-lea, care înseamnă transmiterea mesajului către alcoolici. La aceste întâlniri se împărtășesc  experiențele ce-i pot determina să renunțe la acest viciu.

Aceste ședințe au loc marțea și joia, de la ora 17.00, de mai bine de un an, în curtea Fundației «Melchisedec Ștefănescu». Mai nou, ne aflăm în curs de amenajare a unui spațiu propriu, într-o fostă casă parohială, în strada Roman Mușat nr.47. Prin acest program au trecut peste 30 de persoane. În prezent mai avem în program 18 persoane.

Mulțumitor este faptul că peste trei sferturi dintre persoanele participante la terapie au reușit să se vindece și să devină abstinenți senini, asumați”, a precizat părintele Gabriel Roșu. Acesta spune că, de regulă,  participanții la proiect sunt recrutați dintre pacienții ajunși în secțiile de psihiatrie ale spitalului. Preotul colaborează în proiect cu medicul psihiatru Silvia Bordeianul și cu psihologul Adelina Lazăr.

 

 

 

l

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending