Contactează-ne

Actualitate

Birurile şi petiţiile sînt colectate din stradă, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cauza restricţiilor pandemice de intrare în primărie, conducerea instituţiei a găsit o soluţie pentru relaţia cu cetăţenii ■ a instalat o măsuţă pe scările administraţiei unde pot fi lăsate petiţiile ■

De la reluarea restricţilor de intrare în instituţiile publice a celor nevaccinaţi împotriva Covid, nici în Primăria Roman nu se mai poate intra oricum.

Aşa că, la intrarea dispre Bulevardul Roman- Muşat, pe scările instituţiei, la decizia conducerii, a fost scoasă o măsuţă şi un poliţist local, singurul angajat, care poate intra în contact cu romaşcanii. Dar nu toată lumea este satisfăcută de ceea ce se întîmplă la instituţia publică.

„Reprezentanţii primăriei, pentru a evita regula certificatului verde impusă de Guvern la intrarea în instituţiile publice, a scos în stradă măsuţa pentru a încasa taxele şi impozitele locale. Adică, după ce au impus nişte reguli, unele fără cap, aleg să ne ţină părinţii, bunicii, precum şi angajaţii instituţiilor locale afară, în frig, doar pentru a colecta taxele şi impozitele.

În acelaşi timp, vi se pare corect ca în vreme ce agenţii economici sînt obligaţi să respecte regulile Guvernului, primăria să caute modalităţi de a ocoli legea? Cum ar fi dacă toate firmele şi magazinele din municipiu ar scoate măsuţe în faţa sediului ca să nu trebuiască să mai ceară certificatul verde clienţilor? Aşa cum primăria vrea să adune bani la bugetul local, tot la fel vor şi agenţii economici vor să supravieţuiască, să aibă bani pentru a plăti salariile, chiriile şi alte taxe.

Dacă o firmă sau un magazin din oraşul nostru ar scoate masa în stradă pentru a-şi desfăşura activitatea, Poliţia Locală ar veni să îi amendeze. Motivul: trebuie să plăteşti pentru că ocupi spaţiul public! Poate că nu ar strica din partea autorităţilor locale puţin mai multă empatie cu agenţii economici şi mai multă grijă faţă de romaşcani. Nu cred că legea ar trebui să fie pentru  unii mumă, iar pentru alţii ciumă!“, este de părere un romaşcan.

Încă din 25 octombrie, purtătorul de cuvînt al Primăriei, Dragoş Toma, a anunţat măsurile luate de conducerea instituţiei, în relaţia cu cetăţenii.

„Începînd de luni, 25 octombrie, accesul în Primăria Municipiului Roman are loc doar în baza certificatului verde. Atît la intarea principală, cît şi la intrarea de la Taxe şi impozite, poliţiştii locali verifică dacă persoanele care intră în instituţie au sau nu certificate verde care atestă faptul că sînt vaccinaţi, dacă au trecut prin boală şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi, ulterioară infectării sau dacă au trecut prin boală şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi, ulterioară infectării sau dacă prezintă un rezultat negativ al unui test PCR, care nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

Poliţiştii  locali au fost instruiţi în acest sens şi dispun de tabletă cu aplicaţia specifică scanării codului QR, pusă la dispoziţie de STS. Totodată la intrare  este măsurată temperatura, fiind obligatorie purtarea măştii de protecţie sanitară. Persoanele care nu sînt vaccinate şi doresc să achite anumite taxe, pot face acest lucru în două variante: accesînd ghişeul.ro sau portalul Primărieri Roman- portal-servicii.primariaroman.ro, care pune la dispoziţia cetăţenilor un număr de 38 servicii publice digitale“, precizează Primăria Roman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending