Contactează-ne

Actualitate

Binca Perie Ghelber, argint în proba de aruncare a ciocanului de la Cupa Europei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la 33 de ani, nemțeanca legitimată la SCM Bacău și CSA Steaua a obținut medalia la Leiria, în Portugalia ■ sportiva este antrenată de Mihaela Melinte și Ana Mirela Țermure ■ meritele excepționale au fost recunoscute de municipalitate, sportiva fiind declarată Cetățean de Onoare ■

Pe pagina de Facebook a Federației Române de Atletism, în data de 10 martie, erau postate date despre o nouă victorie a nemțencei Bianca Perie Ghelber, legitimată la SCM Bacău și CSA Steaua, care a reușit la vârsta de 33 de ani să obțină o nouă performanță. Este vorba despre medalia de argint la o competiție continentală – Cupa Europei la aruncări.

Sportiva este antrenată de Mihaela Melinte și Ana Mirela Țermure. Alături de sportiva din Roman a fost nominalizat și Alexandru Novac, de la CSM București, sportiv antrenat tot de celebra Mihaela Melinte, care a obținut argintul la proba de aruncare a suliței. Performanțele au fost obținute de cei doi români în ultima zi de desfășurare a Cupei Europei.

„Din prima încercare, ea (Bianca Perie Ghelber – n.r.) a reușit 71,66 metri, fiind devansată de către daneza Katrine Koch Jacobsen (71,95 metri), dar înaintea italiencei Sara Fautini (70,58 metri)”. Acestea sunt cele consemnate de către reprezentanții Federației Române de Atletism pe cunoscuta rețea de socializare. Reușita nu a trecut neobservat de către autoritățile locale, care au felicitat-o, tot pe Facebook.

„Felicitări, Bianca! Ești un exemplu de urmat și un adevărat ambasador al municipiului Roman! Bianca Perie Ghelber a obținut, duminică, medalia de argint la proba de aruncare a ciocanului, în cadrul Cupei Europei de la Leiria, Portugalia. Vorbim despre un nou rezultat – o dovadă a talentului, dedicării și muncii asidue. Prin pasiunea și perseverența sa, Bianca – Cetățean de Onoare al municipiului Roman, ne-a adus un motiv în plus de mândrie”.

Mesajul aparține primarului Leonard Achiriloaei, care nu a scăpăt ocazia ca să sublinieze și o reușită administrativă în ceea ce privește sprijirea sportului local. „De asemenea, vreau să vă informez că lucrările la Centrul Olimpic de Atletism, situat lângă fostul Liceu nr. 1, se apropie de finalizare. În acest moment, sunt executate lucrările de împrejmuire, urmând ca din această vară antrenamentele să poată fi executate în cele mai bune și sigure condiții”, mai precizează edilul șef.

Merite de excepție ale unei sportive de excepție

Reamintim faptul că, așa cum e consemnat pe site-ul primăriei, la secțiunea „Cetățeni de onoare”, Bianca Perie Ghelber s-a născut la Roman pe 1 iunie 1990. Edilii Romanului trec în revistă principalele merite ale sportivei, de-a lungul timpului, care au condus la acordarea onorantului titlu, alături de alte 35 personalități locale în viață sau trecute la cele veșnice.

„Caz unic în istoria atletismului lumii, Bianca Perie este cvadruplă campioană mondială de juniori la aruncarea ciocanului. Practic, la toate competiţiile de mare anvergură internaţională rezervate categoriei ei de vârstă şi-a adjudecat prima poziţie, celor patru medalii de aur adăugându-li-se încă trei europene la juniori 1.

A reuşit, totodată, să realizeze standardul de participare la Jocurile Olimpice de la Beijing (locul 18 – 68,13 m), ca și la Capionatele Mondiale de la Berlin (locul 19 – 68,47 m). A stabilit un nou record al Campionatelor Europene de junioare din Serbia, la aruncarea cu ciocanul şi a obţinut medalia de aur, aruncând 68,59 metri. A câştigat medalia de aur, în anul 2005, la Campionatul Mondial pentru tineret şi la Campionatul Mondial pentru juniori în anii 2006, 2007 şi 2008.

În 2010, cu o aruncare de 71,62 de metri, s-a clasat pe locul al patrulea în finala Campionatului European de Atletism pentru seniori, de la Barcelona. În anul 2011, cvadrupla campioană mondială de juniori s-a clasat pe locul şase în finală la Campionatele Mondiale de seniori din Coreea de Sud (Daegu). Bianca Perie se numără printre primele sportive din lume, la aruncarea ciocanului, fiind nominalizată la titlul de cea mai bună atletă din Balcani în 2011”.

Edilii Romanului mai punctează faptul că, în 2011, Bianca a fost desemnată „Atleta anului” de către Federaţia Română de Atletism. În perioada 27 iulie-12 august 2012, sportiva s-a calificat la a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de la Londra, Marea Britanie, unde a ajuns până în semifinale. În 2012, a ocupat primul loc în proba de aruncare a ciocanului la Cupa Europei de iarnă, care a avut loc la Bar (Muntenegru). Ulterior acestor performanțe de excepție li s-au adăugat și altele.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending