Contactează-ne

Actualitate

Bătrâne tracasate de instituții anchilozate în birocrație și lipsite de empatie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la sfârșitul lunii iulie, o mașină a intrat în gardul unei case de pe strada Vasile Alecsandri ■ la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care a constatat pagubele ■ locatarele imobilului, două bătrâne, se plâng că sunt purtate pe drumuri de autorități ■ despăgubirile ar trebui date de o firmă de asigurări din București ■ primăria a promis că va da o mână de ajutor ■

Într-o țară cu oameni bătrâni și neputincioși, într-o țară anchilozată în birocrație, vârstnicii au ajuns bătaia de joc a autorităților, cât și a semenilor mai tineri. Din păcate, fără remușcări, cei din urmă nu dau dovadă de o empatie cât de mică față de cei ce le pot fi mame, bunici, unchi, mătușe sau orice rudă apropiată.

Adevărul acestor spuse reiese dintr-o scrisoare primită la redacție din partea unor doamne în etate, care au ajuns să fie purtate pe drumuri. Crișu Coralia are 97 de ani și locuiește împreună cu fiica ei, Angela Bârlădeanu, pe strada Vasile Alecsandri 16, la intersecția cu Griviței, un loc în care incidentele de circulație se petrec destul de des.

Conform spuselor Coraliei Crișu, în ziua  de 30 iulie 2023, un autotorim Dacia Duster a intrat în gardul ce împrejmuiește proprietatea acesteia , producând pagube ce se văd din fotografiile trimise redacție. După apelul la 112, a fost trimis un echipaj al Poliției Rutiere care a făcut constatarea și a dat asigurări bătrânelor că li se va expedia procesul verbal, cât și copie după polița RCA a mașinii care a produs distrugerea.

Cum trecuseră mai bine de două săptămâni de la producerea evenimentului și nu a primit nici un document care să-i fie de folos în a-și repara gardul, Angela Bârlădeanu s-a deplasat la sediul Poliției Roman, pe holul căreia a stat aproximativ două ore. A primit o copie după polița de asigurare, dar a altui autoturism și copie după p/v de constatare a evenimentului.

Spre surprinderea petiționarei, RCA-ul nu aparținea mașinii din Iași, care intase în gardul casei sale, ci alteia. Joi, 17 august, Angela Bârlădeanu a solicitat o audiență la comadantul Poliției Roman, dar i s-a spus că nu poate fi primită, pentru că acesta nu-i poate rezolva problema. Îngrijorarea celor două persoane în vârstă vine din faptul că polița de asigurare expiră în luna septembrie și ă vor rămâne cu gardul neraparat.

„Pe polița de asigurae e scris un număr de telefon al unei firme de asiguri din București. Cum putem noi, persoane în vârstă să umblăm după vinovați. Fiind vorba de o pagubă relativ mică, va trece timpul fără ca cineva să ne repare gardul. Dacă tânărul care conducea mașina ar fi avut bun-simț, ar fi putut sta de vorbă cu mine și ar fi putut să caute să rezolve problema pe loc, să caute un un meșter care să repare gardul. În casa aceea putea locui mama sau bunica lui. La fel ar fi procedat, fără să vrea să stea de vorbă cu noi?”, s-a plâns Angela Bârlădeanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspector Ramona Ciofu, a declarat că persoanei în cauză i-a fost înmânată copie după polița de asigurare, fiind îndrumată să se adreseze firmei de asigurare din București. De la Primăria Roman, Dragoș Toma, a dat asigurări că situația va fi analizată de serviciul tehnic, care va încerca să le ajute pe cele două persoane în vârstă, cu reparațiile la gard și cu montarea unor stâlpi de protecție.

 

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending