Contactează-ne

Actualitate

Bătrân naiv, escrocat de un individ care cerea donații pentru o biserică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ polițiștii au documentat un caz de furt din locuința unui bătrân de 85 de ani, din Nisiporești ■ sub pretextul strângerii de donații pentru biserică, un infractor ieșean i-a sustras 1.600 de lei ■

Inspectoratului Județean de Poliție Neamț a transmis că marți, 15 august 2023, o persoană a fost prezentată Judecătoriri Roman, care a dispus față de aceasta măsura controlului judiciar. Anchetatorii ceruseră arestarea preventivă în cazul unui bărbat, care domiciliază în județul Iași.

Pe 26 mai, el ar fi furat din casa unui bătrân de 85 de ani, din localitatea Nisiporești, comuna Botești, suma de 1.600 de lei. Infracțiunea a fost semnalată, prin apel la 112, de către o femeie de 62 de ani, din aceeași localitate. Cercetările au fost efectuate de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani.

„Cu ocazia deplasării la fața locului şi în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 26 mai a.c., în jurul orelor 11:30, o persoană necunoscută s-ar fi deplasat la imobilul bărbatului de 85 de ani, din Nisiporești, pentru a colecta donații pentru o biserică.

Persoana vătămată ar fi permis accesul persoanei necunoscute în imobil, oferindu-i suma de 100 de lei, iar ulterior sub pretextul că ar fi uitat un obiect, persoana necunoscută ar fi revenit în imobil de unde ar fi sustras suma de 1.600 de lei. În urma documentării activității infracționale, a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Iași.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și restituit persoanei vătămate”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamț, care adaugă și faptul că la data de 14 august a.c., față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt, poliţiştii recomandă evitarea achiziţionării ocazională sau la preţuri de chilipir a diferitelor produse de la persoane necunoscute. Alt sfat este de a interzice accesul în locuinţă şi de a nu furniza informaţii despre dumneavoastră şi bunurile deţinute persoanelor ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar nu se legitimează.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending