Contactează-ne

Actualitate

Bătălie cruntă pentru un post în Poliţie cu recrutare din sursă externă. Care este concurenţa la agenţi şi la ofiţeri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ recrutarea din sursă externă a stîrnit interes deosebit din partea doritorilor ■ oficialii au anunţat că s-a ajuns, în medie, la o concurenţă de 7,3 pe un loc ■ cei mai mulţi vor să fie ofiţeri ■

Concurenţă acerbă pentru posturile scoase la concurs în Poliţia Română, din sursă externă. Posibilitatea obţinerii unui job sigur, cu beneficii faţă de „civili“, au făcut ca recrutările anunţate să trezescă un interes deosebit din partea doritorilor. Şi s-a ajuns la o concurenţă neaşteptată.

Pentru fiecare post pus la bătaie sînt, în medie, cîte 7,3 candidaţi. Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de ofiţer, cele mai bine plătite, unde sînt peste 12 candidaţi pe un singur loc, la polul opus fiind funcţiile contractuale, unde nu sînt nici doi pe un loc.

„Mai mult de şapte cereri pentru un post în Poliţia Română au fost depuse, în medie, pentru locurile scoase la concurs, prin încadrare directă, din sursă externă. În perioada de înscriere, pentru cele 2.212 posturi scoase la concurs, prin încadrare directă, din sursă externă, au fost depuse 16.143 de cereri (7,3 cereri/post“, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

Defalcat, pentru cele 224 de posturi de ofiţer, au fost depuse 2.826 de cereri (12,6 cereri pe post), pentru 1.892 de posturi de agenţi au fost 13.164 de cereri (6,95 cereri pe post), iar pentru 96 de posturi de personal contractual au fost depuse 153 de cereri (1,59 cereri pe post).

Reamintim că posturile scoase la concurs sînt în specialităţile investigarea criminalităţii economice, rutieră, ordine publică, cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative, comunicaţii şi informatică, logistică, financiar, resurse umane, structura de securitate, criminalistică, cercetarea şi prevenirea criminalităţii.

Altele sînt la reţinere şi arestare preventivă, acţiuni speciale, poliţie transporturi, psihosociologie şi siguranţă şcolară, informare şi relaţii publice, pregătire profesională, protecţia animalelor şi implementare proiecte. Informaţii privind modalităţile de desfăşurare a concursurilor se regăsesc pe site-ul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Carieră – Posturi scoase la concurs.

Adresa este https://www. politiaromana.ro/ro/cariera/posturi- scoase-la-concurs. Pentru funcţiile posturile scoase la concurs, în perioada 8 – 29 august 2022, se va desfăşura proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice, respectiv proba practică, în funcţie de posturile pe care candidează, dacă este prevăzută o astfel de probă. Pe 3 septembrie 2022 va avea loc proba scrisă, ce constă într-un test tip grilă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending