Contactează-ne

Actualitate

Băsescu „vrea“ capul chestorului Leoreanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fostul preşedinte a cerut demisia conducerii Camerei Deputaţilor şi a lui Laurenţiu Leoreanu din funcţia de chestor ■ motivul este dat de trecerea tacită a Legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc ■ altădată un apropiat al ex-preşedintelui Băsescu, deputatul Leoreanu spune că relaţiile s-au răcit din cauza faptului că a refuzat să intre în PMP ■

Relaţia dintre fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu nu mai este aceeaşi ca atunci cînd l-a sprijinit să-şi trimită fiica în Parlamentul European şi nici ca atunci cînd a acceptat să-l sacrifice pe Marius Nicolae în favoarea Elenei Udrea.

Şi nici ca atunci cînd a onorat invitaţia de a participa la nunta odraslei prezindenţiale, la Snagov. Recent, într-o postare pe pagina de Facebook, Traian Băsescu comenta trecerea tacită a Legii autonomiei Ţinutului Secuiesc, cerînd să cadă nişte „capete“:

„Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii! Nimeni nu-şi asumă nimic! Toţi se scuză. Bieţii politicieni aflaţi în fruntea Camerei Deputaţilor au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc.

Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de 12 Martie 2020 de Marius Paşcan (liderul deputaţilot PMP – n.r.) că se apropie termenul de adoptare tacită. (…) În spaţiul public s-a răsturnat căruţa cu oameni politici laşi, incapabili să îşi asume propriile fapte. Ca să spălaţi ruşinea actului politic ruşinos pe care l-aţi făcut, voi PSD-işti: Marcel Ciolacu, Olguţa Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu şi Nicolae Bănicioiu şi voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea şi Laurenţiu Leoreanu, adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou.

Ce aţi făcut rămîne în istoria parlamentarismului din România!“, a scris Traian Băsescu. Deputatul Leoreanu susţine că Traian Băsescu a dorit să atragă atenţia.

„Domnul Băsescu a apărut şi el şi a încercat să apese pedala pe acest subiect sensibil numai pentru a atrage atenţia electoratului PMP. Cît despre trecut ce să vorbim? Nu putem trăi din regrete şi frustrări.

Eu am fost şi rămîn un om de partid, care am respectat întotdeuna opinia conducerii din care am făcut parte. La vremea cînd făceam parte din PD-L eram considerat un lider important, care a adus voturi şi la care preşedintele Băsescu nu a ezitat să apeleze.

Eu, întotdeauna voturile le-am obţinut prin munca mea şi prin activitatea pe care am desfăşurat-o“, a declarat Laurenţiu Leoreanu. Întrebat fiind despre faptul că a fost de notorietate că fiecare organizaţie PDL din ţară a trebuit să contribuie la alegerea Elenei Băsescu în Parlamentul European, deputatul spune că ar fi vorba şi de mult folclor.

Acesta crede însă că adevăratul motiv al supărării lui Băsescu ar ţine de la faptul că în urmă cu 4-5 ani i-a refuzat invitaţia de a se înscrie în PMP, lucru pe care nu l-a uitat şi iertat:

„De atunci preşedintele Băsescu are o altfel de atitudine faţă de mine. Cînd am urcat prima oară scările primăriei am primit de la un lider un sfat, prin care mi-a tras atenţia că recunoştinţa e o floare rară, care nu există în politică. Nimeni nu vrea să recunoască că această lege a autonomiei Ţinutului Secuiesc face parte dintre cele prin care PSD face bezele UDMR, pentru a-l atrage într-o viitoare alianţă electorală“. Parlamentarul PNL a răspuns şi la întrebarea legată de sacrificarea deputatului Marius Neculai şi impunerea de la centru a Elenei Udrea.

„Nu uitaţi că Organizaţia PDL Roman era la vremea aceea printre primele trei la nivelul ţării şi asta ca urmare a credibilităţii mele şi a modului onest în care am făcut politică. Cînd partidul a decis că trebuie s-o sprijin pe Elena Udrea, am făcut-o şi recunosc că a trebuit să fac o campanie electorală agresivă împotriva lui Liviu Brătescu, ce era la vremea respectivă candidatul sprijinit de USL. Cu Marius Neculai am avut şi am o relaţie umană bună.

Acum sînt coleg de partid cu Liviu Brătescu şi mă număr printre cei care l-am sprijinit în Biroul Politic Executiv al PNL să fie numit secretar de stat la Ministerul Culturii şi trebuie să recunosc că este un om valoros“, a mai spus laurenţiu Leoreanu.

În campania din 2012, Liviu Brătescu a obţinut 46,16% faţă de 42,45% cît a luat Elena Udrea, aceasta din urmă a obţinînd fotoliul de deputat la redistribuire, din cauza prevederilor sistemului electoral din România. Acest lucru îl făcea pe Liviu Brătescu să spună în jurnalul de vacanţă intitulat „Pe contrasens cu favorite preşedintelui“: „Am învins, dar am fost înfrînt“.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. V.Vasile

    12 mai 2020 at 8:37 AM

    Ce-ai facut Bobita, vrei capul dlui profesor, mai bine vezi de capul tau . Pai mai oportunistilor, parca nu cu mult timp in urma, mancati voi cu aceleasi tacamuri, se lipea Leoreanu de madam Udrea de ziceai ca….Are turcul o vorba pt. ambii, hai s….r !

  2. Gabriel

    12 mai 2020 at 1:16 PM

    Acuma daca chestorul ala refuza sa mai lucreze pentru el , clocitorul Basescu ii cere demisia , ce mizerie penala este Basescu , ce adunaturi de profitori penali .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending