Contactează-ne

Politica

Barna vine la Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, vizitează miercuri, 16 octombrie, judeţul Neamţ, unde va fi prezent în cele mai mari trei oraşe. Este pentru a doua oară cînd Dan Barna vine în Neamţ cu ocazia candidaturii sale, după ce, în luna august, a dat startul campaniei de strîngere de semnături în zona Moldovei. Prima oprire va fi la Roman, unde Dan Barna va susţine o conferinţă de presă alături de liderii USR PLUS locali la sediul USR (strada Ştefan cel Mare, nr. 224), începînd cu ora 09.30. În programul de la Roman mai sînt incluse o întîlnire cu membrii filialelor din zona Roman şi vizita la o fabrică de confecţii textile. Următorul eveniment din judeţ va fi organizat la Piatra Neamţ, în jurul orei 11.30, unde Dan Barna va face o acţiune electorală în zona Pieţei Centrale şi se va întîlni cu membrii filialelor din zonă. După această acţiune, caravana USR PLUS va pleca spre Suceava şi va face o oprire de 30 de minute în Tîrgu Neamţ, în parcarea din apropierea Bisericii Adormirea Maicii Domnului, în jurul orei 13.30. „Mă bucur că Dan Barna va ajunge din nou în judeţul Neamţ. În această perioadă sînt alături de Dan Barna în caravana USR PLUS pentru a-l susţine în drumul său spre Palatul Cotroceni. Sînt mulţumit că şi Dan Barna se simte foarte apropiat de această zonă. Îi îndemn pe toţi nemţenii să îl susţină pe Dan Barna în cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, pentru că Dan va fi preşedintele de care avem cu toţii nevoie: un preşedinte activ, implicat non-stop, nou în politică şi care acordă o importanţă majoră unor subiecte care ne interesează direct şi pe care vechea clasă politică nu are niciun interes să le implementeze – fără penali în funcţii publice, alegeri locale în două tururi, eliminarea pensiilor speciale sau reforma administraţiei publice”, a declarat deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ şi vicepreşedinte USR. Programul de candidat al lui Dan Barna poate fi consultat pe site-ul www.danbarnapresedinte.ro.

Actualitate

Laurențiu Leoreanu, PNL: ”La cerere, doar la cerere, angajații își pot prelungi viața profesională până la 70 de ani”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deputatul PNL de Neamţ Laurenţiu Leoreanu a adus, recent, o serie de precizări privind vârsta de pensionare.

„Guvernul a adoptat un proiect de lege care le permite celor care doresc să-și continuie activitatea profesională până la vârsta de 70 de ani. Actul normativ se bazează pe opțiunea fiecărei persoane, nicidecum pe obligativitatea ca raporturile de muncă să fie încheiate la această vârstă. În acest fel, se stimulează valorificarea experienței profesionale a persoanelor de peste 65 de ani, persoane care se pot pensiona de drept.

Pentru cei care optează să activeze în sectorul public până la vârsta de 70 de ani  sunt introduse o serie de reglementări speciale, dintre care, cea mai importantă este aceea că pensia nu poate fi cumulată cu salariul. Angajații din sectorul public care sunt și în pensie au obligația ca, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, să opteze, fie pentru continuarea activității până la 70 de ani, cu suspendarea plății pensiei, fie pentru suspendarea contractului/raportului de serviciu și intrarea în pensie.

Această măsură nu se aplică și în sectorul privat, acolo unde angajatorul are toată libertatea pentru a încheia contracte de muncă inclusiv cu persoane trecute de 65 de ani.

Înainte de a fi adoptat, proiectul de lege a parcurs toate etapele de consultări cu partenerii sociali, structurile asociative și alți actori ai societății civile. Toate propunerile și observațiile acestora se regăsesc în forma finală a proiectului de lege adoptat de Guvernul României”, a menţionat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Citește știrea

Actualitate

Deputat înjurat copios de internauţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ din 670 de postări la încercarea deputatului Iulian Bulai de a face "reclamă" turistică judeţului Neamţ , în aproape toate internauţii îl înjură ■ unii apreciază că fostul ministru al economiei, nemţeanul Dănuţ Andruşcă, e "mic copil" pe lîngă "deputatul statuie vivantă " ■

Că preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, deputatul nemţean Iulian Bulai reuşeşte, cel puţin săptămînal, să ajungă în atenţia opiniei publice pe Facebook, făcîndu-se de rîs, nu mai e pentru nimeni o noutate.

În urmă cu două zile acesta a încercat să facă „reclamă turistică” cascadei Duruitoarea, dar în stilul său inconfundabil. „Îmi pare rău să văd fotografii de la Bigăr. Vă invit la Neamţ, pe Muntele Ceahlău. După cum vedeţi, Cascada Duruitoarea nu are cum să se prăbuşească. Este durabilă, autentică şi minimalistă. Vă aşteptăm cu drag şi multă răbdare. PS: nu avem cărţi poştale cu Cascada Duruitoarea modificată în Photoshop”, a scris Bulai.

Şi din momentul postării deputatului nemţean şi pînă în momentul documentării noastre (în dimineaţa zilei de 9 iunie n.r) înjurăturile internauţilor la adresa deputatului Iulian Bulai au „curs” cu sîrg. Din peste 80% din cele 670 postări am găsit doar una care să vină în apărarea năstruşnicului nostru conjudeţean, trimis de nemţeni în Parlament să-şi „facă zilnic „numărul”… de postări. Fiindu-i „milă” de muştruluiala pe care i-o fac alesului majoritatea internauţilor, Cristina Mihaela Mărtinaş îi ia apărarea: „Ăştia care comentaţi aiurea şi cu răutate la adresa lui lui Iulian Bulai să nu uitaţi să vă puneţi statusul cu Je suis cascada Bigăr”.

În rest, foarte multe postări ale internauţilor furioşi pe dorinţa permanentă a deputatului Iulian Bulai de a fi în atenţia românilor, chiar şi cu preţul ridicolului dus la extremă, dar nu sînt reproductibile din cauza vulgarităţii lor. Am selectat o parte din cele mai relevante, care conţin o notă de ironie, ce poate îl va descuraja pe deputatul Iulian Bulai să îşi mai dea public cu părerea pe marginea oricărui subiect.

Iulian Tănase îl ironizează, cu fineţe, pe şeful Comisiei de cultură, din Camera Deputaţilor. „Eu vă invit la Niagara. Este durabilă, autentică şi… minimalistă… aşa şi-aşa”. Oana Lee exclamă:”Doamne, trebuia să avem şi noi un personaj din ăsta în Parlament, altfel ne plictiseam rău de tot. Aşa măcar, săptămînal, rîdem cu dumele d-lui deputat Bulai. Viitorul sună bine!”

Anca Roşnoveanu se întreabă de ce nu există o lege prin care să se protejeze, de exemplu, patrimoniul silvic al ţării.”Nu ştiu cine ar mai putea să aibă pretenţii de la tine. Cascada Bigăr este doar o mică parte a ceea ce Caraş-Severin poate oferi turistului, singurul judeţ din România cu 4 Parcuri Naţionale. Problema ta de bază ar fi să votezi Legea Parcurilor Naţionale scrisă de Mihai Goţiu, să nu se mai facă masacru de păduri în Cheile Nerei – Beuşniţa, în toate parcurile din România! De ce nu are legea susţinere parlamentară?!”

„Mai bine să taci şi să creadă lumea că eşti prost, decît să deschizi gura şi să înlături orice dubiu”

Paul Runcan îl adomonestează şi el într-un limbaj nu tocmai protocolar pe deputatul nemţean. „Bă, naşpa de Bigăr… csf ncsf… uite ceva cascadă random în capătul celălalt al ţării. Man, ţi-e rău dacă nu te faci de c….. măcar o dată pe săptămână? Puteai să zici şi tu de cît de păcat e că s-a prăbuşit, puteai să zici şi tu de ce intenţionezi să faci ca să nu se mai prăbuşească şi alte monumente, puteai măcar să aştepţi cîteva zile cît să le treacă supărarea fraierilor care ţin mult la rezervaţia aia. Dacă nu, puteai măcar să taci, puteai să nu zici nimic… ceva, orice, oricît de constructiv… da nu… e marţi şi încă nu te-a băgat lumea în seamă suficient, nu? Aşa că trebuia să bagi băţul ăla prin gard… Mergi frumuşel la cascada ta din Neamţ şi împleteşte baloane acolo, măcar să nu mai enervezi lumea cu căcaturile tale. Sau rămâi la orice altceva la care te pricepi, şi nu mai emite păreri personale. Ţine-le pentru pagina personală, nu pentru aia de deputat”.

Nemţeanul Horia Halbedel îl atinge pe deputat la „corda sensibilă”, aceea a votului. „Mă bucur că mi-am făcut viza de flotant şi nu am votat în Neamţ. Nu se poate ca primul om de pe listele pentru parlamentare, din partea USR, să fie atît de prost”. Pe aceaşi temă un alt votant, Octavian Teodor, îi aruncă verde-n faţă :”În fiecare zi regret tot mai mult faptul că v-am votat”. Parafrazînd versurile baladei „Mioriţa” Delia Cojenelu îi spune deputatului nemţean:”Bubulaie, laie, bucălaie! Ai ratat, din nou, ocazia de a tăcea. Ai stîrnit, în schimb, o cascadă de kkt. O să- i spunem cascadei…Bulaitoarea!”.

Ioana Pintilei: „Totul e pe principiul… dacă moare capra vecinului, ţi-o vînd pe-a mea”. Răzvan SB :”Şi ziceaţi că Andruşcă e prost…E mic copil, pe lîngă ăsta”!Sprin Cătălin: „Depanator cascade stil minimalist, caut de lucru!”.

Cristian Talanga: „…. Cînd te trezeşti dimineaţa te admiri în oglindă şi spui cu voce tare: Oglindă, oglinjoară cine este cel mai deştept şi frumos din Parlament ?”.

Sharida Manitou:”Băbăiatule! Pe tine nu te învaţă nimeni acolo ce să spui, ce să nu spui şi cînd să taci? Mai ales cînd să taci! Zi dacă ai nevoie, facem chetă şi-ţi luăm dracului un consilier în comunicare, că tot ieşim mai ieftin decît să plătim oalele sparte de tine… „.

Concluzia pare a fi trasă de Alexandru Roşca: „…..Postarea asta e o mizerie în sine” şi de Ad. Stanciu, care îl citează pe Mark Twain : „Mai bine să taci şi să creadă lumea că eşti prost, decît să deschizi gura şi să înlături orice dubiu”, după care urmează îndemnul internautului Octavian Nicoleanu: „…..În loc să staţi pe Facebook şi să debitaţi numai prostii, mai bine faceţi ceva pentru ţărişoara asta!”.

Citește știrea

Actualitate

”Fiecare comunitate locală să aibă câte un proiect pe PNRR, fonduri europene și PNDL”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţine senatorul PNL de Neamţ, Eugen Ţapu Nazare

Senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele PNL Neamţ, a emis recent un comunicat de presă în care afirmă că „fiecare comunitate locală trebuie să aibă câte un proiect pe PNRR, fonduri europene şi PNDL”.

„Unde s-au atras cele mai multe fonduri europene? La Alba Iulia, Blaj și Ciugud! Acolo am fost săptămâna trecută, împreună cu deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, cu prefectul George Lazăr  și cu aproape 40 de primari și viceprimari liberali din județ. Și nu a fost o excursie de plăcere, ci chiar de studiu. Am ascultat cu atenție ce ne-au spus gazdele despre cum au atras banii europeni, iar noi am pus toate întrebările posibile.

Acum, acasă, trebuie să trecem la treabă. Am hotărât ca fiecare comunitate locală să aibă câte un proiect pe fiecare mecanism de finanțare pus la dispoziție în guvernarea PNL: Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fonduri europene și noul Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Da, am spus că fiecare comunitate locală va beneficia de aceste finanțări. Așa cum am făcut întotdeauna, nu m-a interesat partidul de care aparțin conducătorii unei localități, ci locuitorii acesteia, pentru că toți suntem nemțeni.

Nu vin acum să arunc cifre, dar vreau să spun foarte clar că modelul liberal de guvernare este cel în care dezvoltarea se realizează în cea mai mare parte prin fonduri atrase, de preferință nerambursabile. Nu prin creșterea taxelor și impozitelor. De ce? E simplu. Dacă proiectele de dezvoltare sunt finanțate din fonduri atrase, banii din taxe și impozite pot fi folosiți doar pentru finanțarea domeniilor vitale, cum ar fi sănătatea și învățământul”, a precizat senatorul Eugen Țapu Nazare, președintele PNL Neamț.

Citește știrea

Trending