Contactează-ne

Prima pagină

Bacalaureat susținut din arest de un absolvent acuzat de trafic de droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamț sunt 18 cereri de susținere a BAC-lui în afara sălilor de curs ■ una dintre ele este a unui absolvent al Colegiului ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, privat de libertate pentru trafic de droguri ■ comisia de examen s-a deplasat în arestul poliției unde elevul a dat probele orale de competențe digitale și lingvistice ■

La Neamț, Comisia de susținere a examenului de Bacalaureat a primit 18 cereri pentru asigurarea susținerii examinării în condiții speciale. Președinta comisiei, inspector școlar general adjunct, Ana Socea, a confirmat faptul că printre cele 18 cereri se găsește și una înaintată de un elev de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, înscris la Bacalaureat.

”În județul Neamț au fost primite la comisie18 solicitări de susținere a examenului de BAC în condiții de egalizare a șanselor. Toate aceste cereri le-am transmis, la rândul nostru Comisiei Naționale și am obținut aprobare. Confirm existența unei solicitări de susținere a examenului în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț.

Este vorba despre un absolvent al Colegiul Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, care a fost arestat. Comisia Națională a aprobat, așa încât candidatul deja a susținut probele de competență din arest. Și pentru celelalte probe membrii comisiei se vor deplasa în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț”, a precizat inspector școlar general adjunct, Ana Socea.

Alte situații speciale sunt cele medicale. În cazul în care un candidat se află internat în spital comisia de examen se deplasează aici și elevul susține probele din secție. Susținerea examenului de Bacalaureat în sediul arestului IPJ Neamț a fost confirmată și de către purtătoarul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, agent principal Maria Andreea Atomei.

”În baza cererii depuse de către elevul arestat și înaintă către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, pe 19 iunie tânărul în vârstă de 19 ani, a susținut prima probă a examenului, în acest sens amenajându-se un birou la care a avut acces candidatul și comisia de examen. Probele au fost susținute și în prezența unui polițist. Astfel, examenul s-a putut desfășura în condiții optime. Dacă situația o va impune elevul arestat va susține și celelalte probe în același cadru”.

Elevul este privat de libertate de pe 16 mai, împreună cu alte 3 persoane, acuzate de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și deținerea de droguri în vederea consumului propriu. Timp de un  an, cei patru tineri au comercializat canabis către consumatori, inclusiv minori.  Drogurile ajungeau la consumatorii din județele Neamț, Suceava, Botoșani și Iași. Urmează a se vedea dacă elevul de la Târgu Neamț va reuși să promoveze Bacalaureatul susținut în arest.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending