Contactează-ne

Actualitate

Ayline Sofia Țugui este prima campioană națională de șah feminin din Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ și alți reprezentantanți ai Clubului Sportiv Municipal Roman au obținut rezultate remarcabile la Campionatele Naționale Școlare de Șah „Elisabeta Polihroniade” ■ întrecerea a avut loc la Căciulata ■

Pe pagina oficială de Facebook a Clubului Sportiv Municipal Roman este consemnată o știre referitoare la un succes remarcabil la Campionatele Naționale Școlare de Șah, la care Ayline Sofia Țugui este prima campioană națională de șah din Roman.

Această victorie a fost obținută la Căciulata, unde în perioada 21-24 februarie, au avut loc Campionatele Naționale Școlare de Șah „Elisabeta Polihroniade“, omologate de federațiile de specialitate. CSM Roman a participat cu șase jucători, însoțiți de instructorul clubului, Mihai Ionuț Gânju.

„Pentru prima dată în istoria orașului Roman, avem o campioană națională de șah la feminin! Țugui Ayline Sofia a câștigat medalia de aur la șah blitz, cu șapte victorii din șapte, categoria fete U9. De asemenea, Ayline a câștigat două medalii de argint la șah rapid și dezlegări probleme de șah! Dante Alexandru Stan a câștigat medalia de bronz la dezlegări probleme de șah și a fost la un pas de medalii la șah rapid și șah blitz, băieți U9.

Și Maria Smaranda  Burlacu, dar și Yasmine Țugui au fost aproape de podiumul național la proba de dezlegări probleme de șah, fete U9, terminând cu același punctaj cu sportiva de pe locul 3, dar departajate de timpul de gândire înregistrat. Mezinul secției de șah, Ianis Andrei Vieriu (8 ani), a obținut locul 7 la șah blitz, iar Luca Gabriel Ciobanu locul 8, la aceeași categorie!

De remarcat este ultima rundă la categoria blitz, fete U9, unde gemenele Țugui au jucat pe masa 1. Ayline, deja campioană cu o rundă înainte de final, a învins-o pe Yasmine, care avea nevoie de victorie pentru a obține o medalie. Acest fapt a determinat arbitrul principal al turneului să afirme că ambele pot primi premiul de fair-play al turneului!“.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending