Contactează-ne

Prima pagină

Autoturism de lux furat din Norvegia, estimat la 32.000 de euro, folosit de un nemțean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ mașina a fost identificată la Glina, în județul Ilfov, fiind sustrasă din țara nordică anul trecut ■ polițoștii din Neamț fac cercetări pentru tăinuire ■

Cadrele Serviciului de Investigații Criminale Neamț au acționat, pe data de 25 iunie 2024, în județul Ilfov, în vederea recuperării unui autovehicul de lux sustras din Norvegia pe 18 august 2023.

Cu această ocazie, în curtea unui imobil  din localitatea Glina, a fost descoperit un autoturism, utilizat de un bărbat de 33 de ani, din Roman, bun căutat, de către autoritățile judiciare din Norvegia.

Autovehiculul face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Serviciul de Investigații Criminale – Trafic și Furt de Autovehicule Neamț, în care se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Valoarea de piață a autoturismului este estimată la suma de aproximativ 32.000 de euro. Bunul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. În ultimii ani, anchetatorii din Neamț au dat urma multor maşini, motociclete sau utilaje auto, provenind din state europene, dar care nu ajunseseră legal în „proprietatea“ celor ce le foloseau.

Pe data de 13 aprilie 2024, poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Neamţ au acţionat în comunele Cordun şi Horia, iar în prima localitate a fost identificată o maşină care figura cu menţiunea „vehicul furat“, una ce fusese făcută de către autorităţile judiciare din Marea Britanie.

„Maşina face obiectul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Vehiculul a fost ridicat în baza ordonanţei emise de către organele de cercetare penală, fiind examinat din punct de vedere criminalistic şi depus în camera de corpuri delicte“, transmitea Poliţia Neamţ, pe 15 aprilie.

O situaţie oarecum similară a fost depistată pe 26 martie 2024, la Bicaz. A fost oprit un şofer din Caraş Severin, constatându-se că maşina pe care o conducea avea numere atribuite unui  autoturism înmatriculat în Franţa. Poliţiştii au mai descoperit în vehiculul severineanului un motociclu, care era căutat în Croaţia, întrucât figura ca furat.

Cea mai mare descoperire în ceea ce priveşte valoarea unei maşini care a ajuns fraudulos în judeţul Neamţ, după ce a fost furată din ţările Uniunii Europene, a avut loc în luna octombrie a anului 2022. O limuzină BMW (foto), evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, era depistată la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că individul de 35 de ani era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie-mai 2022, a mai multor infracţiuni grave, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending