Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Autosupendarea lui Nãstase, comentatã de politicienii nemteni

Știre publicată în urmă cu

în data de

• „este o revolutie în viata politicã a tãrii“, a comentat Ioan Bivolaru • „era de asteptat ca domnul Nãstase sã ia aceastã decizie“, spune Ioan Munteanu •

Decizia pe care a luat-o, ieri, Adrian Nãstase, de a se autosuspenda din functia de presedinte executiv al Partidului Social Democrat, nu a socat liderii nemteni ai acestei formatiuni politice. Ba, mai mult, cîtiva dintre sefii PSD Neamt sînt de pãrere cã gestul pe care l-a fãcut Adrian Nãstase este unul foarte onorabil, care ar trebui urmat si de altii. Presedintele executiv al social-democratilor a anuntat, ieri, cã a luat decizia de a se autosuspenda din functie, pînã cînd se vor clarifica aspectele juridice legate de mostenirea de un milion de dolari primitã de sotia sa în cursul anului trecut.

Ioan Munteanu, deputat de Neamt, dar si vicepresedinte al filialei nemtene a PSD, a mentionat cã acest gest a fost anticipat deja de social-democratii din judet. „Era de asteptat ca domnul Nãstase sã ia aceastã decizie. La conferinta de presã pe care am sustinut-o sãptãmîna trecutã, am analizat atitudinea domnului Nãstase si am prevãzut aceastã miscare din partea lui. Asta nu înseamnã cã este vinovat de ceea ce este acuzat. Dacã în termenul legal autoritãtile îndreptãtite nu dovedesc acuzatiile, se va întoarce în PSD. Eu vãd si un lucru foarte bun în aceast gest, si anume cã s-a pus la dispozitia justitiei pentru a face luminã în acest caz“, a declarat Ioan Munteanu. O pãrere asemãnãtore o are si deputatul Ioan Bivolaru care a declarat cã autosuspendarea pe care „si-a aplicat-o Adrian Nãstase, ca urmare a scandalului creat în urma aparitiei declaratiei de avere deschide o nouã etapã în ceea ce înseamnã democratizarea internã de partid“. Deputatul nemtean a mai adãugat cã acest gest ar trebui urmat si de alti lideri de partide care se aflã în cazuri similare. „Ca urmare a acestei atitudini va beneficia întreaga viatã politicã si dovedeste respect fatã de opinia publicã. Este o revolutie în viata politicã a tãrii“, a comentat Ioan Bivolaru. De mentionat cã Adrian Nãstase, dupã ce s-a autosuspendat, a precizat cã va pune la dispozitia justitiei toate documentele necesare. El a subliniat cã decizia îi apartine si a luat-o pentru a mentine un standard impus din perioada în care era presedinte al PSD, conform cãruia orice membru suspectat de ilegalitãti trebuie sã se autosuspende din functie. Cu toate aceste, liderul social democrat a mai anuntat cã nu îsi va da demisia din partid si nici nu va iesi din viata politicã si cã activitatea la Camera Deputatilor, acolo unde este presedinte, nu are legãturã cu autosuspendarea din functia detinutã în partid.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending