Contactează-ne

Actualitate

Autorităţile din Evul Mediu par să revină la… zilele noastre

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ s-a “găsit” un tomberon şi se fac demersuri pentru a rezolva şi problema cu gazele naturale

Articolul publicat de Monitorul după ce la redacţie am primit o descriere inspirată şi plină de ironie fină a condiţiilor în care e silit să trăiască un cetăţean din Secuienii Noi nu a rămas fără ecou.

Înţelegem că autorităţile s-au mobilizat cât de cât şi, evident nu de frica ameninţării că vom da nume de responsabili, au găsit să-i dea cetăţeanului un tomberon în care să pună gunoiul. Nu de alta dar tot îl taxau pentru salubrizare.

Oricum, noi sperăm să şi treacă să îi ia tomberonul când acesta se va umple, fără a mai fi nevoie să redactăm un nou articol. Ba, mai mult, şi distribuitorul de gaze ar urma să facă demersurile necesare pentru a extinde reţeaua astfel încât să beneficieze de ea şi cetăţeanul nostru plătitor de taxe şi impozite, iar avizele ar fi deja în lucru la instituţiile abilitate.

Asta da operativitate. Haideţi că se poate domnilor “aleşi” mai locali sau mai de la centru. Îi aşteptăm şi pe cei de la Garda de Mediu să facă un efort, cătinel, dar sigur domn şef Petrariu să trăiţi, şi să ecologizeze şi terenul plin de gunoaie din poza pe care o ataşăm articolului.

Şi dacă se rezolvă şi cu curentul electric şi canalizarea… facem gratuit reclamă electorală domnului primar dacă mai candidează. Ba chiar şi dacă nu va mai candida. Parol.

Între timp ne pregătim cu un articol din satul Ciurea, comuna Pânceşti, unde condiţiile de ev mediu de la Secuienii Noi par a fi deja “lux”. Acolo nu că nu e canalizare sau apă curentă, dar cică nici drumuri nu sunt, aşa că de şanţuri pe marginea drumului nici nu se mai pune problema. 30 de lei trebuie plătiţi pentru salubrizare, dar de unde tomberoane?

Cică nu s-au dat încă pentru că nu ar avea sătenii unde să le scoată… că, ne vedem siliţi să repetăm, n-au nici drumuri şi nici şanţuri să pună şi ei ca tot omul tomberonul pe marginea şanţului. Sau a drumului. Bine, că, în vreme de pandemie, nici doctor nu ar fi în localitate… e deja altă discuţie. Hai domnii politicieni că sigur se poate. Mai avem puţin şi intrăm în epoca modernă. Cu canalizare, apă curentă, drumuri, gaz, electricitate şi gunoiul luat de la poartă. Cică aşa e în Europa, nu v-au zis până acum colegii voştri de i-aţi trimis la Bruxelles tot cu voturile noastre?!

Articolul iniţial îl puteţi citi aici: https://monitorulneamt.ro/ev-mediu-in-unele-comune-din-neamt/

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending