Contactează-ne

Prima pagină

Au început contrele electorale! Despre un pretins bloc de locuințe sociale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primarul Leonard Achiriloaei roagă, într-un comunicat de presă, pe toți candidații aflați în precampanie electorală să nu folosească de informații neverificate, care ar inflama atmosfera din oraș ■ susține că a fost abordat de cetățeni din cartierul Favorit, care au solicitat primăriei să nu dea aviz de urbanism pentru construirea unui bloc cu locuințe sociale ■

Așa cum era de așteptat, deși ne aflăm, încă, în precampanie electorală lucrurile în teritoriu au  început să se precipite și pe internet, locul ideal de colportare a unor informații neverificate. A apărut o „știre“ potrivit căreia s-ar intenționa, în zona Favorit, construirea unui bloc de locuințe sociale. Potrivit zvonurilor, într-un astfel de imobil ar urma să fie mutați o parte dintre actualii chiriași din Satul Olimpic, zonă a Romanului rău famată.

Și lucrurile s-au inflamat. Cum întotdeauna subiectele legate de strada Fabricii sunt pintre cele mai sensibile, pe nimeni nu miră faptul că ele au intrat și în aria de interes electoral. Vineri, 22 martie, Primăria Roman s-a simțit datoare să transmită un comunicat și o postare pe pagina de Facebook a primarului Leonard Achiriloaei, în care acesta dezminte, categoric, informația   precum că în cartierul Favorit s-ar construi un bloc de locuințe sociale.

„Îi rog, insistent, pe adversarii politici să renunțe la strategiile de campanie bazate pe zvonuri care pot crea tensiuni inutile în rândul romașcanilor. Totodată, îi rog pe cetățenii municipiului Roman să se informeze, din surse oficiale și să nu se lase manipulați în interesul unor candidați care se folosesc de astfel de neadevăruri. Informațiile reale pot fi obținute foarte ușor.

Doresc să îi anunț pe toți locuitorii din cartierele Favorit / Victor Hugo că Primăria municipiului Roman nu a achiziționat și nici nu are în plan achiziționarea vreunui teren în zonă și nici construirea de locuințe pentru persoanele defavorizate. Există, în această perioadă, o dezbatere publică pentru Planul Urbanistic Zonal – Construire locuințe colective (bloc de locuințe), în punctul Poligon auto, inițiat de un investitor privat, proprietarul terenului.

Primăria municipiului Roman nu are nicio legătură cu acest proiect. Nici terenul, nici proiectul nu sunt în proprietatea administrației locale! Informațiile sunt publice și orice persoană interesată le poate accesa (sau interveni în dezbaterea de mediu n.r), dacă dorește, la adresa https://primariaroman.20/28.02.2024-anunt-28.02.2024 ”, spune primarul care, repetă rugămintea către „actorii” electorali să nu se folosească  în scop politic de știri eronate.

„Să rămânem decenți, profesioniști și responsabili, acestea sunt calitățile necesare în spațiul administrativ, nu manipulările și minciuna”, conchide primarul în funcție. Postarea edilului șef, Leonard Achiriloaei, evident, a stârnit comentarii din partea internauților căre-l îndeamnă să informeze populația corect, cu toate activitățile instituției pe care o conduce, chiar dacă nu el va candida din parte PNL, ci deputatul Dan Laurențiu Leoreanu.

Cum la Roman contracandidații PNL sunt Lucian Micu, din partea PSD și Sorin Cazan din partea AUR, i-am contactat pentru a le afla punctul de vedere referitor la subiect. Ex-primarul Lucian Micu nu a aflat despre o astfel de problemă apărută în cartierul amintit. „Am fost prin zonă, m-am întâlnit cu oamenii, dar nu am aflat despre construirea vreunui bloc de locuințe sociale, din fonduri publice sau private și nici despre ceea ce vorbesc reprezentanții primăriei”, a precizat Lucian Micu.

Nici Sorin Cazan, candidatul AUR la Primăria Roman, nu știe de o asemenea discuție. „Nu știu ca în zona Favorit să se construiască vreun bloc. Nu am ce declara pentru că nici măcar n-am auzit că ar exista vreo construcție nouă în zonă”, a afirmat și Sorin Cazan, proaspăt plecat din PMP, care spune că, deocamdată, preocupările sale sunt legate de construirea filialei locale a AUR, după care își va construi și echipa de campanie electorală.

Din toată aceeastă tevatură se pare că ar exista un singur adevăr și anume acela că în timpul dezbaterii publice a proiectului pomenit de primar, la Comisia de urbanism de săptămâna trecută ar fi fost prezenți și vreo 3 cetățeni, care s-ar fi interesat de proiect. Este însă greu de crezut și că vreun investitor privat ar construi locuințe sociale, ținând cont de problemele pe care acestea le ridică în întreținerea lor, în plata chiriei și a utilităților, care nu prea sunt la îndemâna oricui.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending