Contactează-ne

Actualitate

Atenție, se recomandă rezerve de apă! Romanul va rămâne fără utilitate o zi și o noapte

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ este vorba de o întrerupere programată pentru punerea în funcțiune a unor tronsoane noi de conducte din zona fostei autogări ■ conducerile asociațiilor de proprietari sunt rugate să anunțe romașcanii despre întrerupere ■

Conducerea primăriei și cea a Companiei ApaServ anunță faptul că, începând de miercuri, 21 iunie, de la ora 08.00 și până joi, 22 iunie, ora 08.00, furnizarea apei la Roman va fi întreruptă, de data aceasta din rațiuni tehnice, ce țin de punerea în funcțiune a unor tronsoane noi de conducte pe strada Ștefan cel Mare, în dreptul autogării recent demolate.

Anunțul este făcut atât de viceprimarul Radu Samson, responsabil din partea primăriei cu relațiile acesteia cu operatorul de apă și canalizare, cât și de către conducerea companiei ApaServ. Este vorba de operațiuni  programate, pentru punerea în funcțiune a unor tronsoane noi de conducte în zona fostei autogări, în cadrul lucrărilor de „Deviere rețele de apă în strada Mihai Viteazul”.

„Fac un apel către conducerile asociațiilor de proprietari să tipărească în cursul zilei de marți, 20 iunie și să anunțe întreuperea printr-un afiș postat pe ușa intrării în blocuri, prin care să informeze populația despre sistarea alimentării cu apă, pentru ca populația să fie informată și să-și facă o rezervă”, a atenționat viceprimarul Radu Samson.

Directorul tehnic al Primăriei Roman, Ovidiu Bojescu, a declarat, pentru Monitorul, că lucrarea din zona fostei autogări are o valoare de 500 mii lei și este suportată din bugetul local, ea referindu-se doar la operațiile tehnice executate pe domeniul public, pentru că în zonă s-a mai realizat o lucrare de deviere a conductelor, suportată de proprietarul unui supermarket, aflat în construcție, pe locul clădirii demolate a autogării.

Pentru lucrarea de reparații a rezervorului de apă din zona gării/autogării, primăria a obținut o finanțare de 3,8 milioane lei prin Programul Național de Investiții-  „Anghel Saligny”. „Dacă nu vor apărea contestații la procedura de licitație a lucrării, în luna iulie vor începe și reparațiile la rezervorul de la gară. Posibilitatea ca în Roman să nu mai existe întreruperi majore de apă nu poate fi garantată, dar incidentele de acest fel vor fi mai puține, în condițiile în care una din prioritățile noastre este continuarea investițiilor în sectorizare, ceea ce presupne întreruperea apei doar pe porțiunea în care apare o avarie”, susține Ovidiu Bojescu.

Acesta a spus că, în cartierul Smirodava, unde trebuie să înceapă luna aceasta lucrări de modernizare a infrastructurii de apă și a celei stradale au apărut ceva probleme, în condițiile în care Primăria Roman nu a putut afla dacă operatorul de apă are programate lucrări la rețeaua de canalizare:

„Noi, așa cum am anunțat, vom realiza lucrări de asfaltare a carosabilului și trotuarelor, iar ApaServ va trebui să facă intervenții la rețeaua de canalizare pe două tronsoane, ori noi nu am primit răspuns de la companie, pentru a ști dacă aceste lucrări sunt prinse sau nu în programul de investiții de anul acesta al companiei. Așteptăm ca domnul Vlad Angheluță să vină în zonă pentru a analiza împreună situația de la Roman”

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending