Contactează-ne

Prima pagină

Curtea de Apel din Bari a suspendat extrădarea lui Ionel Arsene

Știre publicată în urmă cu

în data de

Ionel Arsene devenit cap de afiș în presa Italiană

■ avocații ”baronului fugar” au sesizat CEDO pe motiv că în România i s-ar încălca dreptul la viaţă şi ar fi supus la tratamente inumane/degradante ■ Ministrul Justiției susține că sistemul penitenciar din Romania are unde să trateze deținuții ■ în România sunt spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecțiune ■ Ionel Arsene trebuie să ispășească o condamnare cu executare pentru trafic de influență ■ el a părăsit România fugind în Italia, încă din 22 februarie, înainte de pronunțarea sentinței definitive ■

Pentru moment, Ionel Arsene scapă deocamdată de extrădarea în România după ce cererea sa a fost acceptată pentru evaluare la CEDO. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg a admis recursul împotriva României. În consecință, Curtea de Apel de la Bari a suspendat extrădarea acestuia.

Avocaţii lui Ionel Arsene au sesizat CEDO motivând că în România i s-ar încălca dreptul la viaţă şi ar fi supus la tratamente inumane, degradante.

Fostul președinte al CJ Neamț în Corriere della Calabria. Pe banda superioară, rulează și o știre despre mafia italiană, italiană N’dragheta

De asemenea, conform unei consemnări făcută de Ministrul Justiției în Guvernul Ciolacu, Alina Gorghiu, pe pagina oficială de Facebook, Curtea de Apel din Bari a suspendat, pentru moment, extrădarea condamnatului fugar Ionel Arsene, pe motive medicale. Se așteaptă ca specialiști, numiți de instanță, să facă o expertiză solicitată de avocați, care ar urma să constate că are probleme psihice și pentru a vedea dacă se confirmă situația sa medicală. ”Statul român a așteptat mult timp pentru hotărârea definitivă de predare. Ea este doar suspendată până se obțin rezultatele expertizei și sperăm să efectuăm predarea la final. Sistemul penitenciar din Romania are unde să trateze deținuții, sunt spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecțiune. Această întâmplare mă face să fiu și mai determinată în eforturile pe care Ministerul Justiției, împreună cu alte autorități, le va face pentru a întoarce în țară orice fugar, indiferent de numele lui, indiferent în ce țară se află”, susține Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în postarea făcută pe pagina de  socializare.

Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Echipa de avocați italieni, Alfredo Gaiato și Marie Antinucci, au încercat – și au reușit, pentru moment – să întârzie extrădarea lui Ionel Arsene, pe motiv că s-ar impune expertiză psihiatrică ținând cont că Arsene suferi de ”tulburare depresivă severă” și ar exista un ”risc foarte mare de suicid, dacă ar fi încarcerat într-un penitenciar din România. Acest lucru era consemnat de jurnaliștii italieni de la cotidianul ”Corriere dela Calbria”, ziar care informează și despre faptul că Ionel Arsene locuiește de peste 5 ani în Italia, împreună cu soția și fiul lor. Apărătorii italieni au mai susținut în fața instanței din Bari că fugarul nemțean ”riscă să fie persecutat politic, în calitate de cel mai important lider politic al grupului de conducere al guvernului român anterior”.

F.O.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending